مادربزرگ همه ماها انتخاب های زیادی در خرید وسایل آشپزخانه نداشتند زیرا آن دوران این وسایل بسیار ساده و محدود بودند. اما امروزه انواع مختلفی از ابزارهای آشپزخانه برای آسان کردن و البته لذت بخش کردن آشپزی ساخته شده است و تقریباً هر کاری می توان با آن ها انجام داد. یکی از وسایل پرکاربرد و جذاب هر آشپزخانه ای مخلوط کن (blender) است که برای تهیه اسموتی، سوپ و میلک شیک به کار می رود اما می توان غذاهای خوشمزه دیگری را نیز با آن ها تهیه کرده و حتی توانایی هم زدن خمیر و گرفتن کره دانه های خوراکی مانند بادام را دارند در حالی که برخی دیگر برای تهیه سس مایونز و دیگر انواع سس ها مناسب هستند. به طور کلی انواع مختلف و متفاوتی از مخلوط کن ها وجود دارد و به همین دلیل برای انتخاب بین خرید یک مخلوط کن ساده دستی و یک مخلوط کن بسیار پیشرفته با کارکردهای مختلف به مقداری اطلاعات نیاز خواهید داشت. همچنین سوال مهمی که هنگام خرید مخلوط کن باید از خود بپرسید این اس تکه بهترین گزینه برای خرید با توجه به نیازهایی که در آشپزخانه دارید کدام است. در ادامه این مطلب با عنوان راهنمای خرید مخلوط کن می خواهیم شما را با نکاتی که هنگام خرید مخلوط کن به آن ها توجه کنید آشنا کنیم.
هنگام خرید مخلوط کن به دنبال چه چیزی باید باشید؟
اگر در بازار هستید و به دنبال مخلوط کن می گردید، انتخاب های بسیاری پیش روی خود دارید. در واقع گزینه های پیش رو آنقدر زیاد هستند که گیج خواهید شد. اما دانش قدرت است. و وقتی تمام اطلاعات را کسب کرده اید می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
۱- به چه نوع مخلوط کنی نیاز دارید؟
بیش از یک نوع مخلوط کن در بازار وجود دارد. شاید با آن مخلوط کن های سنتی رومیزی آشنا باشید، همانی که مادربزرگ ها استفاده می کردند و به همین خاطر نیز ما معمول ترین و پراستفاده ترین نوع مخلوط کن شروع می کنیم.
مخلوط کن های رومیزی
این نوع مخلوط کن یکی از وسایل همیشگی آشپزخانه است. بیشتر انواع مخلوط کن های رومیزی دارای چند سرعت و شیوه کار ساده و سرراست هستند. این مخلوط کن ها معمولاً ارزان تر از مخلوط کن های پیشرفته هستند و علت نیز به قدرت کمترشان در مقایسه با همتایان پیشرفته تر باز می گردد. بسیاری از مردم مخلوط کن های خود را روی پیشخوان آشپزخانه نگه می دارند و به همین دلیل داشتن فضا یک اصل مهم در هنگام خرید مخلوط کن است. قسمت پایین این مخلوط کن ها همانجایی است که موتور در آن قرار دارد. این نوع مخلوط کن ها شاید دارای تعداد زیادی تنظیمات سرعت باشند اما حتی پیشرفته ترین مخلوط کن ها نیز دارای چهار سرعت آرام، متوسط، سریع و خیلی سریع هستند. به طور کلی تنها به ۳ تا ۵ نوع سرعت نیاز خواهید داشت.
مخلوط کن های دستی یا فرو رونده
این مخلوط کن ها در واقع نوعی هستند که کار مخلوط کردن را با دست انجام می دهند. این نوع مخلوط کن بسیار ارزان قیمت بوده و به همین دلیل در بسیاری از آشپزخانه ها در کنار مخلوط کن های دیگر نیز دیده می شود. مخلوط کن فرو رونده وارد غذایی می شود که می خواهید درست کنید. می توانید از این نوع مخلوط کن برای مخلوط کردن غذای داخل ماهیتابه یا قابلمه و حتی کاسه نیز استفاده کنید. این گزینه مناسب تهیه اسموتی و سوپ است. موتور آن ها در مقایسه با مخلوط کن های رومیزی از قدرت کمتری برخوردار است. برخی از انواع این نوع مخلوط کن بی سیم و قابل شارژ هستند و به همین خاطر می توانید آن ها را در کشو آشپزخانه نگه داشته و هنگام استفاده به این ور آن ور آشپزخانه یا هر جای دیگری ببرید.
مخلوط کن شخصی
همانطور که از نام آن بر می آید، این نوع مخلوط کن برای یک بار سرو غذایی محدود طراحی شده است. این مخلوط کن ها تنها برای مقداری اسموتی یا شیک به مصرف یک نفر برای مثال در هر روز صبح مناسب هستند. بیشتر مخلوط کن های شخصی در واقع یک فنجان یا محفظه هستند که برای مخلوط کردن و نوشیدن به کار می روند. برخی از آن ها نیز فنجانی جداگانه داشته که بتوانید برای مثال اسموتی تهیه کرده و با خود به محل کار ببرید. این مخلوط کن های کوچک معمولاً دارای یک یا دو سرعت بوده و در مقابل با مخلوط کن های رومیزی بسیار ارزان قیمت هستند. این مخلوط کن ها جایگزین مناسبی برای مخلوط کن های خانگی نیستند اگر استفاده زیادی از آن ها در آشپزی می کنید.
مخلوط کن های حرفه ای
مخلوط کن های حرفه ای بسیار پرکاربرد بوده که بسیار شبیه مخلوط کن های رومیزی هستند اما کارکرد آن ها بسیار بالاتر است. برخلاف دیگر انواع مخلوط کن ها، این دسته می توانند ترکیبات سخت و نرم را به یک یک شکل خرد کرده و ترکیب نمایند. برخی از آن ها آنقدر قدرت دارند که می توانند گندم را به آرد تبدیل کنند. این نوع مخلوط کن ها دارای موتورهای قدرتمند و قیمت بالای هستند. پایه این مخلوط کن ها معمولاً بزرگ تر و حجیم تر از مخلوط کن های معمولی است.
۲- چه «شخصیت مخلوط کنی» دارید؟
نوع مخلوط کنی که نیاز دارید به شخصیت مخلوط کنی که دارید وابسته است. در واقع کاری که می خواهید با مخلوط کن بکنید مهم ترین نقش را در انتخاب آن دارد.
یک آشپز در حال آموزش هستید
البته که مخلوط ها گزینه مناسبی برای تهیه اسموتی هستند اما اگر می خواهید یک کتاب آشپزی را باز کرده و از ابتدا یک سس خاص تهیه کنید چه؟ در این صورت به یک مخلوط کن چند کاربردی نیاز دارید که برای تهیه انواع سوپ و سس به کارتان خواهد آمد. همچنین اگر مخلوط کن شما خاصیت ریز ریز کردن و آرد کردن داشته باشد نیز بسیار خوب خواهد بود. در صورتی که می خواهید به صورت حرفه ای آشپزی کنید به یک مخلوط کن حرفه ای نیاز خواهید داشت، نه تنها به خاطر موتور قدرتمندش بلکه به خاطر ظرفیت بالایی که دارد. مخلوط کن های حرفه ای می توانند غذاها را فرآوری کنند و برخی حتی قابلیت گرم کردن نیز دارند.
به خوردن غذاهای سالم تعهد دارید
اگر اسموتی های میوه و سبزیجات سالم یا شیک های پروتئینی تنها چیزهایی هستند که شما با یک مخلوط کن تهیه می کنید پس نیاز شما با یک مخلوط کن شخصی رفع خواهد شد، به ویژه اگر این ترکیبات خوشمزه را تنها برای خودتان تهیه کنید.
به ترکیبی از همه چیز اعتقاد دارید
یخ می تواند برای تیغه های مخلوط کن دردسرساز شود و به آن ها فشار وارد کند. فشار به تیغه ها در نهایت می تواند فشار زیادی به موتور وارد کرده و باعث سوختن آن شود. مخلوط کن شخصی یا مخلوط کن رومیزی کم قدرت انتخابمناسبی نخواهد بود اگر از تهیه نوشیدنی های یخی لذت می برید. یک مخلوط کن رومیزی پرقدرت انتخاب کنید یا یک مخلوط کن حرفه ای، در صورتی که بودجه اش را دارید.
۳- مخلوط کن را کجا می گذارید؟
می توانید یک مخلوط کن دستی را هر جایی بگذارید زیرا این نوع مخلوط کن همان جایی می رود که به آن نیاز دارید. اغلب مخلوط کن های شخصی به اندازه کافی کوچک هستند که بتوان در یک کشو آن ها را نگه داشت. یک مخلوط کن رومیزی متوسط و پسرعموهای حرفه ای اما می توانند مشکل ساز شوند. برخی از آن ها آنقدر بزرگ هستند که نمی شود آن ها را روی پیشخوان آشپزخانه قرار داد به ویژه در صورتی که قسمت بالای پیشخوان نیز کابینت داشته باشد. فاصله استاندارد از روی پیشخوان تا کابینت بالایی باید ۱۸ اینچ معادل ۴۵ سانتیمتر باشد و اکثر مخلوط کن های رومیزی به سختی در چنین فضایی جای می گیرند. بدین ترتیب پیش از خرید مخلوط کن مطمئن شوید که فضای کافی برای نگه داشتن آن را دارید.
۴- مخلوط کن مورد نیاز شما چقدر بزرگ باید باشد؟
وقتی در مورد سایز صحبت می کنیم منظورمان ابعاد نیست. منظور در واقع ظرفیت محفظه مخلوط کن است. ظرفیت مخلوط کن در واقع تعیین کننده تعداد ترکیباتی است که می توانید در داخل محفظه مخلوط کن بریزید. معمولاٌ هر بار چند سرو می خواهید انجام دهید؟ برای چند نفر میلک شیک را اسموتی درست می کنید؟ این موضوع مهم ترین نقش را در انتخاب ظرفیت مخلوط کن دارد. بیشتر مخلوط کن های با ظرفیت و سایز استاندارد می توانند هر بار نوشیدنی کافی برای ۶ تا ۹ نفر را آماده کنند. مخلوط کن های حرفه ای اما بسیار پرقدرت تر و قوی تر بوده و تا سه برابر مخلوط کن های رومیزی متوسط ظرفیت دارند. مخلوط کن های شخصی تنها به اندازه یک نفر ترکیب می سازند و به همین دلیل برای مصارف خانوادگی یا آزمایشات متعدد در آشپزخانه مناسب نیستند. اما یک ظرفیت ثابت نمی تواند برای همه کارها مناسب باشد به همین دلیل است که سازندگان مخلوط کن هایی با ظرف های مختلف در سایزهای متفاوت تولید می کنند که همگی روی پایه سوار می شوند.
۵- تیغه های مخلوط کن باید از چه نوعی باشند؟
تیغه بخشی از مخلوط کن است که اصلی ترین کار را انجام داده و پردازش غذاها را بر عهده دارد. شاید در مورد ظاهر و طراحی مخلوط کن انتخاب بسیاری نداشته باشید زیرا انتخاب در این حوزه را سازندگان برای شما انجام می دهند. برخی انواع مخلوط کن ها دو تیغه صاف دارند که که در لبه ها کمی به سمت بالا آمده اند. برخی دیگر نیز ۴ تیغه دارند که شکلی دورانی دارند. برخی تیغه ها دارای لبه ضخیمی هستند و برخی دیگه بسیار باریک و تیز هستند. هر یک از این طرح ها یک شخصیت مخلوطی متفاوت به مخلوط کن می دهد. برخی تیغه ها در خرد کردن ترکیبات خشک و تبدیل آن ها به پودر قوی تر هستند و برخی دیگر برای نرم کردن و له کردن غذا و ایجاد یک ترکیب نرم مناسب هستند. برخی تیغه ها نیز چند کاربرده هستند و با توجه به تنظیماتشان کارهای متفاوتی انجام می دهند. تیغه های استیل ضد زنگ حرفه ای بهترین نمونه هستند که عملکرد بهتری داشته و در مقابل ساییدگی نیز مقاوم هستند. به یاد داشته باشید که همه مخلوط کن ها دارای محفظه هایی با تیغه جدا شدنی نیستند اما تیغه های جدا شدنی بهتر بوده زیرا تمیز کردنشان ساده تر است.
۶- قدرت مخلوط کن چقدر باید باشد؟
افراد اغلب هنگام خرید مخلوط کن با این سوال درگیر می شوند. آیا امکان دارد مخلوط کنی خرید که قدرتش بیش از حد نیاز باشد؟ خب قرار نیست مخلوط کنی بخرید که با آن سنگ و چوب خرد کنید. شما به یک مخلوط کن نیاز دارید که قدرت کافی برای در هم آمیختن ترکیباتی غذایی که می خواهید را داشته باشد. اسموتی های میوه های نرم به قدرت زیادی نیاز نداشته و به همین خاطر لازم نیست برای تهیه آن ها به سراغ مخلوط کن های پرقدرت حرفه ای بروید. اما نمی توانید با یک مخلوط کن شخصی نیز دانه های خوراکی خرد کنید. بله باید به آینده فکر کنید و چیزهایی که می خواهید در آینده درست کنید را به یاد داشته باشید. اگر توان مالی خرید یک مخلوط کن قوی را دارید خساست به خرج ندهید زیرا در آینده به کارتان خواهد آمد.
۳۰۰ وات: بیشتر مخلوط کن های رومیزی معمولی دارای این قدرت هستند. با این قدرت می توانید حتی سخت ترین دانه های خوراکی را نیز خرد کنند. ترکیب کردن نیز کار زیاد سختی نخواهد بود.
۵۰۰ تا ۷۰۰ وات: با این قدرت وارد حوزه ای شده اید که کارهای زیادی می توانید با مخلوط کن خود بکنید. مخلوط کنی با این مقدار قدرت می توانید سوپ تهیه کنید و از غذاهای مایع فراتر بروید.
بیش از ۷۰۰ وات: فراتر رفتن از ۷۰۰ وات به شما اجازه می دهد ترکیبات خشک را نیز وارد ماجرا کنید. با این قدرت می توانید از دانه های خوراکی کره بگیرید و غلات را به آرد تبدیل کنید. قدرت بیشتر به این معناست که محدودیتی در آزمایش نخواهید داشت و با قدرت بیشتر نیز ظرفیت بیشتر می آید. البته قیمت این نوع مخلوط کن نیز قاعدتاً بیشتر خواهد بود.
۷- چه مقدار سروصدا را تحمل می کنید؟
تیغه مخلوط کن با سرت بیش از ۲۰,۰۰۰ دور در دقیقه می چرخد یا حتی بیشتر و این بدان معناست که سرعت آن ها به ۲۷۰ مایل در ساعت می رسد و به همین خاطر نباید انتظار بی صدا بودن در چنین سرعتی را داشته باشید. ترکیب موتور، تیغه ها و غذایی که در حال پردازش است به میزان سروصدا خواهد افزود. گفتگوی معمولی در سطح سروصدایی بین ۵۵ تا ۶۰ دسی بل رخ می دهد. یک مخلوط کن معمولی دستکم ۸۸ دسی بل صدا تولید می کند و قرار گرفتن دائمی در معرض چنین سروصدایی به گوش های شما آسیب می رساند. پس هنگام انتخاب مخلوط کن به این نکته توجه داشته باشید که هر چه قدرت موتور آن بیشتر باشد سروصدای بیشتری نیز خواهد داشت. مخلوط کن های حرفه ای پیشرفته از مواد باکیفیتی ساخته شده اند که عمق بیشتر بیشتری به سروصدا می دهند. به همین خاطر دنبال مارک هایی باشید که سازنده آن ها از قابلیت های جاذب سروصدا استفاده می کنند.
۸- چه نوع تنظیماتی را ترجیح می دهید؟
برخی از ما تنها فشار دادن یک دکمه و انجام کار را ترجیح می دهند. برخی دیگر یک کنترل دقیق تر را می خواهند، درست شبیه کسانی که خودروهای اتوماتیک را به دستی ترجیح می دهند. مخلوط کن ها نیز همینطور هستند. برخی تولید کنندگان انتخاب سرعت و قدرت مخلوط کن را به مالک آن واگذار می کنند و برخی دیگر از قبل در این مورد تصمیم گیری کرده اند. خرید یک مخلوط کن با یک سری دکمه برای سرعت های متفاوت باعث می شود راحتی بیشتری داشته باشید. برخی با یک دستگیره چرخان این کار را می کنند. برخی دکمه های دیگر نیز ربطی به سرعت نداشته و نوع مخلوط کردن یا نوع غذایی که می خواهید درست کنید را تعیین می کنند. مخلوط کن های حرفه ای دارای صفحه کنترل های پیچیده ای هستند که به شما امکان می دهند جزییات بیشتری را در مورد غذایی که می خواهید تهیه کنید تعیین نمایید. مخلوط کن ها انواع و پنل های کنترل متفاوتی دارند. برخی دارای دکمه و سوییچ هستند و برخی دیگر دکمه چرخان یا حتی صفحه لمسی دارند. برخی دیگر صفحه های دیجیتالی دارند. بسیاری از افراد سه تا ۵ سرعت را کافی می دانند و اگر گزینه های بیشتری می خواهید، کنترل خاص دیگری روی سرعت نیز امکان پذیر است.
۹- تمیز کردن مخلوط کن چقدر ساده باشد؟
هیچ کس از تمیز کردن وسایل آشپزخانه خوشش نمی آید. بیشتر سازندگان مخلوط کن ها، تیغه ها و ظرف هایی را در داخل دستگاه قرار می دهند که بتوان آن ها را در ماشین ظرفشویی شست. برخی ترجیح می دهند ظرف مخلوط کن را با دست بشورند و در این مورد باید مراقب تیغه ها باشید. برخی مخلوط کن ها نیز خودشان تمیز کردن را به صورت اتوماتیک انجام می دهند. در واقع با اضافه کردن مقداری آب و شوینده، مخلوط کن بقیه کارها را خود خواهد کرد. به قابلیت جدا شدنی بودن تیغه ها نیز توجه کنید که بسیار مهم است.
۱۰- آیا دریچه مخلوط کن به شکل کامل بسته می شود؟
شاید این یکی کمی برایتان عجیب و بیش از حد جزیی باشد اما ضروری است. یک دریچه مناسب که به طور کامل بسته می شود از بیرون افتادن ترکیبات در هنگام کار کردن جلوگیری می کند. غذایی که درست می کنید می تواند چرب یا داغ باشد. به یاد داشته باشید که مخلوط کن های حرفه ای آنقدر با سرعت بالا ترکیبات را با هم مخلوط می کنند که در اثر سایششان با هم گرم می شوند. برخی مخلوط کن ها دارای یک دریچه جداشدنی کوچک در بالا و مرکز دریچه اصلی هستند که برای اضافه کردن ترکیبات در هنگام مخلوط کردن به کار می رود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید آبگرمکن ؛ از انواع آبگرمکن و مزایا و معایب تا نکات مهم در هنگام خرید
بدون نظر