به تازگی خبرهایی مبنی بر سانسور بسیار زیاد سریال امام علی (ع) به گوش میرسد. محمد بیک زاده، تهیه کننده این سریال راجع به سانسورهایی که بر روی این سریال انجام شده، گفتگویی با روزنامه فرهیختگان داشته است. به گفته این تهیه کننده این سریال به اندازه ۱۸۰ تا ۲۰۰ دقیقه یا سه قسمت و بیشتر از آن سانسور داشته است.
محمد بیک زاده دلیل این سانسور این طور عنوان میکند که در آن زمان و هنگام، ابوذر طاقت نداشت تا کسی کوچکترین کج رویای نسبت به عدالت داشته باشد. گفته شد که ممکن است حرفهای ابوذر به خیلیها بر بخورد و چنان شد که صحنههای مربوط به ابوذر از سریال حذف شد. البته قائم مقام وقت سازمان تلاش بسیاری انجام داد تا این میزان کم از نقش ابوذر نیز باقی بماند.
از بیک زاده سوال شد که آیا حذفیات اختیاری بود یا اجباری که او پاسخ داد ما صحنه اضافهای نگرفته بودیم که بخواهیم آنها را حذف کنیم. ابوذر در ۴ قسمت در سریال امام علی (ع) حضور داشت که بجز چند صحنه جزئی چیزی از آن را در سریال نداریم. دیالوگهای ابوذر دیالوگهای بسیار تندی بودند. به حدی که شاید امروز با شنیدن آنها به من هم برمیخورد.
بیک زاده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با گذشت زمان و تغییر مدیران شرایط پخش این قسمتها فراهم میشد یا خیر گفت: «خیر، هر چه زمان به جلوتر رفت آدمهای ما بیشتر شبیه بنی امیه و بنی عباس شدند و بیشتر به آنها بر میخورد.» جالب اینجاست که سخنان بیک زاده پس از ۲۰ سال از پخش سریال گفته میشود.
ساخت این سریال حواشی دیگر هم داشت که بیک زاده به طور مختصر به آنها پرداخته است. او در مورد انتخاب فردین برای نقش مالک اشتر گفت: «ابتدا برای این نقش صحبت از فردین شده بود. البته برای بسیاری از نقشها ما چندین نفر از بازیگران قبل از انقلاب را در نظر داشتیم. آن روزها هم مثل امروز نبود و حرف من را گوش میکردند. توانستیم برای خیلیها مجوز بازی بگیریم اما برای بازی فردین به او اجازه ندادند. علت آن هم بسیار ساده است. ما قهرمان زنده نمیخواهیم. فردین برای توده مردم قهرمان بود.»
او در این رابطه ادامه میدهد: «من در نظر داشتم خانم فائقه آتشین (گوگوش) نقش قطام را بازی کند. اما نه به ایشان و نه به فردین اجازه بازی ندادند. به جای فردین، علی آزاد را پذیرفتند. در حالی که اگر به سینمای قبل از انقلاب نگاه کنیم فردین نماد جوانمردی و آزادگی بود و علی آزاد سمبل نامردی و ناجوانمردی. علی آزاد توانست نقش ابن عباس را بازی کند. توانستیم مجوز بازی فخری خوروش و داود رشیدی را نیز بگیریم ولی در مورد آن دو نفر ناموفق بودیم.»
داود میرباقری از هنرمندان به نامی است که او را با آثار زیبایش در حوزه سریالهای در حوزه دین میشناسیم. سریال امام علی (ع) از سریالهای فاخر صدا و سیما پس از انقلاب محسوب شده و پخش آن از سال ۱۳۷۵ شروع شد. داریوش ارجمند، علی فتحی، محمد رضا شریفی نیا، سیروس گرجستانی، اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، شهره لرستانی، جمشید مشایخی، داود رشیدی، پرویز پرستویی و ویشکا آسایش از بازیگرانی بودند که در این اثر به ایفای نقش پرداختند.
بیشتر بخوانید:
افشاگری بهروز وثوقی درباره عاملین ممنوع الکار شدنش پس از انقلاب
عامل خونه نشینی فردین و ملک مطیعی و فرار گوگوش و … اقای خاتمی بود!!!
طنز تلخ این موضوع اینه که اقای خاتمی با این افراط های که داشتن نماد ازادی در کشور شده!!!
اگر سینمای کشور و تلویزیون را ول تر از اینی که هست در اختیار شماها قرار می دادند می خواستید که صحنه های سکس کامل را هم در فیلم ها نشان دهید . به بازی گرفتن گوگوش و فردین دست گرمی شما بود که ببینید تا چه حد فضای فیلم سازی ول هست . برای بعدها برنامه ها داشتید که شکر خدا تا حدودی ناکام ماندید.
کاش اون قسمت های ابوذر یک روز آزاد بشه، خیلی دوست دارم ببینم وی میگفته
از نگاه شما سکس در فیلمها بده اما رواج تن فروشی و رسیدن سن فحشا و اعتیاد زنها به ۹سال اشکالی نداره!اگه سواد داری برو با انگشتهات حساب کن در زمان شاه فقید چندتا فاحشه در محل زندگی خودت و اطرافت بود و امروزه در حکومت اسلامی و الهی چندتا!ببین از هر ۱۰۰جوان امروزی چندتا معتاد به مواد مخدر و الکل هستند و در ان زمان چقدر!یا اصلا راه دور نرو ببین جوانانی که در زمان ان خدا رحمت کرده بدنیا اومدن و بزرگ شدن در جنگ و جبهه چه کردند و جوانانی که در این حکومت بدنیا اومدن و بزرگ شدن امروزه در چه وضعی بسر میبرند!البته وقتی پای اماره فقر و بدبختی و هرزه گی و فحشا و ناهنجاریهای اجتماعی امروز ایران پیش میاد و دیگه نمیشه حاشاکرد مقصر میشه دشمن و حکومت و کلاشان و مفتخوران حکومت مبری از هر گونه مسئولیتی!بجای اینکه خود را به …بزنید چند دقیقه ای فکر کنید که چکار کردید که امروزه کودک معتاد و کودک تن فروش و هزاران ناهنجاری دیگر اجتماعی مملکت را مثل موریانه از درون خورده و میخورد.