چرا ورزشکاران روسیه تحت نام ROC در مسابقات المپیک توکیو مسابقه می دهند؟

چرا ورزشکاران روسیه تحت نام ROC در مسابقات المپیک توکیو مسابقه می دهند؟

در مسابقات المپیک توکیو ۲۰۲۰، بیش از ۳۳۵ ورزشکار از روسیه با ورزشکاران دیگر جهان مسابقه می دهند. اما برخلاف همتایانشان، این ورزشکاران روس اجازه ندارند از نام، پرچم و سرود ملی تیم کشورشان استفاده کرده و زیر نام سر واژه ROC که شکل کوتاه شده عبارت کمیته المپیک روسیه است مسابقه می دهند. در جدول توزیع مدال ها نیز نام مدال آوران روس زیر نام ROC قرار گرفته و پرچمی متفاوت از پرچم روسیه نیز استفاده شده است. این اتفاق بدین دلیل است که روسیه به عنوان یکی از پرمدال ترین کشورها در ادوار المپیک، از شرکت در مسابقات المپیک توکیو محروم شده است.

ورزشکاران روسیه اجازه ندارند از نام، پرچم و سرود ملی تیم کشورشان استفاده کرده و زیر نام سر واژه ROC مسابقه می دهند.

ماجرا از این قرار است که در دسامبر ۲۰۱۹، آژانس ضد دوپینگ جهان (وادا) روسیه را به مدت ۴ سال از رقابت در مسابقات بین المللی، از جمله المپیک توکیو و جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ محروم کرد. بعد از افشاگری در مورد برنامه دوپینگی که روسیه به آن متهم شده بود، این محرومیت ها برای این کشور در نظر گرفته شد. برای سال های بسیاری، سوت زنان و بازرسان روسیه را به راه اندازی یک برنامه دوپینگ پیچیده متهم کرده بودند که در نهایت باعث شده بود بسیاری از فدراسیون های بین المللی، ورزشکاران این کشور را از شرکت در رقابت های مهم محروم کنند. در سپتامبر ۲۰۱۸، بعد از چنین تحقیق گسترده، وادا این محرومیت ها را لغو کرد به شرطی که روسیه داده های ورزشکاران خود که در آزمایشگاه مسکو وجود داشت را به قانونگذاران دوپینگ تحویل دهد که می توانست به این ارگان در شناسایی صدها ورزشکار روسی که در ورزش های مختلف دوپینگ و تقلب کرده بودند کمک نماید.

ورزشکاران روسیه اجازه ندارند از نام، پرچم و سرود ملی تیم کشورشان استفاده کرده و زیر نام سر واژه ROC مسابقه می دهند.

در ادامه روسیه به دستکاری در این اطلاعات متهم شد و در نهایت وادا تصمیم گرفت محرومیت ۴ ساله این کشور از رقابت های بین المللی را اجرایی نماید. در سال ۲۰۱۴، یولیا استپانووا دونده ۸۰۰ متر روسیه و شوهرش ویتالی، کارمند سابق آژانس ضد دوپینگ روسیه، RUSADA، در یک مستند آلمانی حضور یافته و از ماجرایی پرده برداشتند که بعدها به «پیچیده ترین برنامه های دوپینگ» در تاریخ ورزش معروف شد. دو سال بعد، یک سوت زن دیگر، گریگوری رودچنکوف که رییس سابق RUSADA بود نیز در مصاحبه با نیویورک تایمز اعلام کرد روسیه یک برنامه دوپینگ بسیار دقیق و پیچیده را با کمک دولت این کشور راه اندازی و پیاده می کند. ادعاهای رودچنکوف بسیار تکان دهنده بود. او مدعی شد که کمیته ضد دوپینگ روسیه با همکاری سرویس های امنیتی این کشور نمونه های ادرار گرفته شده از ورزشکاران در جریان المپیک زمستانی سوچی را از طریق یک سوراخ مخفی در دیوار آزمایشگاه این کمیته تعویض کرده اند.

ورزشکاران روسیه اجازه ندارند از نام، پرچم و سرود ملی تیم کشورشان استفاده کرده و زیر نام سر واژه ROC مسابقه می دهند.

به گفته وی، این آزمایشگاه تحت مراقبت نیروهای امنیت داخلی روسیه بوده است. بدنبال این افشاگری ها، مجوز آزمایشگاه ضد دوپینگ روسیه در سال ۲۰۱۵ لغو شده و بعد از تحقیقات گسترده، ۱۱۱ ورزشکار روسی، از جمله تمام اعضای تیم دوومیدانی این کشور از ۳۸۹ ورزشکار این کشور برای شرکت در المپیک ریو حذف شدند. بعد از آن بود که کمیته المپیک پیشنهاد ممنوعیت کامل حضور ورزشکاران روسی در المپیک زمستانی ۲۰۱۸ در پیانچانگ کره جنوبی را ارائه کرد. در نهایت ۱۶۸ ورزشکار روسی با اجازه فدراسیون های بین المللی در این مسابقات شرکت کردند اما کمیته المپیک روسیه از شرکت در این مسابقات محروم شده و پرچم رسمی این کشور در آن به نمایش درنیامد.

ورزشکاران روسیه اجازه ندارند از نام، پرچم و سرود ملی تیم کشورشان استفاده کرده و زیر نام سر واژه ROC مسابقه می دهند.

ورزشکاران روسی نیز مجبور شدند یونیفرم هایی که عبارت «ورزشکار المپیکی از روسیه» روی آن حک شده بود به تن داشته باشند. محرومیت روسیه از شرکت در مسابقات ورزشی در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ به پایان خواهد رسید و بدین ترتیب این کشور علاوه بر المپیک ۲۰۲۰، مسابقات سال آینده پاراالمپیک و المپیک زمستانی پکن را از دست خواهد داد. حتی در مسابقات جام جهانی قطر نیز این تیم باید با نامی غیر از تیم ملی روسیه مسابقه دهد، در صورتی که به جمع تیم های نهایی راه یابد.

بیشتر بخوانید: رونمایی روسیه از سیستم S-500 با توانایی ساقط کردن موشک‌های بالستیک در فضا + ویدیو

منبع: indianexpress
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۰ نظر

ورود

  • مرتضی مرداد ۴, ۱۴۰۰

    با اینکه از دولت روسیه بدم میاد و فضای بسته و خفقان آور سیاسی اش برام مسجل هست ولی به نظرم چنین محرومیتی فقط میتونه جنبه سیاسی داشته باشه. مطمئنم که در کشورهای غربی هم معضل دوپینگ به شکل گسترده بین ورزشکاران وجود داره حتی ممکنه مثل روسیه خود دولتها هم دخیل باشند ولی هرگز نه سابقه داشته و نه در آینده امکان داره ورزشکاران سالم و غیردوپینگی این کشورها رو از شرکت با پرچم و نام کشورشون در مسابقات محروم کنند. کشور و ملیت یک ورزشکار چیزی فراتر از حکومت و رژیم حاکم بر کشورش هست و اجبار اون فرد به نفی ملیتش در مسابقات نقض بارز حقوق بشره.

    • خسته مرداد ۴, ۱۴۰۰

      خوب میخوری ادامه بده…

      • مدیر مرداد ۵, ۱۴۰۰

        تو هم خوب میمالی. خسته نباشی! بمال چیزی نمونده …

    • aman مرداد ۵, ۱۴۰۰

      بعضی هم وطن های ما هنوز تو سال ۱۹۸۵ زندگی میکنن آنچنان بتی از امریکا ساختن که انگار اونجا بهشته!
      امریکا الان یه جامعه پر تنش عین ماست. چرا انقدر ازش دفاع می کنید مگه ارث باباتونه؟

      • میثم مرداد ۵, ۱۴۰۰

        نیست ولی ایرانم ارث باباتون نیست!

  • پوریا مرداد ۵, ۱۴۰۰

    به جرأت میشه گفت تمام اینایی که از کشور های دیگه بد میگن پاشون رو نهایتا تا کربلا و مکه اونم ته تهش بیشتر نزاشتن و فقط رو هوا نظر میدن :))))))

  • آریا مرداد ۵, ۱۴۰۰

    یه جوری هموطنا واسه روسیه میمالن انگار یه رگ روسی دارن خخخ صدتا ورزشکارش دوپینگی درومده بعد اومدن کامن میذارن همه دنیا اینطوریه خخخ عزیزز درسته بهت دستمال دادن واسه عربای لبنانو سوریه و چین روس بمالی اما یه استراحتی هم به خودت بده

  • علیرضا مرداد ۱۳, ۱۴۰۰

    اینا نباید اصلا اجازه حضور به هیچ شکلی داشته باشن نه فقط ی اسم تغییر بدن دوباره بیان المپیک

  • امین مرداد ۱۴, ۱۴۰۰

    کاش این نظم و قانون،کل جهان رو دربر میگرفت.
    با متقلب باید همینجوری برخورد کرد.