از دیرباز انسان در جستجوی راهی موثر برای خلاص شدن از دست موهای زائد بوده است و در طول تاریخ روش های مختلفی برای این کار وجود داشته است. با پیشرفت تکنولوژی و گذشت زمان، بر کارآیی ابزارهای اپیلاسیون افزوده شده و روش هایی موثرتر و ساده تر برای رهایی از دست موهای زائد ابداع شده است. دستگاه اپیلاتور یا اپیلیدی یک دستگاه الکتریکی است که معمولاً موهای زائد را از ریشه در می آورد بدون اینکه درد زیادی داشته و یا نیاز به وقت گذاشتن طولانی باشد. کارکرد دستگاه های اپیلاتور بسیار شبیه ابزارهای رفع موهای زائد دیگری مانند استفاده از وکس و موم است که باعث می شوند مو از ریشه کنده شود اما استفاده از اپیلاتور با درد کمتر و بسیار موثرتر و سریع تر و البته تمیزتر است.
اپیلاتورها برای پوست نیز مناسب تر و ایمن تر هستند زیرا هیچ ماده شیمیایی روی پوست قرار نمی گیرد. هنگام بیرون کشیدن مو از پوست، اپیلاتور به سلول های پوستی آسیبی نمی زند و با بیرون کشیدن این موها از ریشه، نتیجه ای بسیار بی نقص و رضایت بخش را به شما می دهد. با این وجود، همه اپیلاتورها یکسان نبوده و شیوه کار، کارآیی، دوام و بسیاری از ویژگی های آن ها با هم متفاوت است که ممکن است هنگام خرید برایتان دردسرساز شوند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با راهنمای خرید اپیلاتور برای رهایی از موهای زائد آشنا کنیم.
چرا استفاده از اپیلاتورها برای رفع موهای زاید بهتر از استفاده از موم یا کوتاه کردن موها به روش های الکتریکی است؟
بعد از اپیلاسیون با دستگاه های اپیلاتور، موها بین ۵ تا ۶ هفته بیرون نخواهند آمد در حالی که این زمان در مورد استفاده از موم ۳ تا ۴ هفته و در صورت کوتاه کردن مو با ابزارهای برقی کمتر از یک هفته است. همچنین اپیلاتورها هیچ آسیبی به پوست نمی زنند در حالی که دو روش دیگر باعث زخم شدن یا دستکم ایجاد جوش و التهاب روی پوست خواهند شد. همچنین استفاده از اپیلاتورها به زمان بسیار کمتری نسبت به موم انداختن و کوتاه کردن موها با ماشین های برقی نیاز دارد. در مقایسه با موم نیز استفاده از اپیلاتور درد بسیار کمتری تولید می کند. در حالی که برای استفاده از موم باید موهای شما تا حدی بلند شده باشند، در استفاده از اپیلاتورها این مسئله مهم نیست و موهای شما در هر اندازه ای که رشد کرده باشند با اپیلاتور بیرون کشیده خواهند شد. با تمام این کارآیی ها و برتری ها مسلم است که هزینه استفاده از اپیلاتور بیشتر از موم و دیگر ابزارهای برقی کوتاه کردن مو باشد که البته در دراز مدت جبران خواهد شد.
انواع اپیلاتور
به طور کلی سه نوع اپیلاتور در بازار وجود دارد که در نوع استفاده، جنس، ساختار، قیمت و بسیاری فاکتورهای دیگر با هم متفاوت هستند که در ادامه به بررسی هر کدام و نقاط قوت و ضعفشان خواهیم پرداخت:
اپیلاتور فنری (Spring): نوک اپیلاتور فنری دارای فنرها یا سیم پیچ های فلزی است که با منقبض کردن و به هم چسباندن این فنرها، مو را گرفته و از ریشه بیرون می آورد. این مدل قدیمی ترین مدل اپیلاتور بوده و خیلی سریع بین یک تا دو سال کارآیی خود را از دست می دهد. ملایمت و راحتی کار با یک اپیلاتور فنری به تعداد این فنرهای موکن بستگی دارد . می توانید از اپیلاتورهای فنری برای موهای صورت نیز استفاده کنید زیرا تعداد فنرها کم بوده و پوست را اذیت نمی کنند. اما به دلیل بالا بودن انعطاف پذیری فنرها ممکن است بیش از حد خم شده و برخی از موها را ریشه درنیاورند. همین انعطاف پذیری بالا باعث شده که این فنرها خیلی زود کارآیی شان را از دست بدهند. به طور کلی این نوع اپیلاتور به دو نوع دستی و برقی تقسیم می شوند اما بهترین گزینه برای تمیز کردن موهای صورت هستند زیرا موهای صورت در مقایسه با موهای دیگر نقاط بدن نازک تر و کمتر است و به دلیل دقت بالای اپیلاتور فنری، موهای صورت خیلی راحت تر به دام افتاده و بدون زحمت زیاد بیرون کشیده می شوند. کمپانی اپیلیدی (Epilady) اولین کمپانی بود که اپیلاتورهای فنری برقی را معرفی کرد و به همین دلیل هنوز هم از نام اپیلیدی برای همه اپیلاتورها استفاده می شود.
اپیلاتور چرخشی (Rotating disc): به دلیل دوام نه چندان مناسب اپیلاتورهای فنری، کمپانی رمینگتون اپیلاتورهای چرخشی را معرفی کرد. در ابتدا از صفحات لاستیکی استفاده شده بدو که بعدها با صفحات فلزی با لایه محافظ پلاستیکی جایگزینی شدند که بسیار کارآمدتر و بادوام تر از اپیلاتورهای فنری هستند. اپیلاتورهای چرخشی امروزی در قسمت نوک خود دارای دیسک های فلزی چرخشی و کوچکی هستند که شباهت بسیاری به موچین دارند. این دیسک ها و صفحات فلزی با هم کار کرده و پس از گیر انداختن یک یا چند دانه مو، آن ها را بیرون می کشند. فرآیئد اپیلاسیون در این اپیلاتورها سریع تر از اپیلاتورهای فنری است. اپیلاتور چرخشی خیلی زود کارآیی خود را از دست نداده و دوام نسبتاً بالایی دارد اما قسمت سری آن ممکن است بعد از مدتی سرعت خود را از دست بدهد. تعداد موچین ها در اپیلاتور چرخشی بین ۱۰ تا ۷۲ عدد است و هر چه تعداد این موچین های صفحه ای بیشتر باشد کارآیی و سرعت آن بیشتر خواهد بود.
اپیلاتور موچینی یا تویزر (Tweezer): اپیلاتور موچینی یک نسخه پیشرفته تر از اپیلاتورهای چرخشی است که یک سری صفحه یا دیسک فلزی دارد که نقش موچین را ایفا می کنند. این سری دیسک ها نیز به کمک هم موها را بیرون می کشند و برای این کار از یک سری موچین استفاده می کنند که روی دو عدد غلتک چرخان قرار گرفته اند. در واقع این موچین دارای صفحاتی است که در هر بار چرخش به شکلی نامنظم به هم چسبیده و باز می شوند. اپیلاتورهای موچینی سریع تر از اپیلاتورهای چرخشی موها را بیرون می کشند و همانند آن ها، خیلی زود کارآیی خود را از دست نمی دهند. با مراقبت مناسب از اپیلاتورهای موچینی می توانید طول عمر آن را بالاتر برده و برای مدت طولانی تری کارآیی آن ها را در حد مطلوب نگه دارید. ایپلاتوری های موچینی نیز بین ۱۰ تا ۷۲ عدد موچین روی غلتک هایشان دارند. اولین مدل های اپیلاتورهای موچینی دارای ۳ موچین بودند که بعدها بر تعداد و در نتیجه کارآیی شان افزوده شد.
ویژگی هایی که هنگام خرید اپیلاتور باید به آن ها توجه کنید
همانطور که گفته شد، انواع مختلفی از اپیلاتورها در بازار وجود دارد که انتخاب بهترین و مناسب ترین آن ها تصمیمی شخصی است اما اپیلاتورهای موچینی مدرن ترین نوع اپیلاتورها هستند.
تعداد موچین ها: هر چه تعداد موچین ها در یک اپیلاتور بیشتر باشد کارآیی آن نیز بیشتر است. به طور کلی، اپیلاتورها می توانند بین ۳ تا حداکثر ۷۲ موچین داشته باشند و هر چه تعداد موچین ها بیشتر باشد قیمت نیز بیشتر خواهد بود. هر چه تعداد موچین ها بیشتر باشد مساحت بیشتری از پوست پوشش داده شده و در زمان کمتری کار تمیز کردن پوست از موها انجام می شود. اما اپیلاتورهایی که موچین های کمتری دارند برای تمیز کردن موهای صورت مناسب هستند.
سرعت: یک ویژگی مهم دیگر در اپیلاتورها که باید هنگام خرید مورد توجه تان باشد این است که نقاط مختلف بدن به سرعت های اپیلاسیون متفاوتی نیاز دارند. برای مثال، پوست ران و دست سفت تر و وسیع تر بوده و در آن ها نیاز به سرعت اپیلاسیون بیشتری دارید در حالی که برای اپیلاسیون زیر بغل یا مناطق بیکینی، سرعت کمتر مناسب است. بدین ترتیب باید سعی کنید اپیلاتورهایی انتخاب کنید که تنظیم سرعت داشته باشند.
متعلقات: متعلقات و قطعات اضافی نقش مهمی در اپیلاسیون با دستگاه های اپیلاتور ایفا می کنند. به طور کلی، اپیلاتورها با یک قطعه اضافی عرضه می شوند که سری یا کلاهک اپیلاتور نام دارد و به کاهش درد در هنگام اپیلاسیون کمک می کند. در کنار این سری، متعلقاتی مانند سر ریش تراش، ماساژور پا، سر موچین، موچین با سری باریک، سری مناسب اپیلاسیون صورت، سری تریمر، بافر پدیکور، رولرهای ماساژ و شارژر نیز وجود دارند. اپیلاتورها معمولاً با سری های متفاوتی برای اپیلاسیون نقاط مختلف بدن ارائه می شوند که از آن میان می توان به سری شیو برای کوتاه کردن موهای بلند پیش از اپیلاسیون، سری ماساژور نرم و سخت و سری سنگ پا اشاره کرد.
خشک یا خیس: به طور کلی وقتی پای خشک و تر میان به می آید اپیلاتورها به دو دسته تقسیم می شوند. اپیلاتورهای خشک را تنها در صورتی می توان استفاده کرد که پوست خشک باشد در حالی که اپیلاتورهای تر در صورت خشک یا تر بودن پوست کارشان را انجام می دهند. بدین ترتیب حتی در زیر دوش حمام یا داخل وان نیز می توان از اپیلاتورهای مرطوب و خیس نیز استفاده کرد. این اپیلاتورها مناسب پوست های حساس بوده و گرانقیمت تر از اپیلاتورهای خشک هستند. استفاده از اپیلاتور در زیر دوش باعث می شود که عمل اپیلاسیون راحت تر صورت گیرد زا منافذ پوستی در مواجهه با آب باز می شوند. همچنین اپیلاتورهای خیس باعث کاهش درد، قرمز شدن، جوش زدگی و التهاب و ایجاد برآمدی روی پوست می شوند.
با سیم یا بی سیم: به طور کلی اپیلاتورهای خیس بی سیم بوده و با باتری کار می کنند زیرا عموماً می شود از آن ها در زیر دوش استفاده کرد. با این وجود اپیلاتورهای خشک می توانند با سیم یا بی سیم باشند اما در هر دو دسته اپیلاتورهای قابل شارژ وجود دارد. مزیت اپیلاتورهای بی سیم این است که می توانید بدون مشکل آن را به هر نقطه ای از بدن ببرید در حالی که این مزیت در مورد اپیلاتورهای با سیم وجود ندارد. همچنین اپیلاتورهای بی سیم را می توانید به همراه خود همه جا ببرید. از این رو توصیه می کنیم هنگام خرید اپیلاتور از بی سیم بودن آن اطمینان حاصل کنید. مشخصات و ظرفیت باتری نیز بسیار مهم است و هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که با هر بار شارژ کامل، چه مدتی می توانید از اپیلاتور استفاده کنید.
چراغ: چراغ یا لامپ داخلی یک ویژگی مفید در اپیلاتورهای مدرن است که به شما کمک می کند موهای بسیار ریز را در هنگام اپیلاسیون نیز دیده و بیرون بکشید.
سروصدا: سروصدا یا نویز نیز یکی دیگر از ویژگی هایی است که قبل از خرید اپیلاتور باید به آن توجه داشته باشید. برخی از اپیلاتورها چنان پرسروصدا هستند که تنها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می توان تحملشان کرد.
بدون نظر