یک رییس یاکوزا در ژاپن به اعدام محکوم می شود، اتفاقی که به باور بسیاری اولین حکم اعدام برای یک رییس یاکوزا در ژاپن است که سازمان جنایتکار او دستور قتل و شکنجه شهروندان را داده است. ساتورو نومورا ۷۴ ساله خطاب به دادگاه منطقه فوکووکا در غرب ژاپن که روز سه شنبه برگزار شد، می گوید: «من خواستار یک تصمیم عادلانه بودم… برای باقی زندگیت از این تصمیم پشیمان خواهی شد». به نظر می رسد این اولین باری باشد که یک مقام ارشد یاکوزا در ژاپن به اعدام محکوم می شود. نومورا که رییس سندیکای جنایتکار «کودو-کای» در جنوب غرب ژاپن است، اتهامات مطرح شده علیه خود مبنی بر این عامل حملات خشونت بار بوده را رد کرده در حالی که کودو-کای به عنوان خشن ترین گروه یاکوزا در ژاپن شناخته می شود.
به گفته یک رسانه ژاپنی اما هیچ مدرک قابل توجهی که نشان دهد نومورا دستور حملات منتسب به خود را داده، در دادگاه ارائه نشده است. با این وجود، در هنگام اعلام رأی دادگاه، قاضی مدعی شد دار و دسته کودو-کای تحت قوانینی بسیار سختگیرانه عمل می کرده و بدین ترتیب غیرممکن است که حملات بدون دستور و رضایت رهبر گروه انجام شده باشد. دادگاه مذکور برای رسیدگی به حملات اعضای کودو-کای بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۴ برگزار شده بود. در این دوره زمانی، رییس سابق یک اتحادیه ماهیگیری با سلاح گرم مورد حمله قرار گرفته و کشته شد و سپس سه نفر دیگر، از جمله یک پرستار و یک مامور سابق پلیس، مورد اصابت گلوله قرار گرفته یا با حمله چاقو دچار جراحت شدند. وکلای مدافع متهم قصد اعتراض به این حکم را دارند. در کنار حکم اعدام نومورا، فومیو تانوئه که نفر دوم یاکوزای کودو-کای است نیز در همین دادگاه به حبس ابد محکوم شد.
در دهه های اخیر، قوانین سختگیرانه تری نسبت به دار و دسته های خلافکار، کاهش تحمل اجتماعی و اقتصاد ضعیف شده ژاپن منجر به کاهش عضویت در گروه های یاکوزایی شده است. علاوه بر صدور دستور قتل رییس سابق یک اتحادیه ماهیگیری که در ساخت پروژه های بندری اعمال نفوذ کرده بود، نومورا به برنامه ریزی و دستور حملات سال ۲۰۱۴ به یکی از بستگان قربانی و حمله با چاقو در سال ۲۰۱۳ به یک پرستار در کلینیکی که نومورا در آن تحت درمان قرار گرفته بود، متهم شده است. تیراندازی به یک مامور سابق پلیس که در مورد فعالیت های خلافکارانه کودو-کای تحقیق می کرد نیز به نومورا و گروه او نسبت داده شده است، که با جراحت های شدید به ناحیه کمر و پاهای قربانی همراه بود.
گروه های یاکوزا همراه با آشفتگی و هرج و مرج پس از پایان جنگ جهانی دوم شکل گرفته و به سازمان هایی خلافکار با سرمایه میلیارد دلاری تبدیل شدند، گروه هایی که در هر زمینه ای، از قاچاق مواد مخدر و روسپیگری تا حفاظت از چهره ها و جنایات سازمان یافته فعالیت داشتند. برخلاف مافیای ایتالیا یا سازمان های جنایی در چین، یاکوزا از دیرباز یک حوزه خاکستری در ژاپن بوده که غیرقانونی نبوده و دارای یک دفتر مرکزی و فرماندهی بوده که از چشم پلیس پنهان نبوده است. با بیش از ۱۰۰ زندانی در انتظار اعدام، ژاپن یکی از معدود کشورهای توسعه یافته است که هنوز مجازات اعدام را به اجرا می گذارد. علیرغم انتقادهای بین المللی، حمایت ملی از مجازات اعدام در ژاپن بالاست.
بیشتر بخوانید: ال چاپو شرق ؛ داستان «تحت تعقیبترین مرد آسیا» و کسی که ۸ بادیگارد کیک بوکسر داشت
بدون نظر