همه چیز در مورد سریال Tokyo Vice ؛ از داستان واقعی تا بازیگران و جزییات ماجرا

همه چیز در مورد سریال Tokyo Vice ؛ از داستان واقعی تا بازیگران و جزییات ماجرا

هشدار اسپویل: در این مطلب بخش هایی از داستان سریال Tokyo Vice به ناچار فاش خواهد شد.

سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو از سرویس استریمینگ HBO Max تازه ترین سریال اورجینال این پلتفرم است که از کتاب Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan نوشته جیک آدلشتین اقتباس شده است. این سریال توسط جی تی راجرز نوشته و خلق شده است که شورانر سریال نیز هست و مایکل مان کارگردان برجسته سینما نیز کارگردانی اپیزود اول آن را بر عهده داشت که حال و هوا، سبک و سرعت پیشرفت داستان را تعیین می کند.در سریال Tokyo Vice، انسل الگورت نقش آدلشتین را بازی می کند در شرایطی که کن واتانابه در نقش کارآگاه هیروتو کاتاگیری، ریچل کلر در نقش سامانتا، الا رامف در نقش پولینا، شو کازاماتسو در نقش ساتو و هیداکی ایتو در نقش جین میاموتو ظاهر شده است.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

همانطور که مشخص است، سریال فساد توکیو بر اساس داستانی واقعی ساخته شده است. آدلشتین واقعی زمانی که تنها ۱۹ سال داشت به ژاپن نقل مکان کرد و برای کار در بزرگ ترین روزنامه جهان به نام Yomiuri Shinbun استخدام شده و در نهایت به عنوان خبرنگاری با روابط نزدیک با پلیس به اعتبار قابل توجهی دست یافت. آدلشتین از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۵ برای این روزنامه ژاپنی کار کرد و کتاب خاطرات خود با نام Tokyo Vice را در سال ۲۰۰۹ منتشر نمود. این کتاب توسط کمپانی پارامونت برای ساخت فیلمی سینمایی با حضور دانیل ردکلیف در نقش آدلشتین انتخاب شد اما این پروژه به جایی نرسید و در نهایت شبکه HBO آن را به عنوان یک پروژه تلویزیونی آغاز کرد. راجرز گفته است که اگر چه این سریال بر اساس واقعیات تاریخی ساخته شده اما همچنان یک سریال با داستانی ساختگی است و نمی توان آن را یک بیوگرافی یا مستند دانست.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

جدای از آدلشتین، هیچ یک از شخصیت های فرعی داستان در دنیای واقعی حضور نداشته اند اما شباهت های اندکی با شخصیت های اطراف این روزنامه نگار دارند. در نهایت کلیت داستان بر فضای حاکم بر آن روزهای ژاپن تمرکز دارد و نقبی است بر دوره ای که یاکوزا هنوز در توکیو قدرت قابل توجهی بود. سریال فساد توکیو به موضوعات مطرح شده در کتاب آدلشتین می پردازد، از جمله اینکه رهبر یاکوزا برخی از افراد خود را لو داد تا در ایالات متحده پیوند کبد دریافت کند و همچنین تعدادی از جنایات قابل توجه این گروه که آدلشتین در دوران حضورش در روزنامه ژاپنی با آن ها برخورد داشت. در حالی که سایه ای از اتفاقات واقعی در سریال Tokyo Vice دیده می شود، بسیاری از شخصیت ها خلق شده، تغییر داده شده یا وارونه شده اند تا با روایت داستان هماهنگ باشند.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

در ماجرای واقعی Tokyo Vice چه اتفاق افتاده است؟

آدلشتین اولین آمریکایی بود که برای کار در روزنامه مشهور ژاپنی Yomiuri Shinbun استخدام شد و ۱۲ سال در این مقام باقی ماند. وی در این مدت روابط نزدیکی با پلیس، خبرنگاران، اعضای یاکوزا و مردم عادی توکیو برقرار کرد. آدلشتین در دوران حضورش در ژاپن به عنوان گزارشگر پلیس خدمت کرد که به هفته ای ۸۰ ساعت کار نیاز داشت و این دنیا را به عنوان یک گایجین (به معنای غریبه در زبان ژاپنی) نوردید و در حالی که برای نوشتن در مورد موضوعات مهم تلاش می کرد، با چالش های منحصربفرد فرهنگی و اجتماعی شهر توکیو و کشور ژاپن روبرو شد. آدلشتین هر چیزی را در تحقیقات خود دنبال می کرد، از قتل گرفته تا اختلاس و خودکشی و آتش سوز عمدی و هر چیز دیگری، از جمله خبرهایی خاص و دست اول در مورد تاداماسا گوتو رهبر آن زمان یاکوزا که جاسوس اف بی آی بوده و اطلاعات گروهش را فاش کرد تا بتواند در ایالات متحده پیوند کبد انجام دهد. روزنامه ژاپنی که آدلشتین در آن کار می کرد داستان او را منتشر نکرد و بدین ترتیب آدلشتین مجبور شد تا از کار در این روزنامه کناره گیری کرده و خودش این داستان را به صورت مستقل منتشر کند.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

در سریال Tokyo Vice چه چیزهایی تغییر داده شده است؟

در حالی که آدلشتین شخصیت اصلی داستان سریال باقی می ماند و ماجرای واقعی او روایت می شود اما نمی توان نسخه سریالی را اقتباسی خط به خط از کتاب زندگینامه ای آدلشتین دانست. الگورت به شکلی بسیار دقیق نقش آدلشتین را بازی می کند و همزمان پیچش خاص خود را به این شخصیت می دهد. بقیه شخصیت های داستان (از جمله نام روزنامه) برای متناسب شدن با نیازهای سریال تغییر یافته اند و برخی شخصیت ها نیز نماینده شخصیت های واقعی هستند، مانند شخصیت رینکو کیکوچی که سردبیر روزنامه است و ترکیبی از افراد مختلف در زندگی آدلشتین به شمار می آید. از لحاظ زمانی نیز تغییراتی در داستان ایجاد شده و شاهد جلو و عقب رفتن داستان هستیم (در واقعی آدلشتین از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۵ برای روزنامه ژاپنی کار می کرد اما در نسخه سریالی این اتفاق در سال ۱۹۹۹ رخ می دهد). در نهایت می توان گفت که سریال Tokyo Vice اقتباسی نصفه نیمه از کتاب زندگینامه آدلشتین است که از هر آنچه که نیاز دارد برای روایت یک داستان ساختگی بر اساس اتفاقات واقعی استفاده می کند بدون اینکه بتوان آن را یک اقتباس مستقیم و کامل دانست.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

 آیا جیک آدلشتین واقعاً با یک کارآگاه ژاپنی مسن تر از خود کار می کرد؟

در سریال Tokyo Vice، شخصیت کن واتانابه بر اساس شخصیت کارآگاه چیاکی سکیگوچی طراحی شده است، کارآگاه واقعی پلیس که در دوران حضور آدلشتین در روزنامه یومیوری شینبان نقش هدایتگر و مشاور او را داشت. او که در سریال نام هیروتو گاتاگیری نام دارد، نقش هدایتگر شخصیت الگورت را بر عهده دارد و در یک مرحله از داستان به او می گوید که او را مانند پسری که هرگز نداشته دوست دارد. به گفته آدلشتین، سکیگوچی واقعی یک مرد خانواده بسیار مهربان بود اما در تاکتیک هایش نسبت به یاکوزا بسیار بیرحمانه عمل می کرد، دوگانگی که به خوبی در سریال به تصویر کشیده شده است. سکیگوچی واقعی در سال ۲۰۰۸ در اثر سرطان درگذشت و آدلشتین همواره از مشاوره های این کارآگاه به نیکی یاد کرده است. در واقع او جملاتی را به آدلشتین گفته که وی همواره آن ها را راهنمای خود یافته است: «تفاوت بین گوش دادن و شنیدن را بدان، و یاد بگیر که به مردم گوش بدهی». این جمله حکیمانه در گفتگوهای این دو شخصیت در نسخه سریالی نیز به وضوح دیده می شود که به شخصیت واقعی که واتانابه نقش آن را بازی می کند اعتبار بیشتری می بخشد.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

آیا یاکوزا واقعاً جیک آدلشتین را تهدید به قتل کرد؟

در دوران فعالیتش به عنوان خبرنگار، آدلشتین تمایل زیادی به تحقیق در مورد یاکوزا داشت، حتی در شرایطی که روزنامه متبوعش از ترس انتقام گیری یاکوزا، انتشار مطالب مرتبط با این گروه مافیایی ژاپنی را نپذیرفت. با این وجود هر چه پلیس بیشتر و بیشتر در تعقیب و دستگیری اعضای یاکوزا قدرت می گرفت و قوانین محدود کننده جدیدی برای متوقف کردن این گروه وضع می شد، آدلشتین بیشتر می توانست به دنیای زیرزمینی آن ها پرداخته و به درکی از این گروه دست یابد که کمتر کسی توانسته بود داشته باشد. اما این موضوع باعث اصطکاک بین او و یاکوزا نیز شده بود به ویژه زمانی که او در مورد رهبر یاکوزا، تاداماسا گوتو و ماجرای پیوند کبدش پرداخت. پیش از انتشار گسترده این خبر، آدلشتین تهدید به مرگ شد و یاکوزا به او گفت: «یا داستان را حذف کن یا ما تو را حذف می کنیم». اگر چه روزنامه محل کار آدلشتین در ژاپن از انتشار داستان او امتناع کرد اما این ماجرا در سال ۲۰۰۸ در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد.

ماجرای واقعی سریال Tokyo Vice یا فساد توکیو

پس از ترک کار در روزنامه ژاپنی چه اتفاقی برای جیک آدلشتین افتاد؟

جیک آدلشتین که نقش اصلی سریال Tokyo Vice را بر عهده دارد در زندگی واقعی نیز به کار به عنوان گزارشگر و خبرنگار ادامه داد و اکنون در توکیو زندگی می کند. او برای روزنامه های دیلی بیست، آسیا تایمز، وایس نیوز و ژاپن تایمز مطلب می نویسد. آدلشتین همچنین به عنوان بازرس ارشد وزارت امور خارجه ایالات متحده در حوزه تحقیقات قاچاق انسان فعالیت کرده و در حال حاضر عضو هیئت مدیره پروژه پولاریس در ژاپن است، یک موسسه غیرانتفاعی که به قربانیان قاچاق انسان کمک می کند. وی به خاطر آشنایی گسترده با یاکوزا و دنیای زیرزمینی جرم و جنایت در ژاپن در برنامه های مستند و تحقیقاتی بسیاری شرکت داشته است. آدلشتین در سال ۲۰۱۷ به مذهب بودایی پیوست و قرار است دنباله ای بر کتاب Tokyo Vice با نام Tokyo Private Eye بنویسد که سال ۲۰۲۳ منتشر خواهد شد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود