سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
یکی از نکاتی که معمولا در مورد خودروهای تولید یا مونتاژ داخل بسیار جلب توجه میکند، اختلاف قیمت بازار و کارخانه آنها است. این اختلاف معمولا در مورد خودروهایی که فروش بهتری دارند قابل توجهتر است. به نوعی، عرضه و تقاضا در روند ایجاد این اختلاف تاثیر مستقیم داشته و باعث میشود خودروهای پرطرفدار، که به دلایل مختلف خریدار بیشتری برای آنها در بازار پیدا میشود، با اختلاف بالاتری خرید و فروش شوند.
جدای از توجیهی که بر این اختلاف مطرح میشود و این که این توجیه تا چه حد قابل قبول است، میتوان گفت فعالان بازار این اختلاف را تا حدودی پذیرفته و آن را به امری عادی تبدیل کردهاند. اما گاهی اختلاف مذکور، رقمی غیر معقول و منطقی به خود میگیرد. برای مثال پژو ۲۰۰۸ که طی چند ماه اخیر، روند ثبت نام و پیش فروش آن متوقف شده و فراخوانی برای ثبت سفارش آن از سوی ایران خودرو اعلام نشده است، در روند افزایش قیمت سال ۹۸، زمانی که قیمت کارخانهای آن تنها ۱۱۴ میلیون تومان بود، در بازار به قیمت ۳۵۹ میلیون تومان خرید و فروش میشد. (نرخ مربوط به آذر ۹۸ است) جالب اینکه پژو ۲۰۰۸ در ابتدای ورود به ایران و عرضهاش توسط ایران خودرو (شهریور ۹۷) با همین قیمت ۱۱۴میلیون و ۹۹ میلیون تومان به فروش رسید و البته قیمت آن در بازار آزاد تا بیش از ۵۰ میلیون تومان و در بازههایی حدود ۱۰۰ میلیون تومان گرانتر اعلام میشد.
اختلاف قیمت ۲۰۶ و ۲۰۷ در بازار و کارخانه
در مقام مقایسه میتوان به پژو ۲۰۶ تیپ ۵ که نسخه فول آپشن این خودرو است اشاره کرد. این خودرو که در آذر ماه ۹۷ از سوی کارخانه به قیمت ۸۳ میلیون عرضه میشد در بازار ۹۷ میلیون تومان قیمت داشت. همین اختلاف قیمت در آذر ۹۸ با قیمتهای ۹۳ میلیون کارخانه و ۱۰۴ میلیون بازار تکرار میشد. در حال حاضر (دی ماه ۹۹) قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از سوی نمایندگی ۱۲۵ میلیون اعلام شده و در بازار خرید خودرو ۲۰۶ دیوار با قیمتی معادل ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود. البته که امروز این اختلاف در بسیاری خودروهای دیگر نیز دیده میشود. برای مثال پژو ۲۰۷i دندهای نسخه بدون رینگ به عنوان خودروی یک رده بالاتر و بهروزتر از ۲۰۶ تیپ ۵، در آذر ۹۸ از سوی کارخانه با نرخ ۹۷ میلیون تومان پیش فروش میشد. این خودرو در همین زمان در بازار ۱۳۰ میلیون تومان به فروش میرسید. آخرین نرخ اعلام شده برای این خودرو از سوی کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان (آذر ۹۹) است و طبق آخرین قیمت اعلامی آن در خودرو ۲۰۷ دیوار ، در دی ماه ۹۹، حدود ۲۶۰ میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش میشود. این در حالی است که پژو ۲۰۰۸، که تنها در یک نسخه و تیپ ارایه میشود در مدلهای ۹۹، با قیمت ۹۲۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود. البته بعد از افت قیمت بیش از ۳۰۰ میلیونی نسبت به مهرماه ۹۹. بنابراین اختلاف قیمت کارخانه و بازار این خودرو همچنان عجیب، غیر منطقی و با دلایلی در حالهای از ابهام اعلام میشود.
دلایل اختلاف قیمت ۲۰۰۸ در بازار و کارخانه
به نظر میرسد، از دلایل اصلی این اختلاف قیمت، تیراژ پایین ۲۰۰۸ و عدم ثبت سفارش مجدد آن از سوی ایران خودرو است. خودرویی که به عنوان تنها کراساوور پژو در ایران، در ابتدای ورود با محبوبیت بسیاری روبرو شد و البته با قیمتی معقول نسبت به همکلاسان کرهایاش فروش خوبی را نیز تجربه کرد. این خودرو که تاکنون تنها در یک نسل و از سال ۲۰۱۳ عرضه شده است، در سال ۲۰۱۶ تحت فیسلیفتی مختصر قرار گرفت و نسخههای مونتاژ شده در ایران مربوط به همین نمونه فیس لیفت شده هستند. همه این توضیحات صحت این ادعا است که پژو ۲۰۰۸، با عقبه فرانسوی و اروپایی خود و البته آرم پژو بر پیشانیاش، خواهان بسیاری در ایران دارد، اما متاسفانه عرضه آن با تقاضا همخوانی نداشته و همین امر موجب شده تا فروشندگان اندکش در بازار نرخهایی نجومی برایش در نظر بگیرند. البته موارد ذکر شده در نهایت باعث شده تا خرید و فروش پژو ۲۰۰۸ در نسخههای کارکرده نیز مانند انواع خودرو پژو در دیوار پر رونق و پر تعداد باشد و البته نمونههای دست دوم آن با افت قیمت چندانی مواجه نشوند.
بدون نظر