در هفته گذشته بود که رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت اعلام کرد: «از هفته آینده کارت اعتباری با پشتوانه سهام عدالت و یارانه در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. مردم برای گرفتن این کارتها نیازی به مراجعه حضوری به بانکها ندارند و میتوانند مراحل دریافت این کارتها را بصورت اینترنتی انجام دهند.»
روز ۲۱ فروردین عباس معمارنژاد معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد گفت: «در راستای مصوبهای که از سوی هیئت دولت حاضر شده است، بجز بانکهای ملی و تجارت باقی بانکها نیز باید برای صدور کارت اعتباری سهام عدالت اقدام کنند.»
اما سوال اینجاست این کارتها به چه کسانی تعلق خواهد گرفت؟ حسین فهیمی سخنگوی ستاد سهام عدالت، در پاسخ به این سوال گفت: «در این مرحله به کسانی که سهام عدالت خود را فروختهاند کارت اعتباری تعلق نخواهد گرفت. بر اساس تصمیماتی که گرفته شده روند کار به این شکل است که اگر این تسهیلات تا یک ماه بازپرداخت شوند، هیچگونه هزینه مالی نداشته باشد. اما پس از گذشتن از یک ماه به وامهای ۳ ساله سود ۱۸ درصد تعلق خواهد گرفت.»
توکلی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت، در گفتگویی اعلام کرد: «آن دسته افرادی که سهامدار سهام عدالت هستند برای گرفتن این کارت باید ۵۰ درصد از سهام خود را به عنوان وثیقه در اختیار بانک مورد نظرشان قرار دهند. البته مبلغ ذکر شده قرار نیست به شکل وجه نقد در اختیار سهامداران قرار بگیرد و بانکها باید مبلغ پرداختی را به شکل یک کارت اعتباری برای سهامداران در نظر بگیرند.»
توکلی سهامدارانی که میخواهند برای وام سهام عدالت اقدام کنند را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: «دسته اول کسانی هستند که سهام عدالت خود را نفروخته و از سهام عدالتشان به عنوان وثیقه استفاده خواهند کرد. دسته دوم آن نفراتی هستند که ۳۰ درصد از سهام عدالتشان را فروخته و در صورت تقاضا برای دریافت وام، باید ۲۰ درصد از سهام عدالت و ۳۰ درصد بقیه را از یارانه خود بهره بگیرند. دسته سوم نیز آن نفراتی هستند که ۶۰ درصد از سهامشان را فروختهاند و در صورت مراجعه برای دریافت وام فقط میتوانند یارانه خود را برای وثیقه قرار دهند.»
توکلی درباره شروط گرفتن این کارت اعتباری خاطر نشان کرد: «اشخاصی که میخواهند برای گرفتن این کارت اقدام کنند باید سجامی باشند، اما تقاضا میکنیم بخاطر شرایط سخت کرونایی و اقتصاد کشور مسئولان مربوطه این الزام را برداشته و از طرف دیگر میخواهیم تعداد فروشگاههای زنجیرهای که مردم میتوانند با این کارتها از خدمات آن استفاده کنند بیشتر شود.»
رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی سهام عدالت تصریح کرد: «فعلا ابلاغیه اجرایی آن صادر نشده است، ولی در گذشته بانکهای ملی و تجارت کارتهای اعتباری را صادر میکردند. باز پرداخت این وام نیز به این شکل است که اگر فردی این مبلغ را برای فقط برای یک ماه دریافت کرده باشد سودی به مبلغ اخذ شده تعلق نمیگیرد، اما در صورت طول کشیدن مدت زمان باز پرداخت، اشخاص باید مبلغ دریافت را با سود ۱۸ درصد بازگردانند.»
بیشتر بخوانید:
بدون نظر