صحبت های اخیر مشاور وزیر بهداشت در یک برنامه ی تلویزیونی خبرساز شد.
محمداسماعیل اکبری که در سال ۹۷ با حکم دکتر نمکی، وزیر بهداشت به عنوان مشاور عالی وزیر در امر اجتماعی شدن نظام سلامت منصوب شد، در برنامه دستخط شبکه پنج سیما صحبت هایی را مطرح کرد که بازتاب هایی داشته است.
در بخشی از این گفتگو اکبری به صحبت درباره ی مقوله ی فرزندآوری پرداخت.
وقتی مجری به اکبری گفت جایی گفته بودید زنان تا ۵۴ سالگی می توانند باردار شوند، او در پاسخ گفت: «من نگفتم، خداوند اینگونه خلق کرده. این دست من و شما که نیست. زن از زمانی که تخمدانش فعال می شود تا زمانی که تخمدانش دیگر فعال نیست می تواند بارور شود. اما اینگونه نیست که همه ی زن ها از ۱۰ سالگی تا ۵۴ سالگی تخمدان شان فعال باشد. یکی از ۱۲ سالگی اینطور می شود یکی از ۱۳ سالگی… به طوری که ایران قانون وضع کرد و ۱۳ سالگی را مبنا قرار داد. در حالی که ما برای روزه داری ۹ سالگی تمام را مکلف شرعی می دانیم. چون عرف فیزیولوژی انسان اینگونه است. حالا یک نفر ممکن است برود از مقلدش مجوز بگیرد که این بچه ی کوچک ۹ ساله توانش را دارد. او را خدا اینگونه خلق کرده. به محض اینکه این نشانه ها پیدا شود ایشان می شود خانم. آخر این چه حرف های مفتی است که به من که بیا و بروی علمی در دنیا دارم می زنند. می گویند من می گویم کودک همسری و این مزخرفات. اما یک نکته که پشتوانه ی علمی دارد را در نظر نمی گیرند. سطح استروژن که به معنی زنیت و مسأله ی باروری است و هر چه بالاتر باشد خطرآفرین است، در سن زیر ۳۰ سالگی ۳۰ درصد بیشتر از سن زیر ۲۰ سالگی است. یعنی اگر قرار باشد به عنوان یک بیولوژیست توصیه به باروری کنم باید بگویم سعی کنید زیر ۲۰ سالگی باردار شوید.»
سپس مجری گفت شما گفته بودید هر خانواده باید ۴ فرزند داشته باشد و اکبری در پاسخ بیان کرد: «برای جانشینی جمعیت می شود ۳ تا بچه. اما در بند اول سیاست های کلی جمعیت نوشته شده که باید بالاتر از سطح جانشینی باشد. بالاتر از سطح جانشینی می شود هدف سیاسی اجتماعی دولت. می شود ۴ تا بچه. الان فرانسوی ها هم ۴ بچه را مبنا قرار داده اند. کانادایی ها، انگلیسی ها و ژاپنی ها هم همینطور. یعنی بالاتر از سطح جانشینی می شود ۴ بچه. در خیلی از کشورهای اروپایی و آمریکایی اگر کسی ۴ بچه به دنیا آورد دیگر مسئولیت اجتماعی ای ندارد. دیگر مالیات نمی دهد و شغلش مهم نیست.»
اکبری همچنین صحبت هایی در رابطه با مضرات پارازیت داشت.
وقتی مجری از اکبری پرسید آیا پارازیت می تواند عامل سرطان باشد، او در پاسخ گفت: «این یک دعوا است مربوط به ۱۰ سال پیش. پارازیتی که ما می زنیم، اگر بزنیم، که این موج نیاید و شما در تلویزیون نبینید باید درست معادل آن عاملی باشد که با آن می توانید آن فیلم را ببینید. یعنی میزان مغناطیسی که آن فیلم به چشم شما منتقل می کند، معادل آن پارازیت منتقل می شود، نه بیشتر. شما همانقدر می بینید. لذا وارد تحقیقات عجیب و غریبی شدیم و با دنیا و سازمان جهانی بهداشت تماس گرفتیم. تا امروز که خدمت شما هستم محکم از طرف بنده و سازمان جهانی بهداشت اعلام کنید که پارازیت ها بیماری زا هستند اما سرطان زا بودن آن ها اثبات نشده است.»
بدون نظر