شبنم فرشادجو و محمد حاتمی ، بازیگران سریال یاور که در ماه رمضان امسال از شبکه سه سیما پخش شد، در یک برنامه تلویزیونی به انتقاد از این سریال پرداختند.
سریال یاور به کارگردانی مشترک سعید سلطانی و اصغر نعیمی، و نویسندگی سعید مطلبی، در زمان پخش خود به دلیل ضعف های فراوان مورد انتقادات زیادی قرار گرفت.
حالا این بار شبنم فرشادجو و محمد حاتمی که نقش دو تن از شخصیت های اصلی سریال را برعهده داشتند، انتقاد خود را نسبت به این سریال ابراز کرده اند.
این دو بازیگر به تازگی مهمان برنامه سریالیست بودند که از شبکه یک سیما پخش و در آن به بررسی سریال های تلویزیونی پرداخته می شود.
در این برنامه شبنم فرشادجو بازیگر نقش نسرین ناگفته هایی از بازی در این سریال پرحاشیه که با نوع نگاهش به زنان جنجالی شد بیان و به این سریال حمله کرد.
فرشادجو در ابتدا درباره ی انتقاداتی که به این سریال به دلیل شباهت با سریال ستایش وارد بود، گفت: «من سریال ستایش را ندیدم و در اینباره نمی توانم نظر بدهم. ولی مهم ترین نقد به سریال ما زن ستیزی آن بود که من هم با این نقد موافق هستم. من جزو مخالفان این نوع متن بودم.»
فرشادجو درباره ایرادات محتوایی وارده به متن این سریال در زمینه حضور زنان و انفعالی که دارند، توضیح داد: «متاسفانه باید اقرار کنم بدون خواندن فیلمنامه قرارداد بستم و به گروه اعتماد کردم. من خودم جزو مخالفان و منتقد به شدت سخت نوع نگاه آقای مطلبی به زنان هستم.»
این بازیگر افزود: «برخی سکانسها بود که حتی دعوایم میشد و دلم میخواست با نویسنده صحبت کنم. فقط توانستم به امید سعید سلطانی که به نظرم کارگردان صبور و بینظیری هستند، کوتاه بیایم و کار کنم.»
او با اشاره به اینکه بسیاری از بازیگران دیگر هم از متن عصبانی بودند، افزود: «خانم سعیدی و آقای ارجمند هم خودشان از این مسأله ناراضی بودند. شخصیت نسرین آنقدر در این سریال نصیحت میشد که حوصلهبَر شده بود. یک زن ۴۰ ساله که بچههای ۲۰ ساله دارد. میخواهد داماددار شود وحالا باید بنشیند نصیحت مادرشوهرش را بشنود. واقعا نداریم. فکر نمیکنم حتی در روستاها و شهرستانهای ما این اتفاق بیفتد.»
محمد حاتمی بازیگر نقش جمال در سریال یاور هم در این برنامه انتقاداتی را نسبت به این مجموعه تلویزیونی ابراز کرد.
حاتمی با اشاره به سن بالای نویسنده ی کار و دور بودن نگاه او از واقعیات جامعه ی امروز گفت: «در سریالها و فیلمهای خارج از ایران اگر نگاه کنید امکان ندارد یک نفر کار را نوشته باشد. گروه کار را مینویسد. آدمی که ۸۰ سالش است درد جوانهای الان، درد نسلهای بعدی را نمی داند. اگر سه یا چهار نویسنده باشند که همه جا باب است، هم می توانند جنسیت را مورد نظر قرار بدهند هم ساختار را درست کنند. نوع گویش را درست کنند و زمانه را در نظر بگیرند.»
حاتمی درباره انتقادهای مطرح شده نسبت به سریال یاور به دلیل شباهت با سریال ستایش گفت: «چون یک تیم هر دو این سریالها را کار کرده است؛ یعنی سعید مطلبی به عنوان نویسنده و آرمان زرین کوب به عنوان تهیه کننده و سعید سلطانی به عنوان کارگردان؛ بنابراین وقتی سریال یاور را میبینیم اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود همین است. نوع و جنس دیالوگها، ارتباط خانوادگی، اتفاقاتی که میافتد همه و همه این موضوع را به ذهن متبادر می کند. ولی من در مورد این موضوع قضاوت نمی کنم و نظر نمی دهم.»
این بازیگر درباره خلق نقشهای مردان سلطهگر در مجموعه های تلویزیونی ایرانی و اینکه چقدر مورد قبول مردم قرار می گیرند، تاکید کرد: «جامعه امروز ما با ۲۰ سال و ۳۰ سال پیش متفاوت شده . حضور زن در خانواده و در جامعه شکل دیگری پیدا کرده. اما نسل قبل از بین نرفته و آنها چنین تفکراتی دارند.»
وی ادامه داد: «من نمی خواهم بگویم این مدل تفکر را قبول دارم یا نه. می خواهم بگویم جنس قلم سعید مطلبی اینگونه است. چون من فقط بازیگر این کار بودم. من همه متن را نخوانده بودم چون مثل خیلی از سریال های دیگر همه متن نوشته نشده بود. منحنی شخصیتی خودم را می دانستم و با علم به این قضیه قرارداد بستم و بازی کردم.»
بدون نظر