هالیوود از اولین روزهای شکل گیری خود علاقه خاصی به روایت داستان های تاریخی داشته است. اکنون دهه هاست که مخاطبان از ایده تماشای داستانی واقعی روی پرده سینما، درست همانطور که در زندگی واقعی اتفاق افتاده است، هیجان زده می شوند. شوربختانه تاریخ جهان وسیع و بزرگ است که هر چقدر هم فیلم ساخته شود نمی توان تمام داستان هایی که ارزش روایت کردن را دارند را روی پرده سینما خلق کرد. اگر چه در بیش از یک قرن گذشته داستان های واقعی زیادی در قالب فیلم و سریال ارائه شده اند اما چندین داستان تاریخی هیجان انگیز هستند که سال هاست در انتظار اقتباس سینمایی به سر برده و در صورت تبدیل شدن به فیلم، می توانند از بهترین، جذاب ترین و فراموش نشدنی ترین پروژه های سینمایی باشند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ اتفاق تاریخی جذاب و باورنکردنی آشنا کنیم که باید هر چه زودتر اقتباسی سینمایی از آن ها ساخته شده و نتیجه آن ها بدون شک جالب خواهد بود.
۱- جنگ زمستانی
جنگ زمستانی یا Winter War یکی از اولین درگیری های بزرگ جنگ جهانی اول بود که بین فنلاند و اتحاد جماهیر شوروی رخ داد و ماجرایی بسیار هیجان انگیز اما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. علیرغم نداشت نفرات کافی و ارتشی منظم و همچنین قابل مقایسه نبودن با شوروی از لحاظ تجهیزات نظامی و آموزش، ارتش نامنظم فنلاند به مدت بیش از سه ماه در مقابل ارتش سرخ شوروی مقاومت کرد در شرایطی که اختلاف تعداد نیروهای دو طرف بیش از صدها هزار نفر بود. سربازان فنلاندی از استراتژی های گریلایی هوشمندانه برای مبارزه با دشمن پرقدرت و پرتعداد خود استفاده کردند که این جنگ را با جنگی هیجان انگیز و اقتباس احتمالی سینمایی آن را به پروژه ای جاه طلبانه تبدیل خواهد کرد. برخی از سربازان فنلاندی که در این نبرد جنگیدند، از جمله سیمو هایها که مرگبارترین اسنایپر و تک تیرانداز تاریخ ثبت شده جنگ ها شناخته می شود نیز می توانند گزینه مناسبی برای ساخت فیلم های جنگی بر اساس شخصیت یک قهرمان واقعی باشند. تاکنون چندین فیلم فنلاندی در مورد جنگ زمستانی ساخته شده اما هالیوود همچنان از اقتباس این داستان تاریخی هیجان انگیز و غنی طفره می رود.
۲- سفر زیارتی مانسا موسی
غیر از تاریخ مصر باستان، تاریخ آفریقا به ندرت در دنیای سینما مورد بررسی قرار گرفته است، علیرغم اینکه این قاره داستان هایی بسیار باشکوه تاریخی بسیاری دارد. یکی از جذاب ترین این داستان ها به روایت مانسا موسا باز می گردد که پادشاه امپراطوری مالی بوده است. مانسا موسی از نگاه بسیاری ثروتمندترین انسانی بوده که تاکنون پای بر زمین گذاشته است و این ثروت عظیم در سفر زیارتی مشهور او به مکه برایش دردسرساز شده بود. موسی در جریان سفر خود و عبور از مصر آنقدر طلا از دست داد که باعث بی ثباتی اقتصادی مصر شده و در مسیر بازگشت نیز تقریباً یک تنه اقتصاد مصر را بازسازی کرد. این روایت حیرت انگیز از سفر زیارتی ثروتمندترین مرد تاریخ می تواند ابزار مناسبی برای ساخت یک فیلم تاریخی در مورد سفری جاده ای با داستانی واقعی باشد.
۳- انقلاب هاییتی
انقلاب هاییتی از نگاه بسیاری نقطه عطف بزرگی در تاریخ جهان به شمار می آید اما متاسفانه به ندرت در مورد آن بحث می شود. انقلاب هاییتی در سال ۱۷۹۱ آغاز شده و در آن هزاران شهروند به بردگی گرفته شده هاییتی علیه رژیم بیرحم فرانسوی که بر این کشور حکمرانی می کرد دست به شورش زدند. این ماجرا که بسیار با اتفاقی که اسپارتاکوس در دوران روم باستان رقم زد مقایسه می شود، یکی از موفق ترین شورش های بردگان در تاریخ جهان به شمار می آید. شورش بردگان در هاییتی نه تنها به شکل گیری یک کشور جدید و مستقل از حکمرانی فرانسه منجر شد بلکه باعث گردید که بقیه جهان نیز به شکلی بی سابقه و شفاف تر با مسئله برده داری مواجه شود. در حالی که انقلاب هاییتی به خودی خود می تواند تجربه تماشایی یک ماجرای خونین و تکان دهنده برای مخاطب باشد اما همزمان داستانی الهام بخش خواهد بود که ارزش گفته شدن را دارد. چندین ستاره هالیوودی، از جمله دنی گلوور، تلاش کرده اند فیلمی بر اساس انقلاب هاییتی بسازند اما تلاش های آن ها تاکنون نتیجه خاصی در پی نداشته است.
۴- نبرد قلعه ایتر
یکی دیگر از داستان های عجیب مربوط به جنگ جهانی دوم، نبرد قلعه ایتر است که جای تعجب دارد با توجه به جذابی و عجیب بودن آن و همچنین شخصیت هایی که در آن مشارکت داشته اند، تاکنون به یک فیلم سینمایی جنگی و حماسی تبدیل نشده است. نبرد قلعه ایتر یکی از موارد متعدد اتفاقاتی است که در آن نیروهای ارتش ایالات متحده، سربازان ارتش آلمان و اسیران فرانسوی در کنار هم در یک جبهه جنگیده و با هم از خود و قلعه ایتر در برابر حمله نیروهای نازی اس اس محافظت کردند. تنها ۳۶ سرباز حاضر در این قلعه توانستند یک روز تمام در برابر حمله نازی ها مقاومت کنند تا اینکه یک تنیس باز مشهور فرانسوی به نام ژان بوروتا که در این قلعه زندانی شده بود، توانست از خطوط آلمان ها غبور کرده و با نیروهای پشتیبانی به قلعه بازگردد. نبرد قلعه ایتر یکی از عجیب ترین نبردهای جنگ جهانی دوم است و به همین خاطر داستان بی نقصی برای ساخت یک فیلم سینمایی به شمار می آید.
۵- یوری گاگارین و رقابت فضایی
رقابت فضایی بین ایالات متحده و روسیه بارها در قالب سریال و فیلم به روی پرده برده شده است اما همیشه این کار از دریچه نگاه آمریکایی ها بوده است. فرود آمدن روی ماه و حتی بحران آپولو ۱۳ موضوعاتی بوده اند که فیلم هایی با محوریت فضانوردی بر اساس آن ها ساخته شده و در برخی از فیلم های فضایی نیز به روایت برخی فضانوردان واقعی پرداخته شده است اما به ندرت شده فیلمی ساخته شود که به آن سوی دیوار موسوم به پرده ی آهنین نگاهی انداخته باشد. روس ها در دوران اتحاد جماهیر شوروی اولین کسانی بودند که در این رقابت به دستاوردهای بسیار بزرگی دست یافتند، از جمله اولین ماهواره مصنوعی یا مهم تر از همه اولین کسی به فضا رفت. فیلمی که به ماجرای رقابت فضایی از دیدگاه روس ها بپردازد می تواند نگاهی جذاب به یکی از مهم ترین و هیجان انگیزترین برهه های تاریخ مدرن از نظر سیاسی و علمی باشد و حتی می تواند اولین پرواز شجاعانه یوری گاگارین به فضا را در متن خود بگنجاند.
۶- نبرد استمفورد بریج
دوران وایکینگ ها در سال های گذشته تنها چند بار در قالب فیلم های سینمایی به تصویر کشیده شده است اما اگر قرار باشد بخشی از این تاریخ کمتر ثبت شده به فیلم تبدیل شود، نبرد استمفورد بریج مشهورترین و هیجان انگیزترین آن ها خواهد بود. این نبرد بین نیروهای هارالد هادرادا شاه وایکینگ ها و پادشاه وقت انگلیس رخ داد که نزد وایکینگ ها جایگاهی افسانه ای پیدا کرده است. این نبرد در تاریخ به عنوان شجاعانه ترین مقاومت پایانی وایکینگ ها به ثبت رسیده و بر اساس افسانه ها تنها یک وایکینگ توانست پل را نگه داشته و مانع از عبور کل ارتش انگلیسی ها شود. ترکیب تاریخ و افسانه در مورد این نبرد می تواند به تولید بهترین فیلم وایکینگی تاریخ سینما منجر شود و پایان دوره وایکینگ ها نیز می تواند پس زمینه فوق العاده ای برای این داستان باشد.
۷- جنگ ایمو
جنگ ایمو (Emu War) به عنوان ماجرایی که بارها مورد استهزا و نقد قرار گرفته، یک عملیات نظامی واقعی بود که در سال ۱۹۳۲ رخ داد و در جریان آن جمعیت شترمرغ های استرالیایی (ایمو) در غرب این کشور به حدی زیاد شده بود که به تهدیدی بزرگ برای مزارع و مردم تبدیل شده بودند و به همین خاطر ارتش وارد ماجرا شد. سه سرباز مجهز به مسلسل های سنگین ماموریت یافتند که هر چقدر می توانند از این ایموها به قتل برسانند اما خیلی زود مشخص شد که نمی توانند این پرندگان عظیم الجثه را به راحتی شکست دهند. شترمرغ ها بسیار سریع و انعطاف پذیر بوده و ثابت کردند که بدون مبارزه تسلیم نخواهند شد و در نهایت ارتش وادار به پایان دادن به این عملیات شد. این داستان آنقدر جذاب و خنده دار است که می تواند مبنای خوبی برای ساخت یک کمدی تاریک بی نقص یا حتی هجویه ای بر فیلم های جنگی در کلیت آن باشد.
۸- هلفایترهای هارلم
جنگ جهانی اول تقریباً به اندازه جنگ جهانی دوم در قالب فیلم های سینمایی به تصویر کشیده شده است اما این جنگ نیز داستان های بی نقص زیادی داشته که تاکنون اقتباس سینمایی نداشته اند. یکی از الهام بخش ترین و نادیده گرفته شده ترین این داستان ها به هلفایترهای هارلم باز می گردد. هلفایترهای هارلم یکی از اولین دسته های سیاهپوستی بود که در خارج از کشور فعالیت می کرد و بیش از هر دسته دیگری در خط مقدم جبهه جنگ جهانی اول برای آمریکا جنگیدند. هلفایترها به خاطر شجاعت و مهارتشان به شهرت رسیدند و هرگز هیچکدام از اعضای آن به اسارت دشمن درنیامده و محل خدمتشان به دست دشمن نیفتاد. علیرغم این همه شهرت در میدان نبرد، این سربازان شجاع با تبعیض نژادی روبرو بوده و حتی پس از پایان جنگ و بازگشت به آمریکا نیز این تبعیض از بین نرفت. به تصویر کشیدن شجاعت و پایمردی هلفایترهای هارلم بدون شک می تواند یک اثر سینمایی تاثیرگذار و ماندگار باشد.
۹- مسابقات ماراتن المپیک ۱۹۰۴
در مسابقات دو ماراتن المپیک ۱۹۰۴ در سنت لوییس، کمدی از اشتباهات متعدد از همان ابتدا رخ داد و بدین ترتیب به یکی از عجیب ترین اتفاقات ورزشی تاریخ تبدیل شد. در خط شروع مسابقه، چندین ورزشکار مرد قرار داشتند که تا آن زمان هرگز در مسابقات دو ماراتن شرکت نکرده بودند، برخی از آن ها حتی کفش به پا نداشتند و یکی از آن ها حتی شرت نداشته و شلوارش را بریده و به شرت ورزشی تبدیل کرده بود. در جریان مسابقه، چندین شرکت کننده در اثر تشنگی و از دست دادن آب بدنشان بیهوش شدند زیرا به ندرت آب در اختیار دونده ها قرار می گرفت، یکی از آن ها به دلیل میزان بالای گرد و خاک موجود در هوا دچار ورم معده شد و یکی دیگر نیز در جریان مسابقه مورد حمله سگ های وحشی قرار گرفت. وقتی که در نهایت این مسابقه ماراتن به پایان رسید، برنده به خاطر اینکه در بخشی از مسیر سوار اتومبیل شده بود از دور مسابقات خارج شد و برنده بعدی نیز به خاطر مصرف استریکنین که یک آلکالویید محرک بسیار سمی است- به عنوان ماده ی دوپینگی، دچار توهم شده بود. اتفاقات عجیبی در این ماراتن افتاد که حتی به ذهن خلاق ترین نویسنده ها نیز نمی رسد و بدون شک یک کمدی بامزه و ماندگار از آن در خواهد آمد.
۱۰- آتش بس کریسمس
آتش بس کریسمس یکی از دلگرم کننده ترین داستان های هر جنگی است و می تواند نگاهی تلخ و شیرین به انسانیت مردمانی باشد که حتی در بدترین و تاریک ترین شرایط نیز دنبال بهانه ای برای صلح و شادی هستند. در جریان جنگ جهانی اول، نیروهای آلمانی و متفقین سلاح هایشان را زمین گذاشته و برای جشن گرفتن کریسمس در زمین حد فاصل بین محل استقرار طرفین که با نام سرزمین هیچکس شناخته می شد، دور هم جمع شدند. طرفین جنگ با هم ترانه های کریسمس خواندند، به یکدیگر هدیه کریسمس دادند و حتی بازهای دوستانه مانند فوتبال انجام دادند. لحظاتی بسیار احساسی و خوشایند در بحبوحه یک نبرد ویرانگر رخ داد و این اتفاق یکی از آخرین بارهایی بود که طرفین جنگ به صورت حضوری و چشم در چشم به عنوان انسان و نه سرباز، با هم ملاقات کردند. فیلمی در مورد این ماجرا می تواند یادآور اهمیت انسانیت، حتی در دوران جنگ باشد و نتیجه آن می تواند حتی یکی از بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما باشد که در واقع داستان صلح است.
با سلام ای کاش کیفیت نوشته ها بالا بره چون کریسمس مبارک فیلمی هست که بر اساس اتش بس کریسمس ساخته شده سال ۲۰۰۵
هیچ فیلمی از انقلاب روسیه و چین نداشتیم.
ای کاش داستان کهنه سرباز ایرانی فیلم می شد
این قصه در تاریخ سینما ماندگار است
محمد بداقی نویسنده و کهنه سرباز ایرانی
تو استرالیا به جز شترمرغ با خرگوشهام جنگیدن فکر کنم. بازم شکست خوردن. استرالیا به خاطر همین طبیعت نابی که داره خیلی مواظبشن تا اکوسیستم بهم نخوره
درباره اون هلفایر ها یا سربازان سیاه پوست هم واقعا شدیدا در حقشون نامردی شد. بعد جنگ تمام G.I ها یا سربازای مشارکت کننده تو جنگ خونه گرفتن. اما از بین سیاه ها فقط ۱ نفر خونه گرفت. تازه اونم با کلی بدبختی و چون اشنا و پارتی داشت. و این قضیه واقعیه که فقط ۱ نفر از چند صد هزار سیاه پوست صاحاب خونه شد.
و یکی از دلایل عقب افتادن جامعه ی افریقا امریکایی ها همینه. حتی همین دموکراتها هم چندان مایل به رفع کردن این تبعیض ها نیستن. تو ادمینیستریشن اوباما هم خیلی از دموکراتای سفید یه جوری مخالف بودن
در جنگ جهانی اول که شوروی هنوز تشکیل نشده بود
این جنگ سال ۱۹۳۹ چند ماه بعد از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاده
نبرد حران چی ارتش ایران با۱۰۰۰۰ هزار نفر ارتش ۵۰۰۰۰ هزار نفری روم رو نابود کرد یا نبردهای شاپور اول سه امپراتور روم و سه ارتش روم رو پشت سر هم شکست داد
هالیوود کلا دنبال زدنه ایرانه مثل ۳۰۰ که کلا تحریفه
فکر کنم ، به آتش کشیدن تخت جمشید هم خوب باشه برای فیلم …
فیلم از اسکندر ساختن باید به آتش کشیدن آتن توسط خشایارشا رو فیلم کنند تا مشخص بشه عقده ای که داشتند از چی بوده ، ایران پایتخت پر جمعیت یه فرهنگ رو خاکستر کرد ، اینا هم یه قصر ییلاقی تابستونی رو آتش زدند
باسلام .جنگ گاهی اوقات باید باید باید بیفته .واژه بد وخانمان سوزی ولی وقتی بشر بیشعور که باظلم واستعماردیگر مردمان فقط وفقط لذت میبره وازظلم کردن الان ۴۰۰سال اندی جز خون وخون ریزی به هیچ چیز وهیچ کس فکر نمیکنه آیا باید بازهم سردربرف کردومثل کبک .دیگه مرگ یک بار شیون هم یک بار .جنگ جنگ جنگ جنگ جنگ
جنگ جنگ جنگ .جنگ جنگ جنگ.