پرنسس ماکو ژاپن در یک مراسم بسیار ساده با دوست دوران دانشجویی خود کی کومورو که از خاندان سلطنتی نیست ازدواج کرده است و بدین ترتیب خروج او از خاندان سلطنتی ژاپن به طور رسمی انجام شد. این زوج ازدواج خود را حدود ساعت ۱۰ صبح روز سه شنبه گذشته در یک دفتر ثبت ازدواج محلی به ثبت رساندند و تجملات و حواشی ازدواج های سلطنتی را نادیده گرفتند. انتظار می رود این زوج جوان به نیویورک سیتی نقل مکان کنند، جایی که کومورو در یک شرکت حقوقی مشغول به کار است. ماکو که اواخر هفته گذشته ۳۰ ساله شد، ۴ سال پیش نامزدی خود را با کومورو را اعلام کرد. اما ازدواج این دو با سال ها بحث و جنجال، عدم رضایت عمومی و انعکاس در رسانه های زرد به خاطر یک رسوایی مالی مربوط به مادر کومورو همراه بوده است. در تلاش برای کاهش نارضایتی عمومی، کومو پیشنهاد دریافت ۱ مییلون دلار از دولت ژاپن را نپذیرفت.
به عنوان برادرزاده امپراطور، ماکو در صف رسیدن به قدرت وجود نداشت زیرا بر اساس قوانین ژاپن تنها مردان خاندان سلطنتی می توانند به امپراطوری برسند. و بر اساس قوانین ژاپن، اعضای مونث خانان سلطنتی در صورت ازدواج با اشخاصی خارج از خاندان باید از عناوین خود دست کشیده و قصر را ترک کنند. ماکو دیگر عنوان پرنسس را نخواهد داشت ولی اولین زنی نیست که خاندان سلطنتی ژاپن را ترک می کند. آخرین عضو خاندان سلطنتی ژاپن که این خانواده را ترک کرد، عمه اش سایاکو و تنها دختر امپراطور آکیهیتو بود که در سال ۲۰۰۵ با یک طراح شهری به نام یوشیکی کورودا ازدواج کرد. ماکو و نامزدش قرار بود در سال ۲۰۱۸ ازدواج کنند اما این ازدواج به تعویق افتاد. خاندان سلطنتی اعلام کرده بود که این تعویق به خاطر «عدم آمادگی» است اما برخی دیگر می گویند که علت این امر ناکامی مادر کومورو در بازپرداخت ۳۶,۰۰۰ دلاری بود که از نامزد سابقش قرض گرفته بود.
کومورو این روایت را غیرواقعی دانست و حتی اوایل سال جاری بیانیه ای ۲۸ صفحه ای منتشر کرد که در آن به این نکته اشاره شده بود که مادرش فکر می کرده این پول نوعی هدیه بوده و اکنون پسرش این مبلغ را می پردازد تا قائله بخوابد. اما شایعات در رسانه های زرد همه جنبه های زندگی خانوادگی او را از پیش مورد بررسی قرار داده بودند. برخی فرزند یک زن تنها را شایسته ورود به خاندان سلطنتی ژاپن ندانسته و برخی دیگر او را یک فرصت طلب دانسته بودند که با ازدواج با یکی از اعضای خاندان سلطنتی ژاپن در صدد سود بردن از موقعیت این خانواده است.
از بس در مورد ملکه انگلیس و خانواده اش مطلب گذاشتین که اینجا هم به اشتباه در پاراگراف آخر جای ژاپن نوشتین «خاندان سلطنتی بریتانیا»