جسدهای خون آلود چهار مردی که به آدم ربایی متهم شده بودند از جرثقیل هایی با زنجیرهای قطور آویزان شده بود، در حالی که در یادداشتی آویزان شده به گردن یکی از اجساد نوشته شده بود: «آدم رباها اینچنین مجازات می شوند». در فضاهای عمومی شهر هرات در غرب افغانستان، جمعیت به خورشید زل زده و مانند موجوداتی بی جان به نظر می رسند. بزرگسالان با گوشی هایشان عکس و فیلم می گیرند، در حالی که کودکان از لبه یک حوضچه بالا می روند، درست زیر یکی از اجساد، تا دید بهتری داشته باشند. یکی از شاهدان عینی به نام محمد منصور با تایید رفتارهای پلیس مذهبی طالبان می گوید: «مردم از این تصمیم واقعاً خوشحال هستند زیرا فکر می کنند که با انجام این کار، آدم ربایی در این ولایت از بین می رود».
بعد از سقوط دولت فاسد و ناکارآمد سابق و به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، این گروه قوانین شریعت را به سرعت از نو به اجرا درآورد، در حالی که تفسیر آن ها از این قوانین بسیار سختگیرانه و گاه بیرحمانه است. در یک ماجرای دیگر، بعد از این که طالبان کنترل یک شهر را در دست گرفت، دو مجرم در انظار عمومی چرخانده شدند در حالی که صورت هایشان را رنگ زده بودند، تنبیهی که توسط طالبان برای دله دزدی در نظر گرفته شده است. اما طالبان آنقدر یاد گرفته اند که این تنبیهات قرون وسطایی را در برابر چشم بقیه جهان طوری دیگر جلوه دهند. در شهر استراتژیک غزنی، پلیس مذهبی ترسناک به خیابان ها بازگشته است اما به جای اعمال تنبیهات بیرحمانه در محل، یک استراتژی دیگر را در پیش گرفته اند، بیشتر دست می دهند و خود را معرفی می کنند.
در جریان یک گشت در بازار محلی، آن ها مغازه داران را دور هم جمع کردند تا ترغیبشان کنند از قوانین شریعت در کسب و کار خود پیروی نمایند. یکی از فرماندهان پلیس مذهبی طالبان به جمعیت می گوید: «بر اساس قانون شریعت با زنان خود رفتار کنید و اطمینان حاصل کنید که خودشان را بپوشانند». همان نزدیکی، مردی هر از چند گاهی یک سیگار دود می کند، اقدامی غیرقانونی از دیدگاه طالبان که مجازات دارد اما در این روز خاص، پلیس این قانون شکنی را نادیده می گیرد. طالبان، دیوارهای صورتی وزارت زنان در غزنی را به مرکز فرماندهی جدید وزارت امر به معروف و نهی از منکر تبدیل کرده اند. مولوی عبدالله محمد که رییس این وزارت جدید را بر عهده دارد، می گوید: «ما بر اساس قانون شریعت عمل می کنیم. اول اینکه در مورد کارهای نیک به مردم خبررسانی می کنیم. برایشان موعظه کرده و به شکلی مهربانانه پیام را به آن ها می رسانیم؛ بار دوم بار دیگر برایشان تکرار می کنیم و بار سوم کمی با خشونت با آن ها صحبت می کنیم».
او کتابچه آبی رنگی در دست دارد که به تازگی توسط طالبان منتشر شده و دستورالعمل هایی که پلیس مذهبی باید رعایت کند را در خود دارد. مولوی محمد در ادامه می گوید: «ما از قوانین و دستورالعمل ها پیروی می کنیم. ارشاد می کنیم اما گرفتن دست یک نفر، تازیانه زدن او، فرستادن اخطار یا احضاریه برای او، برخلاف سیاست امارت است و اگر کسی این کار را انجام داده باشد این یک عمل خودسرانه است». وقتی از او پرسیده می شود که چرا اخیراً در ولایت هلمند آرایشگران مرد به خاطر تراشیدن ریش مردان تنبیه شده اند، مولوی محمد مدرکی از رهبری طالبان نشان می دهد که این عمل را محکوم می کند. اما دور از چشم عموم، همه جنگجویان طالبان از این دستورالعمل طالبان پیروی نکرده و بدرفتاری با مردم شایع است.
در کابل، وحید کبودی های روی کمر خود را نشان می دهد که بعد از چند روز هنوز هم به وضوح دیده می شوند. او می گوید که توسط گروهی از جنگجویان طالبان به خاطر پوشیدن لباس به سبک غربی متوقف شده و با چوب و تازیانه کتک خورده است. به نظر می رسد رهبری طالبان بازی سیاست را یاد گرفته و قوانین سختگیرانه شریعت را اعمال می کند اما دستورالعمل هایی منتشر کرده که بدرفتاری و زیاده روی را تقبیح می کند در حالی که وقوع چنین رفتارهایی را به خودسری افراد این گروه نسبت می دهد و نه سیاست های کلی حکومت امارت اسلامی.
بله مشخصه که از جمهوری اسلامی ما خوب درسی گرفته
کشور همسایش که چهل ساله با همین قوانین احمقانه به راحتی داره حکومت فاسدشو ادامه میده