اکسیر جوانی پیدا شد؛ دانشمندان پوست یک زن ۵۳ ساله را ۳۰ سال جوان کردند

اکسیر جوانی پیدا شد؛ دانشمندان پوست یک زن ۵۳ ساله را ۳۰ سال جوان کردند

دانشمندان در آزمایشی نوین پوست یک زن ۵۳ ساله را ۳۰ سال جوان کردند. تیم تحقیقاتی موسسه بابراهام در کمبریج روز پنج‌شنبه اعلام کرد توانسته با موفقیت سلو‌ل‌های پوست یک زن ۵۳ ساله را جوان‌‌ سازی کند تا ظاهر و رفتاری شبیه سلول‌های پوستی در ۲۳ سالگی داشته باشد.

این تیم در ابتدا شروع به ایجاد سلول‌های بنیادی رویانی کردند که می‌توانند با استفاده از سلول‌های بالغ به هر نوع سلولی در بدن تقسیم شوند. شینیا یاماناکا، محقق برنده نوبل دانشگاه کیوتوی ژاپن اولین بار در سال ۲۰۰۶ سلول‌های عادی با عملکرد خاص را به سلول‌های بنیادی تبدیل کرد.

ولف رِیک، زیست‌شناس مولکولی آلمانی و دیلجیت گیل، دانشجوی فوق دکتری و تیم تحقیقاتی موسسه بابراهام، بر اساس کار یاماناکا دست به کار شدند. یاماناکا سلول‌های بنیادی را با قرار دادن سلول‌های بالغ در معرض چهار مولکول به مدت ۵۰ روز رشد داد. روشی منحصر به فرد که او آن را iPS نامید. ریک و گیل سلول‌های پوست را تنها به مدت ۱۳ روز در معرض مولکول‌های مشابه قرار داند و سپس اجازه دادند تا تحت شرایط طبیعی به رشد خود ادامه دهند.

محققان پوست یک زن ۵۳ ساله را به ۲۳ سالگی برگرداندند

محققان با بررسی تولید کلاژن در سلول‌ها دریافتند تغییرات مرتبط با افزایش سن در سلول‌های پوست از بین رفته و به‌طور موقت هویت خود را از دست داده‌اند. پس از مدتی رشد در شرایط عادی، محققان دریافتند که سلول‌ها دوباره مانند سلول‌های پوست رفتار می‌کنند.

این تیم سپس تغییرات بیولوژیکی مرتبط با سن را در سلول‌های برنامه‌ریزی‌شده اندازه‌گیره کردند و دریافتند که این سلول‌ها با مشخصات افراد ۳۰ سال جوان‌تر از مجموعه‌ داده‌های مرجع مطابقت دارد.

این تحقیق در یک آزمایشگاه انجام شد و ریک اعلام کرد فعلا نمی‌توان این تکنیک را به کلینیک‌ها منتقل کرد. زیرا تکنیک مورد استفاده برای جوان‌سازی سلول‌ها پتانسیل افزایش خطر ابتلا به سرطان را دارد که این موضوع احتمالا به دلیل ایجاد تغییرات ژنتیکی پایدار در سلول‌هاست. اما این زیست‌شناس گفت روش جوان‌سازی سلول‌ها می‌تواند به زمان بهبود قربانیان سوختگی سرعت بخشیده و در نهایت منجر به افزایش طول عمر انسان شود.

ریک در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «در نهایت شاید بتوانیم ژن‌هایی را شناسایی کنیم که بدون برنامه‌ریزی مجدد جوان می‌شوند و آنها را به‌طور خاص برای کاهش اثرات پیری مورد هدف قرار دهیم. ما در آرزوی چنین چیزی بودیم. برخی بیماری‌ها با افزایش سن شدیدتر می‌شوند. تصور اینکه بتوانیم در حل این مشکل به مردم کمک کنیم واقعا هیجان‌انگیز است.»

بیشتر بخوانید:

در هر دهه از زندگی چه تغییراتی در اشتها رخ می‌دهد؟

عادت هایی که نمی دانستید پیری پوست را جلو می اندازند

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود