به دلیل شیوع کرونا، المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو در واقع با حدود یک سال تاخیر و در ۲۳ جولای ۲۰۲۱ آغاز شد. این رقابت بین المللی جهانی موضوع برخی از فیلم های سینمایی بوده است که سنت آن از سال ۱۹۳۹ با فیلم مستند آلمانی و پروپاگاندایی Olympia ساخته لنی ریفن اشتال آغاز شد که سنگ بنای ساخت فیلم های ورزشی امروزی بود. در حالی که از دهه ۱۹۳۰ تاکنون مستندهای ورزشی بسیاری در مورد بازی های المپیک ساخته شده اما چندین روایت دراماتیک دیدنی و جذاب از رقابت های ورزشی در این سطح نیز ساخته شده است. از ژیمناست ها تا دوندگان و اسکی بازان، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با بهترین فیلم های تاریخ سینما در مورد المپیک آشنا کنیم.
۱۰- Race (2016)
فیلم Race بر اساس داستان واقعی یک قهرمان المپیک به نام جسی اوونز ساخته شده است، فیلمی که علاوه بر سرگذشت یک قهرمان ورزشی به سختی های بزرگ شدن به عنوان یک جوان سیاه پوست در دهه ۱۹۳۰ در ایالات متحده می پردازد. بعد از نشان دادن قابلیت هایش در ایالت اوهایو، اونز در سال ۱۹۳۶ در مسابقات المپیک برلین به عضویت تیم ملی ایالات متحده درآمد. در حالی که فضای ضد هیتلری در آلمان از ورزشکاران می خواست که این مسابقات را بایکوت کنند، اوونز در حالی که انتقادهایی به مشکلات نژادپرستی در آمریکا داشت، پذیرفت در این مسابقات شرکت کند. او چهار مدال طلا را در دوهای ۱۰۰ متر، ۲۰۰ متر، ۴ در ۱۰۰ متر تیمی و پرش طول کسب کرد.
۹- Nadia (1984)
فیلم زندگینامه ای و تلویزیونی Nadia ساخته آلن کوک در سال ۱۹۸۴ به ماجرای به شهرت رسیدن یک ژیمناست نابغه رومانیایی به نام نادیا کومانچی می پردازد. این فیلم به کودکی نادیا و استعداد طبیعی او در ژیمناستیک می پردازد که باعث شد وی در سن تنها ۱۴ سالگی در المپیک تابستانی مونترال ۱۹۷۴ به مقام قهرمانی و مدال طلا برسد. او برای بدست آوردن سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز در این مسابقات، هفت امتیاز ۱۰ کامل دریافت کرد. بعد از اینکه نادیا نتوانست در برابر فشار شهرت مقاومت کند، پیش از آنکه از اعتبار بیفتد، تیم رومانی را قهرمان مسابقات جهانی سال ۱۹۷۹ کرد.
۸- Without Limits (1998)
در حالی که فیلم Prefontaine با بازی جارد لتو در نقشی مشابه یک سال قبل منتشر شده بود، بازی بیلی کرودوپ در نقش یک قهرمان مشهور دو ماراتن حتی توجهات بیشتری را به خود جلب کرد. فیلم Without Limits به کارگردانی رابرت تاون به شرح زندگی شخصی و حرفه ای استیو پرفونتاین و رابطه اش با مربی اش بیل باورمن (دونالد ساترلند) میپردازد. سال های پرفونتاین در اوریگون را را برای رقابت او در لامپیک تابستانی ۱۹۷۲ مونیخ هموار ساخت، پیش از آنکه وی تنها در سن ۲۴ سالگی در یک حادثه رانندگی جانش را از دست بدهد.
۷- Chariots Of Fire (1981)
به عنوان بهترین فیلم سال ۱۹۸۱ در مراسم اسکار، فیلم Chariots of Fire در مجموع ۴ جایزه اسکار کسب کرد. این فیلم به تلاش های خستگی ناپذیر دو دونده ناجور بریتانیایی و رقابت آن ها در مسابقات المپیک تابستانیه ۱۹۲۴ پاریس با هم می پردازد. این درام سینمایی در مورد هارولد آبراهامز (بن کراس) یک بریتانیایی یهودی بهره مند از همه چیز است که دویدن را به مانند یک فرار درمانی از پیش داوری که علیه او وجود دارد به کار می گیرد. این فیلم همچنین به بررسی سرگذشت اریک لیدل (یان چارلسون) نیز می پردازد، یک مسیحی معتقد اسکاتلندی که موفقیتش در عرصه ورزش را راهی برای انتشار عقایدش می بیند.
۶- Peaceful Warrior (2006)
بر اساس یک کتاب نیمه زندگینامه ای به نام Way of the Peaceful Warrior نوشته دن میلمن در سال ۱۹۸۰، فیلم Peaceful Warrior داستان باورنکردنی بیدار عرفانی میلمن پس از حادثه ای تراژیک را روایت می کند که رویای تبدیل شدنش به عنوان یک ژیمناست المپیکی را از او گرفت. دن (اسکات مکلوویژ) یک ژیمناست با استعداد است که در دانشگاه برکلی تحصیل کرده و در آستانه شهرت بین المللی قرار دارد. بعد از ملاقات با مردی ناشناس در یک پمپ بنزین به نام سوکراتس (نیک نولت) و آشنایی با تفکرات عرفانی عجیب او، دن در یک حادثه هولناک رانندگی دچار شکستگی ران و از بین رفتن رویاهای المپیکش می شود. با هدایت عرفانی سوکراتس، دن بر شرایط دشوار خود غلبه کرده و در مسابقات انتخابی المپیک شرکت می کند.
۵- Eddie The Eagle (2015)
فیلم Eddie The Eagle ساخته سال ۲۰۱۵ یک فیلم زندگینامه ای کمدی در مورد مایکل «ادی» ادواردز (تارون اجرتون) است، یک اسکی باز ساده لوح بریتانیایی که در مسابقات المپیک زمستانی ۱۹۸۸ رقابت کرده و به اولین نفر در کشورش تبدیل شد که از سال ۱۹۲۸ در مسابقات اسکی پرش المپیک شرکت می کند. به عنوان اسکی بازی که هیچ کسی شانسی برای او قائل نیست، پشتکار فراوان، اعتماد به نفس و کمک های مبری اش برانسون پیری (هیو جکمن) به او کمک می کند که یک نمایش حیرت انگیز و قهرمانانه را در مسابقات المپیک زمستانه سال ۱۹۸۸ در کلگری، کانادا از خود ارائه دهد.
۴- Miracle (2004)
به عنوان یک داستان واقعی الهام بخش، فیلم Miracle روی سرنوشت هرب بروکس (کرت راسل) تمرکز دارد، یک بازیکن سابق دنیای هاکی که می پذیرد مربیگری تیم نه چندان قدرتمند المپیک ایالات متحده را در برابر تیم قدرتمند جماهیر شوروی در سال ۱۹۸۰ بپذیرد. در حالی که آن ها شانسی برای رقابت با بازیکنان روسی ندارند، بروکس رفته رفته مهارت های تیمش را بالا برده و آن ها را به یک تیم قدرتمند در مسابقات لامپیک ، لیک پلاسید، نیویورک تبدیل می کند. با کنار زدن تمام موانع و برخلاف انتظارات همگان، آن ها در مسابقه فینال تیم شوروی را با نتیجه ۴ بر ۳ شکست داده و قهرمان می شوند.
۳- I, Tonya (2017)
فیلم I, Tonya ساخته سال ۲۰۱۷ داستان زندگی تراژیک و واقعی یک اسکیت باز المپیکی به نام تونیا هاردینگ را با طنز و حس خاصی روایت می کند. مارگو رابی نقش شخصیت اصلی را بر عهده دارد که به خاطر سازماندهی یک حمله ناجوانمردانه به رقیب اصلی آمریکایی اش نانسی کریگان (کایتلین کارور) متهم می شود. به کارگردانی کریگ گیلسپی، این فیلم به زندگی ملتهب خانوادگی تونیا با مادر تندخویش پیش از رسیدن به شهرت به عنوان یک اسکیت باز المپیکی می پردازد. هر چند هیچ چیزی در زندگی اش نمی تواند بر تصمیم ناخوشایندی که در یکی از روزها سال ۱۹۹۴ گرفت سایه بیفکند.
۲- Munich (2005)
اگر چه فیلم Munich ساخته استیون اسپیلبرگ به طور خاص به خود مسابقات المپیک نمی پردازد، داستان واقعی این فیلم در مورد عواقب پس از المپیک تابستانی مونیخ در سال ۱۹۷۲ است. بعد از این که چند ورزشکار اسراییلی در طی مسابقات المپیک به گروگان گرفته شده و کشته می شوند، نخست وزیر وقت اسرائیل یک عملیات تلافی جویانه را برای از بین بردن کسانی که در این ماجرا دخالت داشته اند آغاز می کند. این فیلم به روایت تلاش های یک افسر اطلاعاتی اسراییلی به نام آونر (اریک بانا) می پردازد که رهبری تیمی چهار نفره از شبه نظامیان را برای انجام این عملیات بر عهده دارد. این فیلم علیرغم انتقادی که بر آن وجود داشت، برنده ۵ جایزه اسکار از جمله جایزه بهترین فیلم سال شد.
۱- Bhaag Milkha Bhaag (2013)
بر اساس امتیاز IMDb، این فیلم سه ساعته هندی با عنوان Bhaag Milkha Bhaag، بهترین فیلمی است که تاکنون در مورد مسابقات المپیک ساخته شده است. این فیلم هندی داستان واقعی و الهام بخش میلخا سینگ با لقب «سیک پرنده» را روایت می کند. بعد از قهرمانی در مسابقات مشترک المنافع و مسابقات آسیایی ۱۹۵۸، میلخا سینگ (فرهان اختر) که در رشته دو و میدانی فعالیت می کند، به مسابقات المپیک ۱۹۵۶ در ملبورن، استرالیا اعزام می شود. بعد از شکست در اولین مسابقه المپیک خود، او به شکلی ویژه خود را برای مسابقات آینده آماده کرده و در مسابقات المپیک رم در سال ۱۹۶۰ به رتبه چهارم دست می یابد.
بدون نظر