سازندگان فیلم شبی که ماه کامل شد به ادعای اخیر وزیر اطلاعات درباره ی همکاری این وزارتخانه در ساخت فیلم مذکور واکنش نشان دادند.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دوم سیما در بخشی از صحبت های خود مدعی شد وزارت اطلاعات در ساخت برخی فیلم ها و سریال های ایرانی به طور هدفمند همکاری داشته است و از این آثار نیز نام برد.
علوی، وزیر اطلاعات در اینباره گفت: «با تجربیات خود وزارت اطلاعات را وارد کار ساخت فیلم و سریال کردیم تا افزون بر آموزش عمومی و صیانت در برابر جاسوسی، اهداف اطلاعاتی را محقق کنیم.»
وی افزود: «فیلم های روباه، ماجرای نیمروز، سیانور، امکان مینا، روز صفر، شبی که ماه کامل شد و سریال های پازل، تعبیر وارونه یک رویا، سارق روح و خانه امن، محصول این رویکرد بود.»
این صحبت های وزیر اطلاعات اما واکنش سازندگان فیلم شبی که ماه کامل شد ، ساخته ی نرگس آبیار را به دنبال داشت.
محمدحسین قاسمی تهیه کننده ی فیلم شبی که ماه کامل شد و همسر نرگس آبیار، در پستی اینستاگرامی به ادعای مطرح شده از سوی وزیر اطلاعات پرداخت.
قاسمی در پست اینستاگرامی خود نوشت:
به نام خدا
درخصوص حواشی جدید فیلم سینمایی “شبی که ماه کامل شد” لازم می دانم نکات زیر را به اطلاع مردم عزیز برسانم:
۱- برای تولید فیلم “شبی که ماه کامل شد” هرگز از منابع و سرمایه دولتی و یا نهادهای حکومتی مشارکتی دریافت نشده و از هیچ سرمایه و سرمایه گذاری که دچار شائبه از منظر حقوقی و افکار عمومی باشد نیز استفاده نگردیده است. این فیلم با سرمایه بخش خصوصی و نیز با پیش فروش و فروش رایت هایش تولید شده است. همچنین اگر اسناد و مدارکی در رد این ادعا وجود دارد از انتشار آن استقبال می کنیم.
۲- انتخاب سوژه ی ملتهب فیلم ( سرگذشت زنی که گرفتار تفکرات ارتجاعی تکفیری ها می شود) از طرف کارگردان ، سرآغاز پروسه ای برای تحقیقات شد و به منظور تکمیل طرح اولیه از طریق حراست وزارت ارشاد، مشاوری برای تکمیل پروسه تحقیقات معرفی گردید و این امری طبیعی و بدیهی است چرا که بخش ِ عمده ای از داده ها و معلومات به دلایلی واضح در دسترس نیست.
با ادای احترام
محمدحسین قاسمی
تهیه کننده فیلم سینمایی “شبی که ماه کامل شد”
قاسمی در سال ۹۷ نیز در مصاحبه ای در پاسخ به این سؤال که آیا نهادهای دولتی کمکی به ساخت فیلم شبی که ماه کامل شد کردند گفته بود: «… خیر، هیچ کمکی. با اینکه نمی خواهم جایی را زیر سؤال ببرم اما متأسفانه هیچ نهاد دولتی و رسمی ای در تولید این اثر به ما کمک نکردند. شما فکر کنید حتی یک پوکه فشنگ کسی به ما نمی دهد، ما خودمان باید برای صحنه های جنگی آن را تهیه کنیم. بهطور کلی در هیچ بخشی دستم باز نبود.»
او همچنین درباره ی سرمایه گذاری فیلم گفته بود: «سرمایهگذاری توسط موسسه “هفت هنر ماندگار” که برای خودم است، انجام شده. اگر اشخاص دیگری هم بودند که سرمایهگذاری کردند، سهمشان خریداری شده است.»
فیلم شبی که ماه کامل شد روایتی واقعی از ازدواج عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی سرکرده گروه تروریستی جندالله با فائزه منصوری است که پس از ازدواج به پاکستان فرار می کنند و طی ماجراهایی برادر فائزه شهاب منصوری توسط عبدالمالک به شهادت می رسد.
این فیلم که در سی و هفتمین دوره جشنواره فجر موفق به دریافت ۶ سیمرغ بلورین شد، بارها از سوی منتقدین مختلف متهم به سفارشی بودن و برخورداری از حمایت های خاص شده است.
درهمه دنیا سازمان های اطلاعاتی فیلم میسازند وبه فیلم سازان کمک میکنن انشاالله مبارک باشه…
یعنی میخواد بگه من ساختمش پس حتما منم گرفتمش