اینفلوئنسرهای اینستاگرامی از سال آینده باید مالیات بپردازند

اینفلوئنسرهای اینستاگرامی از سال آینده باید مالیات بپردازند

مجلس شورای اسلامی اینفلوئنسرهای اینستاگرامی را از سال آینده ملزم به پرداخت مالیات کرد.

پیشنهاد نماینده مشهد در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در خصوص دریافت مالیات از افراد تأثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی یا همان اینفلوئنسرها با رأی مثبت نمایندگان روبرو شد.

بر این اساس، درآمدهای کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانه های کاربر محور از محل تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.

سازمان امور مالیاتی مکلف است ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند دستورالعمل اجرایی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفه‌ای رسانه‌های کاربر محور از محل تبلیغات را تهیه و به تائید وزیر اقتصاد برساند. این سازمان همچنین مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آنها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد.

محمدحسین حسین زاده بحرینی، نماینده مشهد که در این جلسه پیشنهاد دریافت مالیات از اینفلوئنسرها را داد، در اینباره گفت: «در حال حاضر بخشی از کسب‌و‌کارها در فضای واقعی و حقیقی شکل نمی‌گیرند، بلکه فضای مجازی و اینترنت فرصت خوبی برای توسعه دولت الکترونیکی و کسب و‌کارهای مجازی است و باید شکل سالم این کسب‌وکارها را تشویق کنیم و مشوق‌هایی در نظر بگیریم.»

او در ادامه افزود: «در فضای مجازی برخی از کسب و کارها شکل خاصی پیدا کرده‌اند به عنوان مثال تعداد کاربران برخی کانال‌هایی که در اینستاگرام و سایر شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند، نجومی است و به چند صد هزار کاربر می‌رسد که در اصطلاح به آنها اینفلوئنسرها می‌گویند. اینفلوئنسرها شاخه‌های مختلفی ایجاد می‌کنند که در این کانال‌ها از جمله کارهایی که انجام می‌دهند، تبلیغات است.»

به گفته بحرینی تبلیغات در رسانه‌ای انجام می‌شود که کاربرمحور است و تبلیغات در این کانال‌ها به دلیل مخاطبان بالا بسیار باارزش است و وقتی تعداد مخاطبان کانالی نجومی می‌شود، تبلیغات آن بسیار گران قیمت است و صاحب آن درآمد غیرمتعارف و نجومی کسب می‌کند.

او با بیان اینکه این پیشنهاد با همکاری مرکز پژوهش‌ها تنظیم شده، گفت: «منظور از رسانه‌های کاربرمحور کانال‌های اینستاگرام، تلگرام و غیره است و اگر بیشتر از ۵۰۰ هزار کاربر داشته باشند، مشمول مالیات می‌شوند و این حکم شامل تمامی کسب و‌کارهای کوچکی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند، نمی‌شود.»

لازم به ذکر است که پیش از این رسانه‌ها بارها از درآمدهای چند صد میلیونی اینفلوئنسرهای اینستاگرامی خبر داده بودند و با اندکی حساب و کتاب می توان متوجه شد مالیات آن ها رقم کمی نخواهد بود.

اما نکته جالب توجه مشمول شدن تلگرام در این طرح است، شبکه اجتماعی که مدت‌ها پیش با حکم قضایی فیلتر شده ولی اینفلوئنسرهای داخل آن می‌بایست از قانون جدید تبعیت کنند.

۳ نظر

ورود

  • سید اسفند ۶, ۱۳۹۹

    به چه مناسبت؟ کاری براشون کردید که مالیات میخواین ازشون؟ مگه جز این بوده که هر لحظه با خبر تهدید به فیلتر سایتها و پیامرسانهای مختلف احساس امنیت رو ازشون گرفتید؟
    تلگرامم که فیلتر کردید بازم میخواید بدوشیدش؟!

    • لللل اسفند ۹, ۱۳۹۹

      مگه تو شاخ مجازی هستی؟ اونا سالانه میلیار درآمد دارن. چرا مالیات ندن؟

  • رضا اسفند ۶, ۱۳۹۹

    خودم شخصا موافق سیستم مالیاتی هستم. اما این سیستم باید سفت و سخت باشه. جالبه بدونین سرویس مخفی امریکا که خیلی خفته در اصل برا فساد و فرارهای مالیاتی درست شد.

    برا همینه میگم باید نظارت و عملکرد سیستم اونقدر سفت و سخت باشه که هیچکی نتونه فرار کنه. شخصا خیلی درد داره مالیات بدی اما یکی دیگه نده.