۷ ترفند ساده و سریع برای آزاد کردن فضای تلفن اندروید شما

۷ ترفند ساده و سریع برای آزاد کردن فضای تلفن اندروید شما

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

کمبود فضا به ویژه در گوشی‌های اندرویدی که ظرفیت حافظه داخلی آنها کمتر از ۱۲۸ گیگابایت است، به راحتی اتفاق می‌افتد. برای مثال شروع به دانلود و نصب یک بازی دوست‌داشتنی می‌کنید و تلفن شما این پیغام ناراحت‌کننده را به شما می‌دهد؛ فضای گوشی پر است و امکان نصب بازی وجود ندارد. این مقاله تلاش می‌کند برای چنین مواقعی راه‌حل‌های جایگزین پیشنهاد دهد؛ راه‌حل‌هایی از آزاد کردن فضای گوشی تا خرید microSD. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

از free up space گوشی اندروید استفاده کنید

برای استفاده از فری اسپیس، ابتدا به بخش setting در گوشی موبایل خود بروید و وارد بخش storage شوید. در اینجا میزان فضایی که هر نوع از فایل‌ها، هر اپلیکیشن و کش دیتا (cache data) اشغال کرده را خواهید دید. سپس می‌توانید نسبت به حذف آنها از طریق گزینه‌های clear storage و clear cache اقدام کنید.

اما همچنین برخی از گوشی‌های اندرویدی، امکان دیگری به نام smart storage دارند که با فعال‌سازی آن وارد بخش free up space می‌شوید. در این بخش اطلاعات اپلیکیشن‌هایی که بسیار کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، عکس‌ها و ویدئوهایی که از آنها بک آپ گرفته شده است و موارد مشابه نمایش داده می‌شود. شما با حذف چنین مواردی، به فضای بیشتری دسترسی خواهید داشت. همچنین می‌توانید گزینه‌ای را در این بخش فعال کنید که اجازه پاک کردن خودکار عکس‌های بک‌آپ گرفته شده، بعد از ۳۰، ۶۰ و ۹۰ روز را خواهد داد.

میزان استفاده از اپلیکیشن‌ها را بررسی کنید

یک راه خوب برای ذخیره فضا در گوشی، پاک کردن اپلیکیشن‌هایی است که روی موبایل نصب شده‌اند، اما هیچ‌وقت به سراغ آنها نمی‌روید و یا به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای اینکه آماری از این اپلیکیشن‌ها به دست بیاورید، می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید (البته این مراحل برای Google Play Store آورده شده است):

  • روی برنامه play store کلیک کنید.
  • از گزینه منو (یک حالت سه خطی در گوشه بالایی سمت چپ)، My apps & games را انتخاب کنید.
  • روی بخش Installed کلیک کنید و تمام اپلیکیشن‌هایی را که نصب کرده‌اید، مشاهده کنید. در این بخش قبل از شروع نام اپلیکیشن‌ها، روبروی کلمه on this device، یک حالت سه خطی دیگر وجود دارد که معمولا بر اساس الفبایی یا Alphabetical مرتب شده‌اند، می‌توانید روی آن کلیک کرده و آن را بر اساس گزینه آخرین استفاده (last used) مرتب کنید.
  • اولین اپلیکیشن‌های نمایش داده شده، بیشترین استفاده را دارند و هر چه به آخر فهرست نزدیک می‌شوید، اپلیکیشن‌هایی با کمترین استفاده مشخص شده‌اند. حالا تصمیم با شماست، می‌توانید برحسب فضایی که این اپلیکیشن‌ها اشغال کرده‌اند و میزان استفاده از آنها، اقدام به حذف آنها کنید تا فضای بیشتری در گوشی شما ایجاد شود.

از امکانات ذخیره آنلاین عکس استفاده کنید

یکی از اصلی‌ترین انواع فایل‌ها که فضای زیادی در تلفن همراه به خود اختصاص می‌دهد، تصاویر و ویدئوها هستند. خوشبختانه در گوشی‌های اندروید این امکان وجود دارد که تصاویر شما در Google Photos به صورت خودکار ذخیره شود و پس از آن می‌توانید فایل‌های اصلی را از گوشی خود پاک کنید. در اینجا دلایل خوبی برای استفاده از این نرم افزار آورده شده است.

برای دسترسی به این امکانات، باید به این ترتیب عمل کنید:

  1. پس از خرید گوشی و شروع به راه‌اندازی آن، باید به حساب کاربری گوگل خود (gmail) وصل شوید و پس از آن تنظیماتی را انجام دهید که اجازه می‌دهد اطلاعات تصاویر و ویدئوهای گرفته شده توسط دوربین گوشی در اپلیکیشن Google Photos نصب شود.
  2. این نکته را به خاطر داشته باشید که وقتی وارد Google photos می‌شوید، باید گزینه Backup complete در بالای برنامه مشاهده شود. در غیر این صورت برای رسیدن به این وضعیت موارد زیر را دنبال کنید:
  • در اپلیکیشن Photos app روی منو کلیک کنید که یک وضعیت سه خطی افقی در گوشه سمت چپ است و بعد settings را انتخاب کنید.
  • گزینه Back up & sync را انتخاب کنید و آن را On یا روشن کنید.
  • همچنین گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد: برای مثال می‌توانید تعیین کنید تصاویر در فضای ابری در هنگام استفاده از وای فای و یا cellular data ذخیره شوند.

از هاردهای اکسترنال استفاده کنید

یک راه جایگزین مناسب دیگر، استفاده از هارد اکسترنال برای ذخیره اطلاعات مختلف گوشی است. در حال حاضر هارد اکسترنال ۱ ترابایت ، ۲ ترابایت و ۴ ترابایت وجود دارد. موضوعی که در هنگام خرید هارد اکسترنال علاوه بر قیمت باید توجه کنید، سرعت انتقال داده و کیفیت آنهاست. به همین علت سعی کنید از برندهایی مانند هارد اکسترنال وسترن دیجیتال که محبوبیت زیادی دارند، خرید خود را انجام دهید تا بابت کیفیت اطمینان خاطر پیدا کنید.

از فضای ابری برای ذخیره فایل‌ها استفاده کنید

یکی دیگر از امکانات فضای ابری استفاده از برنامه‌هایی مانند Dropbox، Google OneDrive و Microsoft onedrive است. هر کدام از این اپلیکیشن‌ها میزان مشخصی فضای خالی در اختیار حساب کاربری شما قرار می‌دهند و می‌توانید فایل‌های مهم مانند تصاویر، ویدئوها، متن‌ها و مانند آن را در این برنامه‌ها ذخیره کنید. پس از آنکه از تمام فضای این اپلیکیشن‌ها استفاده کردید، برای استفاده بیشتر، باید اقدام به خرید اشتراک ماهیانه و یا سالیانه داشته باشید که متاسفانه برای ایران تحریم‌ها مانع از اینکار می‌شوند.

اگرچه مواردی که تا به حال اشاره کردیم، راه‌های ساده و بدون هزینه برای افزایش فضای گوشی هستند، اما گاهی اوقات تقریبا تمامی اپلیکیشن‌ها و فایل‌هایی که روی گوشی خود دارید ضروری هستند و اصلا نمی‌توانید آنها را از روی موبایل پاک کنید. در چنین شرایطی چند راه دیگر وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

از کارت حافظه microSD استفاده کنید

می‌توانید بسته به ظرفیت گوشی خود، اقدام به خرید کارت‌های حافظه (microSD) کنید. این کارت‌ها در انواع ظرفیت‌ها در بازار وجود دارند و بهتر است مدل‌های بالاتر از کلاس چهار را برای موبایل خود خریداری کنید. همچنین در هنگام خرید کارت حافظه به سرعت انتقال داده توجه کنید. هر چه این سرعت انتقال بیشتر باشد، میزان کارایی آن در گوشی شما بالاتر خواهد رفت.

گوشی جدید بخرید

گاهی اوقات مایل نیستید اطلاعات خود را به هارد اکسترنال انتقال دهید، بلکه به دنبال خرید گوشی جدید هستید. در این حالت سعی کنید گوشی‌هایی را تهیه کنید که حافظه داخلی آنها بالاتر از ۶۴ گیگابایت و حتی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت باشد. البته قیمت این گوشی‌ها بالاتر است. برای همخوانی بودجه با این مقدار حافظه داخلی می‌توانید از برندهای باکیفیتی مانند گوشی شیائومی خرید کنید که به طور حتم کارایی مناسبی نسبت به رقبای گران‌تر خود دارند و در عین حال فضای مورد نظر را در اختیارتان قرار می‌دهند.

مواردی که اشاره شد، راه‌های مناسبی برای افزایش فضای گوشی هستند و شما می‌توانید بسته به نیاز خود و فضایی که احتیاج دارید، یک یا چند مورد از این راه‌حل‌ها را امتحان کنید.

 

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود