اخذ مالیات از اینفلوئنسرها چطور است؟ مبلغ مالیات اینفلوئنسرها چقدر است؟ چه اینفلوئنسرهایی از پرداخت مالیات معاف هستند؟ داشتن چند فالوور مشمول دادن مالیات می شود؟ این ها همه سوالاتی است که این روزها اینفلوئنسرها و به طور ویژه اینفلوئنسرهای اینستاگرامی دارند. مالیات از اینفلوئنسرها موضوعی است که ظاهراً در دولت سید ابراهیم رییسی به طور جدی دنبال می شود در شرایطی که بر اساس قانون بودجه سال جاری، اینفلوئنسرهای بالای ۵۰۰ هزار دنبال کننده مشمول مالیات می شوند. اما گزارش های جدید حاکی از آن است که حتی با داشتن دنبال کنندگان کمتری از این مقدار نیز ممکن است اینفلوئنسرها مشمول مالیات شوند.
بر اساس قانون بودجه سال جاری، سازمان امور مالیاتی مکلف است فهرست مودیان مالیاتی و خوداظهاری ارائه شده توسط آنها را تهیه کند و در تارنمای سازمان، در منظر عموم قرار دهد که طبق گفته معاون سابق سازمان امور مالیاتی، به موجب قانون مالیاتهای مستقیم و با آخرین اصلاحاتی که در آن صورت گرفته است، درآمد واقعی هر شخصی اعم از اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده در رسانههای کاربر محور نیز براساس بررسی صورتحسابها و حسابهای بانکی و استناد به مدارک و اسناد مشخص و به عنوان ماخذ محاسبه مالیات تعیین میشود. خبرها حاکی از آن است که اولین لیست از کاربران رسانههای کاربر محور با بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده به سازمان امور مالیاتی ارسال شده و این روند همچنان ادامه دارد.
اما ظاهراً ملاک اخذ مالیات از اینفلوئنسرها تنها تعداد فالوورها نبوده و در واقع میزان درآمد اینفلوئنسرهای اینستاگرامی است که ملاک اصلی اخذ مالیات خواهد بود. بر اساس گفته های محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی، رسیدگی به مالیات اینفلوانسرها آستانه خاصی ندارد و رسیدگی مالیاتی را برای کاربران دارای کمتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده هم که از محل تبلیغات درآمد داشته باشند، اعمال میکند. بدین ترتیب به نظر می رسد که افراد دارای کمتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده نیز ممکن است با توجه به درآمدهایشان از تبلیغات ملزم به پرداخت مالیات باشند و کاربرانی که بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده داشته و احیاناً به هر دلیلی درآمدی نداشته یا درآمد ناچیزی دارند، معاف از مالیات خواهند بود.
چیزی که مسلم به نظر می رسد این است که ملاک اصلی در اخذ مالیات از اینفلوئنسرها میزان درآمد آن هاست و نه تعداد دنبال کنندگانشان. بر اساس ادعاهای صورت گرفته، اینفلوئنسرهایی که درآمد تبلیغاتی دارند باید ظرف چهار ماه، شروع فعالیت را به اداره امور مالیاتی محل فعالیت اعلام کند و پرونده مالیاتی تشکیل دهد. همچنین برابر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ، اینفلوئنسرها مکلفند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی مقرر می کند نسبت به ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان اقدام کنند. در صورت عدم انجام این تکلیف، ممکن است با جریمه ی مالیاتی معادل ده درصد مالیات قطعی متعلقه روبرو شوند. در ادامه با شناسایی درآمد اینفلوئنسرها توسط اداره مالیات، مبلغ مالیات سالیانه آنها تعیین میشود و پس از طی فرایند قانونی مشخص، مکلف به پرداخت آن به اداره امور مالیاتی میباشند.
بیشتر بخوانید:
یوتیوب روزیاتو: ۱۰ اینفلوئنسر پردرآمد اینستاگرام را بشناسید [تماشا کنید]
راهنمای اینفلوئنسرها؛ تعریف اینفلوئنسر، تفاوت آن با سلبریتی و بسیاری اطلاعات دیگر
بدون نظر