هرآنچه باید درباره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بدانید

هرآنچه باید درباره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بدانید

رای دهندگان فرانسوی امروز (یکشنبه) برای دور اول انتخابات ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای می‌روند. در این مطلب نگاهی می‌کنیم به نحوه انجام انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که در دو دور انجام می‌شود.

حدود ۴.۸ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در رقابت‌های ریاست جمهوری امروز هستند که از میان ۱۲ نامزدی که برای رهبری دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا و تنها قدرت هسته‌ای این منطقه وجود دارند، به نامزد دلخواه خود رای خواهند داد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فعلی فرانسه به دنبال این است که پس از ژاک شیراک به دومین فردی تبدیل شود که دو دوره متوالی ریاست جمهوری این کشور را به عهده می‌گیرد. رقبای او از کمونیستی چپ‌گرا تا نامزدهای راست افراطی ضدمهاجر متفاوت‌اند.

دو نامزدی که بیشترین آرا را به دست بیاورند، برای دور دوم و نهایی انتخابات در ۲۴ آوریل با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

روز سرنوشت‌ساز فرانسوی‌ها؛ چه کسی پیروز انتخابات می‌شود؟

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه چه کسانی هستند؟

۱۲ نامزد وارد رای‌گیری رسمی شده‌اند که هفت نفر از آنها در آخرین انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۷ نیز شرکت کرده بودند. این نامزدها نیمی افراطیون چپ و نیمی راست‌های افراطی فرانسوی هستند. از طرفی یک‌سوم این نامزدها را زنانی تشکیل می‌دهند که برای تبدیل شدن به اولین رئیس جمهور زن این کشور رقابت می‌کنند.

نامزدها شامل امانوئل مکرون و مارین لوپن، فینالیست‌های سال ۲۰۱۷ هستند که برای سومین بار برای حضور در کاخ الیزه تلاش می‌کنند. از دیگر نامزدهایی که پیش از این هم در این رقابت حضور داشته‌اند می‌توان به ژان لوک ملانشن، فیلیپ پوتو، ناتالی آرتو، نیکلاس دوپون و ژان لاسال اشاره کرد.

تازه‌ واردان این عرصه اریک زمور، کارشناس سابق تلویزیون (راست افراطی)، والری پکرس، رئیس محافظه‌کار منطقه پاریس، آن هیدالگو، شهردار سوسیالیست پاریس، یانیک ژدو از سبزها و فبین روسل، نامزد حزب کمونیست هستند.

روز سرنوشت‌ساز فرانسوی‌ها؛ چه کسی پیروز انتخابات می‌شود؟

نتایج چه وقت مشخص می‌شود؟

رای گیری در سرتاسر فرانسه از امروز ساعت ۸ صبح به وقت محلی آغاز شده و تا ۸ شب پایان خواهد یافت. اولین نظرسنجی خروجی پس از پایان رای گیری در همه مناطق ساعت ۲۰ منتشر می‌شود. این نظرسنجی‌ها معمولا به خوبی نشان می‌دهند که کدام دو نامزد برای دور دوم رقابت واجد شرایط خواهند بود.

چرا دو دور رای گیری؟

ژنرال شارل دوگل، بنیان‌گذار جمهوری پنجم فرانسه و قانون اساسی آن در سال ۱۹۵۸ به احزاب سیاسی مشکوک بود. او با سیستم رای گیری دو مرحله‌ای به دنبال مهار نفوذ احزاب مختلف برای انتخاب رئیس جمهور این کشور بود.

از نظر فنی فردی که بیش از ۵۰ درصد آرا را کسب کند می‌تواند در همان دور اول به منصب ریاست جمهوری این کشور برسد، اما تاکنون هیچکس موفق به کسب این تعداد از آرا نشده است و در عمل، رای‌گیری دور دوم بین دو نامزدی که بیشترین آرا را در دور اول کسب کرده‌اند برنده این رقابت مهم را تعیین خواهد کرد.

روز سرنوشت‌ساز فرانسوی‌ها؛ چه کسی پیروز انتخابات می‌شود؟

نظرسنجی‌ ها چه می‌گویند؟

بر اساس نظرسنجی‌هایی که طی دست‌کم شش ماه گذشته انجام گرفته امانوئل مکرون با فاصله قابل توجهی از سایر رقبا پیش بوده است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد احتمالا سناریویی نظیر آنچه پنج سال پیش اتفاق افتاد دوباره رخ دهد؛ یعنی راه‌یابی مکرون و مارین لوپن به دور دوم انتخابات. با این تفاوت که این بار خانم لوپن هواداران بیشتری را به سمت خود جذب کرده است.

روز سرنوشت‌ساز فرانسوی‌ها؛ چه کسی پیروز انتخابات می‌شود؟

مارین لوپن کیست؟

مارین لوپن سیاستمدار فرانسوی و رهبر جبهه ملی (اتحاد ملی) فرانسه است. خانم لوپن وکیل است و از سال ۲۰۰۴ تاکنون عضو پارلمان اروپا بوده است. او پیش از این گفته بود از صنایع هسته‌ای کشورش حمایت می‌کند و در صورت انتخاب شدن پروژه بزرگی برای از بین بردن ساخت و سازهای نیروگاه‌های بادی جدید آغاز خواهد کرد. او از پدر ملی گرای خود، ژان-ماری لوپن بسیار دموکرات‌تر توصیف می‌شود و قصد دارد مهاجرت به فرانسه را تا میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. رابطه خوب مارین لوپن با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور فرانسه شرایط دشواری را برای این سیاستمدار کهنه کار فرانسوی پس از حمله روسیه به اوکراین رقم زده است. دیدگاه های تند لوپن نسبت به مسلمانان، مهاجران و اتحادیه اروپا بیش از هر چیزی در مورد دکترین سیاسی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه خودنمایی می کند.

بیشتر بخوانید:

شایعات در مورد تغییر جنسیت همسر رئیس جمهور فرانسه و واکنش او

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • P فروردین ۲۱, ۱۴۰۱

    مکرون شانسی نداره