عوامل آلرژی زا در منزل

عوامل آلرژی زا در منزل

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که بدون آن که دلیلش را بدانید، دچار آبریزش بینی، عطسه، سرفه و یا حساسیت های پوستی بشوید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چه چیزهایی ممکن است موجب آلرژی شما شده باشد؟

ممکن است موارد آلرژی زا در محیط زندگی شما یعنی منزل شما کمین کرده باشند و شما خبر نداشته باشید. در این مقاله با ما همراه باشید تا عوامل آلرژی زا و حسیاست زا در منزل و محل زندگی خود را بشناسید تا بتوانید از بروز آلرژی جلوگیری نمایید.

جهت پیشگیری از جمع شدن گرد و غبار، کپک ها و حشرات کوچک در خانه، لازم است وسایلی که در منزل شما در معرض گرد و خاک و آلودگی هستند را شناخته و به طور مرتب به شستشوی آن ها بپردازید. همچنین با عوامل دیگر مانند گیاهان، مواد شوینده و حشره کش ها و علائم حساسیت آن ها آشنا شوید تا بتوانید از قرار گرفتن در معرض آن ها جلوگیری نمایید.

وسایلی در خانه که می توانند جاذب آلودگی های آلرژی زا در منزل باشند به شرح زیر می باشند:

فرش ها

یکی از مهم ترین بخش های خانه که می تواند بیش از آن که تصور کنید گرد و خاک در خود نگه دارد فرش می باشد. گرد و خاکی که در فرش جمع می شود، می تواند موجب عطسه و سرفه بشود. بهتر است فرش ها را هفته ای یک یا چند بار جارو برقی بکشید تا از جمع شدن گرد و خاک در آن ها و ایجاد آلرژی در اعضای خانواده تان پیشگیری نمایید.

مبلمان منزل

مبلمان منزل یکی از وسایل پر استفاده در خانه می باشند که به علت استفاده زیاد از آن ها، به راحتی آلودگی های مختلف را به پارچه خود جذب کرده و ممکن است موجب بروز آلرژی در منزل بشوند. جهت پیشگیری از این اتفاق نیاز است به شستن مبل در خانه بپردازید و آن ها را میکروب زدایی کنید.

ملحفه ها و روبالشی ها

آلودگی ملحفه ها و رو بالشی ها یکی از عوامل مهم حساسیت در منزل هستند که پوست ما به طور مداوم در تماس با آن ها قرار می گیرد. جهت جلوگیری از این امر لازم است به طور هفتگی به شستشوی ملحفه ها و رو بالشی ها بپردازید.

پرده ها

باز گذاشتن پنجره به خودی خود در فصل بهار و پاییز یکی از عوامل آلرژی زا در منزل است. همچنین پرده ها هنگام باز بودن پنجره ها به علت ارتباط بیشتر با هوای بیرون، گرد و غبار آلرژی زا و حشرات را به خود جذب کرده و حامل آلودگی های محیط بیرون می شوند. بهتر است جهت پیشگیری از آلرژی در منزل به شستن پرده ها به طور ماهیانه بپردازید.

گیاهان

دسته دیگر عواملی که در منزل شما موجب بروز آلرژی می شوند، گل ها و گیاهان خانگی هستند. حساسیت به گل و گیاه بسیار رایج است به همین سبب لازم است در انتخاب گلدان های آپارتمانی خود دقت کافی را به خرج داده و همینطور مراقب حیوان خانگی و یا فرزند خود در برخورد با این گیاهان باشید. افراد بزرگسال هیچ گاه گیاهان آپارتمانی را نمی خورند اما بیشترین خطر گیاهان خانگی برای کودکان زیر سه سال و سگ ها و گربه ها می باشد که ممکن است از روی کنجکاوی بخشی از گیاه را خورده یا آن را لمس کنند. در صورت بروز این مشکل بهتر است در اسرع وقت با پزشک مشورت نمایید.

گیاهان در حساسیت زایی به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته از گیاهان آپارتمانی آن هایی هستند که یک یا چند بخش آن ها مانند برگ یا ساقه شان حساسیت زا هستند. دسته دیگر گیاهانی هستند که کل قسمت هایشان ممکن است موجب بروز حساسیت شوند. برخی از گیاهان سمی در صورت خورده شدن عبارتند از:

برگ انجیری

برگ انجیری از آن دسته گیاهان است که کل بخش های آن ممکن است باعث حساسیت پوستی برای حیوانات خانگی شما بشود.

بابا آدم

خوردن ساقه گیاه بابا آدم ممکن است موجب تورم گلو، تنگی نفس، معده درد و یا حساسیت پوست بشود. بهتر است این گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود نگهداری کنید.

بنفشه

بذر گیاه بنفشه در صورت خورده شدن توسط فرزندان شما ممکن است موجب ایجاد آلرژی در منزل و اسهال و استفراغ آنان شود.

پتوس

کل قسمت های گیاه پتوسی که در منزل نگهداری می کنید در صورت بلع ممکن است سبب آلرژی در سگ یا گربه خانگی شما بشود.

گل داوودی

اگر در منزل خود گل داوودی نگهداری می کنید مراقب حیوانات خانگی خود باشید؛ زیرا در صورت خوردن هر بخش از این گل زیبا ممکن است دچار حساسیت پوستی و اسهال و استفراغ بشوند.

سانسوریا

گیاه سانسوریا که جهت تصفیه هوای منزل بسیار کاربرد دارد؛ در صورت خورده شدن توسط کودک شما ممکن است باعث بروز علائم مختلف آلرژی مانند قرمزی پوست بشود.

کراسولا

گیاه زیبای کراسولا، ساقه و برگ هایش در صورت بلع توسط کودک شما موجب بروز حساسیت پوستی ضعیف در او می شود.

حیوانات خانگی

برخی از افراد ممکن است به مو و کرک های حیوانات خانگی مانند سگ یا گربه حساسیت داشته باشند و نگهداری این حیوانات در اطراف آن ها باعث عطسه و سرفه و حتی قرمزی و تورم پوست بشود. این افراد بهتر است در خانه و اتاق خود حیوانات خانگی نگهداری نکنند. اگر هم به حیوانات خانگی علاقه دارید اما دچار آلرژی در منزل می شوید، لازم است هر  هفته به شستشوی ملحفه، رو بالشتی، فرش و موکت منزل خود بپردازید تا از تجمع موی حیوانات خانگی در بخش های مختلف منزل در امان بمانید.

حشره کش ها

حشره کش هایی که برای دور کردن پشه، مگس و یا سوسک های خانگی استفاده می کنید، علاوه بر سمی بودن برای حشرات ممکن است موجب حساسیت تنفسی برای شما و اعضای خانواده تان بشوند. بهتر است از حشره کش ها زمانی که افراد در داخل منزل حضور ندارند استفاده نمایید و پس از چند ساعت، محل هایی که در آن ها حشره کش زده اید را بشویید.

مواد شوینده

مواد شوینده و ضدعفونی کننده یکی دیگر از عوامل آلرژی زا در منزل می باشند. برخی از مواد شوینده که موجب بروز حساسیت می شوند به شرح زیر می باشند:

پودر لباسشویی

پودر لباسشویی که یکی از مواد شوینده پر کاربرد می باشد که به طور مداوم در منزل مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت تماس با پوست می تواند ایجاد کننده حساسیت پوستی بشود.

مایع ظرفشویی

مایع ظرفشویی مخصوص شستن ظرف ها طراحی شده است و ممکن است موجب قرمزی و خشکی پوست دست شما بشود. جهت جلوگیری از این امر، بهتر است از دستکش های مخصوص ظرف شویی استفاده کرده و جهت شستن دست های خود از مایع ظرفشویی استفاده نکنید.

وایتکس

وایتکس یکی از مواد شوینده اسیدی می باشد که با وجود آن که تمیز کننده بسیار قوی  سطوح و لباس های سفید می باشد، ممکن است در هنگام استفاده از آن دچار حساسیت و آلرژی شوید. وایتکس از طریق گازی که تولید می کند ممکن است موجب حساسیت تنفسی و سرفه بشود. همچنین در صورت استفاده از آن جهت شستشوی لباس لازم است مراقب تماس آن با پوست دست خود باشید زیرا ممکن است سبب قرمزی و خارش پوست دست شما بشود.

صابون ها

صابون حمام یکی از مواد شوینده ای است که به طور مستقیم با پوست شما در تماس است و باید به ترکیبات و کیفیت آن توجه لازم را بکنید؛ زیرا ممکن است به بخشی از مواد تشکیل دهنده صابون خود آلرژی داشته باشید و پس از حمام پوست شما دچار خارش و قرمزی بشود.

سخن آخر

اگر دچار حساسیت شده اید به مواردی که در این مقاله ذکر شده توجه نمایید و به شستشوی لوازمی که به طور مداوم در منزل خود با آن ها در تماس هستید، بپردازید و عوامل آلرژی زا در منزل خود را کاهش دهید تا از حساسیت های پوستی و تنفسی آسوده بمانید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود