سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
بهطور معمول سازمان سنجش کشور، در اسفندماه هر سال برای دورههای روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد اسلامی، آزمون دکترا برگزار میکند. از اسفندماه سال ۱۳۹۸ که مصادف با همهگیری ویروس کرونا شد، برگزاری آزمونها و بسیاری از گردهماییهای عمومی به تعویق افتاد و یا بهطور کامل کنسل شد.
Covid19 باعث شد نهتنها در ایران، بلکه در تمامی کشورهای دنیا، هر تجمعی منحل شود. اگر به خاطر داشته باشید، اولین آزمونی که برگزاری آن به تعویق افتاد کنکور دکتری ۹۹ بود. درحالی که آزمون دکترای ۱۴۰۰ سر موقع برگزار شد. در حال حاضر نیز با وجود اینکه دو سال از همهگیری ویروس کرونا گذشته است، اما باز هم این سوال ذهن دانشجویان و داوطلبان را به خود مشغول کرده است که آیا احتمال تعویق دکترای ۱۴۰۱ مجدداً وجود دارد یا خیر؟
تعویق آزمون دکتری ۱۴۰۱
با توجه به اینکه بیش از یکسال از همهگیری ویروس کرونا میگذرد و تا الان تعداد زیادی از هموطنان واکسینه شدهاند، اما آمار مبتلایان و مرگومیرها نشان میدهد که شرایط حاد همچنان ادامه دارد. بنابراین طبیعیست که داوطلبان نگران تعویق آزمون دکترا ۱۴۰۱ باشند.
درواقع این روزها با توجه به اخباری که از سوی وزارت بهداشت به گوش میرسد، پیک بعدی این بیماری در راه است و باید بیشتر مراقب باشیم. ازآنجایی که سویه امیکرون جهشیافتهتر شده و قدرت بیماریزایی و کشندگیاش هم افزایش پیدا کرده، بسیاری از داوطلبان کنکور دکتری ۱۴۰۱ خواستار تعویق آزمون هستند تا همانند کنکور ۹۹ در بهار یا تابستان سال بعد برگزار شود.
البته ما امیدوار هستیم که با تزریق سراسری واکسن، مردم به زندگی عادی خود برگردند و خبر تعویق زمان برگزاری کنکور دکترا نیز جدی نباشد. با این حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که مسئولین چه تصمیمی را در خصوص تعویق آزمون دکتری اتخاذ میکنند.
داوطلبان بهتر است از اخبار و حواشی استرسزا دور باشند و برای اطلاع از آخرین اخبار منتشرشده از سوی سازمان سنجش، تنها به پایگاه خبری آزمون دکترا مراجعه کنند.
آیا داوطلبان کنکور دکترا ۱۴۰۱، با تعویق زمان برگزاری موافق هستند؟
همانطور که در بالا اشاره شد، با توجه به تمام نشدن واکسیناسیون همگانی، داوطلبان نگران ابتلای خود و اعضای خانواده خود هستند و طی مصاحبهای که صورت گرفته است، به مشکلات متعددی اشاره کردهاند، از جمله:
- مشکلات رفتوآمد تا محل برگزاری آزمون دکترا
با توجه به اینکه کنکور دکترا در مرکز استانها برگزار میشود، مشکلات تردد بین شهری و داخل شهری نیز وجود دارد. حالا اگر در این مسیر و حین برگزاری آزمون، فردی مبتلا شود، قطعاً زنجیره انتقال ویروس کرونا تمام نخواهد شد.
- تجمع در محل برگزاری آزمون
متاسفانه هرچقدر هم فاصلهگذاری رعایت شود، موقع ورود و خروج جمعیت از محل برگزاری آزمون، تجمع داوطلبان حداقل ۳۰دقیقه طول میکشد که خب فرصت مناسبی برای انتقال ویروس از افراد مبتلا به افراد سالم است.
- تعطیلی کتابخانههای عمومی
با توجه به حجم سنگین دروس کنکور دکترا، داوطلبین فشار روانی و استرس زیادی را برای خواندن بهموقع منابع تحمل میکنند، پس اگر استرس برگزاری آزمون در شرایط نامناسب را هم به آن اضافه کنیم، قطعاً تمرکز کافی برای شرکت در آزمون را نخواهند داشت.
از طرفی با توجه به شیوع ویروس کرونا، کتابخانههای عمومی تعطیل شدهاند و ازآنجایی که خیلی از افراد شرایط مناسبی را برای مطالعه نداشتهاند، انتظار دارند که مقامات بلندپایه تصمیم منطقی و درستی را درباره زمان برگزاری آزمون بگیرند.
البته ناگفته نماند که با وجود پایگاه خبری آزمون دکترا دیگر نباید نگران منابع درسی و برنامهریزی ساعات مطالعاتی خودتان باشید؛ زیرا این پایگاه با بهکارگیری برترین روشهای مشاوره تحصیلی، برنامه مطالعه ویژه آزمون دکتری و بهروزترین سرفصلها راه را برای داوطلبان آزمون دکترا هموارتر کرده است.
تاریخ برگزاری آزمون دکتری ۱۴۰۱ چه روزی است؟
همانطور که گفته شد، تاکنون خبری از تعویق کنکور دکترا از سوی سازمان سنجش اعلام نشده است، اما طبق آخرین اخبار، این آزمون در ۶ اسفندماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. با این حال اگر زمان برگزاری این آزمون قطعی شد، به روال سالهای گذشته حتماً تدابیری برای مبتلایان و افراد سالم در نظر گرفته میشود. به اینصورت که داوطلبین در سه دسته جداگانه مجاز به شرکت در آزمون دکتری میشوند:
- دسته اول؛ افرادی که با توجه به گواهی وزرات بهداشت، مبتلا هستند و در بیمارستان به سر میبرند.
- دسته دوم؛ کسانیکه مبتلا هستند، اما در قرنطینه خانگی به سر میبرند.
- دسته سوم؛ کسانی که سالم و سلامت هستند.
در آخر باید بگوییم که اگر شما هم قصد دارید در آزمون دکترا ۱۴۰۱ شرکت کنید، نیازی نیست نگران باشید و با فکر کردن به زمان برگزاری آزمون، بیجهت ذهن خودتان را مشغول کنید. بهتر است فعلاً تمرکزتان را روی جمع بندی و مرور بگذارید و با برنامهریزی و مدیریت زمان، از فرصت باقیمانده نهایت استفاده را کنید. در این مسیر اگر به کمک احتیاج داشتید میتوانید برای مشاوره با اساتید برتر پایگاه phdphd به شماره ۰۹۳۰۶۴۰۶۰۵۸ از طریق واتس اپ پیام دهید و از راهنماییهایشان برای نزدیکتر شدن به اهدافتان بهره ببرید.
بدون نظر