یکی از روزنامه های معروف در عربستان سعودی مدعی شده است که فروشگاه ها در این کشور دیگر مجبور نیستند هنگام اقامه نماز بسته باشند و بدین ترتیب در این ساعات نیز می توانند همچنان باز باشند. تا پیش از این، عربستان سعودی قوانین سختگیرانه ای در زمینه بسته بودن مغازه ها و فروشگاه ها در هنگام اقامت نماز های پنجگانه داشت. روزنامه دولتی عکاظ مدعی شده است که این بخشنامه از جانب اتاقهای بازرگانی عربستان و به دستور محمد بن سلمان ولیعهد این کشور به تمامی فروشگاه ها ابلاغ شده است.
این روزنامه مدعی شده است که در این بخشنامه چنین آمده است: «به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت، حفظ سلامت مشتریان و پیشگیری از شیوع کرونا، از صاحبان مغازهها و مشاغل میخواهیم که در تمام ساعات کار، از جمله اوقات نماز، باز بمانند». تا پیش از این، فروشگاه ها، داروخانهها و پمپ بنزینها و در کل تمامی کسب و کارها ۵ بار در شبانه روز و به هنگام اقامه اذان و نماز می بایست دستکم نیم ساعت تعطیل می شدند تا مردم به نماز مشغول شوند و پلیس شریعت نیز بسیار سختگیرانه به اجرای این قانون رسیدگی می کرد. حتی چند دقیقه تاخیر در بستن کسب و کار در هنگام اقامه نماز نیز می توانست به دستگیری خاطی منجر شود. اما ظاهراً به دلیل مقررات کرونایی این قانون سختگیرانه که تنها در عربستان اجرا می شد لغو شده و ممکن است پس از شیوع کرونا نیز به شرایط قبلی باز نگردد.
از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد در عربستان سعودی، تغییرات گسترده ای در سیاست های عمدتاً مذهبی این کشور رخ داده و پس از لغو حجاب اجباری و ممنوعیت رانندگی زنان، امکان برگزاری کنسرت های موسیقی، نمایش فیلم در سینماها و دیگر جذابیت های سرگرمی محور نیز فراهم شده و به طور کلی محدودیت های اجتماعی که آزادی شخصی افراد را کنترل می کرد به شدت کاهش یافته است. تصمیم اخیر بن سلمان برای کنار گذاشتن قانون سختگیرانه در مورد بسته بودن محل های کسب و کار در هنگام اقامه نماز نیز ظاهراً به منظور باز کردن فضای سیاسی اقتصادی کشور در شرایط شیوع کرونا و کسری بودجه عربستان سعودی است. روزنامه عکاظ این تصمیم را یک «اقدام نمادین بزرگ» نامیده و مدعی شده که مشخص نیست این مصوبه دائمی است یا خیر.
این مصوبه که در ماه های اخیر در عربستان مطرح شده بود با مخالفت بسیاری از روحانیون کشور مواجه شد که اصرار داشتند فروشگاه ها و کسب و کارهای دیگر باید همچنان هنگام اقامه نماز بسته باشند. علیرغم به تعویق افتادن رأی گیری در مورد این موضوع در مجلس شورای عربستان، در شبکه های اجتماعی، بسیاری از جوانان از این قانون استقبال کرده بودند و مدعی شده بودند که در هیچ جای قرآن یا روایات پیامبر اسلام به تعطیلی مشاغل در هنگام اقامه اذان و نماز اشاره نشده است. در شرایطی که قوانین قرنطینه ای به مردم عربستان سعودی اجازه می دهد تنها از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر در خیابان ها باشند، این مصوبه جدید هم به مردم و هم صاحبان کسب و کار اجازه می دهد مدت بیشتری به تعاملات تجاری و خرید و فروش بپردازند.
بیشتر بخوانید: حجاب اجباری در عربستان برداشته شد
کار درستیه! اومدیم و یکی بیخدا بود، اعتقاد شخصیه دیگه، این که بگیم یک اعتقادی درسته و بقیه غلط دیکتاتوریه.
هرکاری _ البته کار خوب و نیک_ وقتی ارزش داره که بدون اجبار انجام بشه. نماز روزه اجباری، حجاب اجباری، بهشت رفتن اجباری و …. هیچ ارزشی پیش خدا و بندگان خدا نداره
خوب کرد
عربستان داره شبیه دوران اون خدابیامرز ما میشه
ماهم داریم شبیه این دوران افغانستان میشیم