انتشار خبر ممنوعیت تحویل کارنامه تحصیلی فرزندان به مادران آن ها در روزهای اخیر بسیار خبرساز شده و واکنش های زیادی را در پی داشت، خبری که در نهایت توسط یکی از مسئولین آموزش و پرورش تکذیب شد. در این خبر آمده بود که بر اساس بخشنامه ای از وزارت آموزش و پرورش که در اردیبهشت ماه صادر شده، به مدارس اعلام شده است که پرونده و کارنامه دانش آموزان را تنها به پدرانشان تحویل داده و از تحویل آن ها به مادران دانش آموزان خودداری کنند. روزنامه شرق روز دوشنبه ۲۲ شهریور در گزارش خود به این موضوع پرداخت و گفته بود که دستکم در یک مورد، یک مادر با دریافت پیامک مطلع شده که دیگر نمی تواند برای دریافت کارنامه پسرش به مدرسه مراجعه کرده و پدرش باید برای دریافت کارنامه به مدرسه برود.
همچنین در این گزارش آمده بود که این موضوع به شکل پیامکی به دیگر مادران دانش آموزان نیز اطلاع داده شده است، موضوعی که با واکنش های شدید مادران در شبکه های اجتماعی همراه شد. اما محمد حسین کفراشی مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش موضوع ممنوعیت تحویل کارنامه فرزندان به مادرانشان را به کلی تکذیب کرده و تصریح کرد: «هیچ بخشنامهای از سوی آموزش و پرورش در این خصوص ابلاغ نشده است، همچنین اینکه از مناطق آموزش و پرورش هم پیگیر این موضوع بوده ایم تا اگر تخلفی صورت گرفته رسیدگی کنیم.مادران علاوه بر رسیدگی به امور تحصیلی فرزندان در بسیاری از موارد در انجمنهای اولیا و مربیان نیز همکاری دارند و خدمات خوبی به مدارس ارایه می دهند».
کفراشی در ادامه صحبت های خود افزود: «تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر ادعای ممنوعیت پیگیری امور تحصیلی از سوی مادران به ما نرسیده است اما در برخی موارد خاص که والدین از یکدیگر جدا شدهاند و دادگاه حق حضانت فرزند را به یکی از والدین داده است، در صورت تقاضای قیم، مدرسه اطلاعات تحصیلی فرزند را فقط به قیم میدهد. در چنین موارد خاص هم جنسیت مدنظر نیست، ممکن است که قیم دانش آموز مادر باشد و تقاضا کند که اطلاعات بر اساس حکم دادگاه فقط در دسترس خود مادر دانش آموز باشد و در این صورت پدر نمی تواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند. عکس این موضوع در مورد قیمومیت پدر هم صادق است».
نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش نیز در واکنش به گزارش روزنامه شرق گفته است: «چنین باور یا تصوری تاکنون وجود نداشته است، چرا که بیشتر امور فرزندان به ویژه در دوره ابتدایی را مادران انجام میدهند. مادران بیشترین مشارکت را در امور تحصیلی دانش آموزان دارند و ترکیب بیشتر شرکت کنندگان در جلسات اولیا و مربیان، مادران هستند. علاوه بر این همواره در کنار کادر مدرسه در انجام امور نقش قابل توجهی داشته اند. مدارس و انجمن اولیا و مربیان همواره به دانش آموزان اعلام می کند که یکی از والدین برای پیگیری امور به مدرسه مراجعه کند و جنسیت هیچگاه در این موضوع دخیل نبوده است»
بدون نظر