حواشی اعزام هیئت ۴۰ نفره ایران به رهبری علی باقری کنی به مذاکرات هسته ای در وین

حواشی اعزام هیئت ۴۰ نفره ایران به رهبری علی باقری کنی به مذاکرات هسته ای در وین

دور جدید مذاکرات ایران و کشورهای طرف برجام در وین از دیروز آغاز شده و دو طرف در این مذاکرات سعی دارند به نهایت خواسته های خود برسند. در این میان خبرهایی در مورد اعزام یک تیم ۴۰ نفره از جانب ایران به این مذاکرات بسیار خبرساز شده است. استفانی لیختن اشتاین خبرنگار اتریشی اولین کسی بود که در توییتر خود به این موضوع واکنش نشان داده و مدعی شد که هیئت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین یک هیئت ۴۰ نفره است. در ادامه این گمانه زنی ها بود که معصومه پورصادقی دبیر سیاسی و دیپلماسی روزنامه رسالت در توییتر خود نوشت: «طبق شنیده‌ها، هیات مذاکره کننده ایران در این دوره با سطح متفاوت و ممتازی اعزام شده که حاکی از یک ابتکار برای رسیدن به توافق خوب در کوتاه‌ترین زمان است. معاون ارزی بانک مرکزی،معاون اقتصادی وزارت خارجه، معاون بین‌الملل وزارت اقتصاد، معاون حقوقی واخ در این مذاکرات حضور دارند».

اعزام یک هیئت 40 نفره ایرانی به مذاکرات هسته ای در هتل کوبورگ وین بسیار خبرساز شده و برخی به تعداد اعضای این هیئت خرده گرفته اند

اعزام یک هیئت 40 نفره ایرانی به مذاکرات هسته ای در هتل کوبورگ وین بسیار خبرساز شده و برخی به تعداد اعضای این هیئت خرده گرفته اند

امیر حسین ثابتی مجری برنامه جهان آرا در واکنش به انتقادات از اعزام هیئت ۴۰ نفره به مذاکرات وین، در توییتر خود نوشته است: « اینکه «حواریون عراقچی» عصبانی شده اند که چرا علی باقری با خودش ۴۰ نفر را به وین برده، طبیعی است. احتمالا ناراحتند چرا باقری به جای ۴۰ کارشناس و خبره در حوزه تحریم و اقتصاد، دری اصفهانی یا حسین موسویان را با خود نبرده! این هنر روحانی بود که از هر تیمش یک مجرم امنیتی در می آمد». برخی رسانه ها نیز گفته اند که افزایش تعداد هیئت اعزامی ایران به مذاکرات وین بر سر بازگشت به برجام، اقدامی متناسب با تعداد دیپلمات های خارجی حاضر در این مذاکرات است. علی باقری کنی سرتیم مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران و معاون سیاسی وزارت خارجه دولت رئیسی، در سال های ۸۷ تا ۹۲ معاون سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی بود. همچنین برخی رسانه ها از مهدی محمدی ستون نویس روزنامه کیهان به عنوان یکی از همراهان تیم مذاکره کننده هسته ای ایران یاد می کنند که از مخالفان سرسخت برجام به شمار می آید.

در میان این هیئت ۴ نفره نام غلامرضا پناهی معاون امور ارزی بانک مرکزی، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه، رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت خارجه دیده می‌شود. رضا نجفی در زمان بسته شدن پرونده پی ام دی ایران، نماینده ایران در آژانس‌های بین المللی وین بود. غلامرضا پناهی در زمان امضای برجام عضو هیات مدیر بانک ملی ایران بود. او معتقد بود یکی ازنتایج برجام برقراری روابط کارگزاری بانک ملی با ۶۰ بانک بین‌المللی بوده است. یکی از حاشیه های دیگر هیئت ۴۰ نفره اعزامی ایران برای مذاکرات هسته ای در وین، هزینه های مربوط به این سفر، از اجاره اتاق در هتل کوبورگ وین تا هزینه شام و ناهار، هزینه بلیط هواپیما و همچنین هزینه ماموریتی است که وزارت امور خارجه باید به هر یک از اعضای این هیئت بدهد که برخی رسانه ها آن را روزی دستکم ۱۰۰ یورو عنوان کرده اند.

۳ نظر

ورود

  • Shadow آذر ۹, ۱۴۰۰

    امریکا میخاد بیاد …۱۰۰…۱۵۰ نفره میاد…بعد ما ۴۰ نفره رفتیم عجیب و غریبه؟
    اخرشو خوب اومدی نویسنده…به هزینه ها اشاره کردی…کاملا بی قصد و غرض..

  • مهمان آذر ۹, ۱۴۰۰

    این همه برجام رو کوبیدند توی سر روحانی و ظریف و عراقچی و بقیه هرچند همه می دونند باعث و بانی اصلی به فنا رفتن اون توافق چه کسانی بودند. حالا خودشون با تیم ۴۰ نفره رفتن و حتما هم از بالا چراغ سبز رو گرفتند که هرگونه نرمش قهرمانانه که لازمه انجام بدن و اگر توافقی هم بشه مورد تایید و تمجید کل نظام خواهد بود. ولی مثل روز برام روشنه که یا توافقی حاصل نمیشه یا آخرش به یک سال نمیکشه که یک کاری می کنند دوباره همه توافقات به فنا بره چون دستشون پیش همه کشورها رو شده و مطمئنا بندهایی توی توافق می گذارند که مانع ماجراجویی هاشون توی منطقه خواهد شد. دیگه مثل ۲۰-۳۰ سال پیش هم نیست که یواشکی بخوان کارهاشون رو ادامه بدن و بعدش همه چیز رو کتمان کنند.

  • ایلیا آذر ۱۰, ۱۴۰۰

    دو عکس اول مربوط به این سفر نیستند
    با عکس اول جوری القا میکنید که سفر خانوادگی شده است