اسقاط هواپیمای ۲۳۵ میلیون پوندی خاندان سلطنتی سعودی پس از یک دهه خاک خوردن

اسقاط هواپیمای ۲۳۵ میلیون پوندی خاندان سلطنتی سعودی پس از یک دهه خاک خوردن

به نظر می‌رسد هواپیمای ۲۳۵ میلیون پوندی بوئینگ ۷۴۷ خانواده سلطنتی سعودی که تنها ۴۲ ساعت در آسمان پرواز کرده پس از ده سال بدون استفاده ماندن از بین خواهد رفت.

یک بوئینگ ۷۴۷ خصوصی کمیاب که قبلا متعلق به خانواده سلطنتی عربستان بود، با وجود اینکه در مجموع تنها ۴۲ ساعت پرواز کرده به یک انبار قراضه در ایالات متحده منتقل شده است.

بوئینگ ۷۴۷ ولیعهد پیشین عربستان بعد از یک دهه خاک خوردن اسقاط می‌شود

بوئینگ ۷۴۷ ولیعهد پیشین عربستان بعد از یک دهه خاک خوردن اسقاط می‌شود

این هواپیمای منحصر به فرد تمام سفید توسط سلطان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد عربستان سعودی به مبلغ حیرت‌آور ۲۳۵ میلیون پوند سفارش داده شده بود، اما او یک سال پیش از اینکه هواپیما را در سال ۲۰۱۲ تحویل بگیرد از دنیا رفت.

این هواپیما قرار بود به عنوان جت شخصی بن عبدالعزیز استفاده شود، اما او هنگام آماده‌سازی این بوئینگ ۷۴۷ در بازل سوئیس جان باخت. پس از مرگ ولیعهد سابق، هیچ‌یک از اعضای خانواده سلطنتی سعودی مایل به نگهداری این هواپیما نبودند، بنابراین این جت عظیم‌الجثه به مدت یک دهه در سوئیس گرد و خاک خورد و دچار زنگ‌زدگی شد.

بوئینگ ۷۴۷ ولیعهد پیشین عربستان بعد از یک دهه خاک خوردن اسقاط می‌شود

حالا این هواپیما آخرین پرواز خود را به مقصد محله هوایی پینال در ایالت آریزونای امریکا انجام داده است؛ جایی که مدل‌های از رده خارج شده و از کار افتاده در آن جمع‌آوری می‌شود تا از ضایعتشان استفاده شود. اطلاعات ردیابی پرواز نشان می‌دهند که این هواپیما ۱۵ آوریل بازل سوئیس، جایی که ۱۰ سال از عمر خود را در آن سپری کرد، را ترک کرد و ۱۱ ساعت بعد در آریزونا به زمین نشست.

بوئینگ ۷۴۷ ولیعهد پیشین عربستان بعد از یک دهه خاک خوردن اسقاط می‌شود

زمان پرواز ۴۲ ساعته این بوئینگ به این معنی است این هواپیما اساسا نو است؛ زیرا انتظار می‌رود یک بوئینگ ۷۴۷ معمولی پیش از اسقاط شدن حدود ۱۰۰ هزار ساعت پرواز انجام داده باشد. از رده خارج شدن هواپیمای ۷۴۷ خاندان سلطنتی به عنوان ضایعات می‌تواند غیرقابل‌توجیه تلقی شود، چراکه ۷۴۷ عمدتا به عنوان یک جت مسافربری با قابلیت بالا و همچنین یک وسیله نقلیه باری در سرتاسر جهان استفاده می‌شود.

بوئینگ ۷۴۷ ولیعهد پیشین عربستان بعد از یک دهه خاک خوردن اسقاط می‌شود
محله هوایی پینال در ایالت آریزونای امریکا، محل اسقاط هواپیماهای از رده خارج شده

احتمال اینکه این هواپیمای بلااستفاده بار دیگر لذت پرواز را تجربه کند بسیار کم است زیرا عموما بسیاری از هواپیماهایی که به محله هوایی پینال منتقل می‌شود دیگر هرگز در آسمان به پرواز در نمی‌آیند. اما تنها سه روز پیش از آخرین پرواز به سمت امریکا، این هواپیما توسط شرکت سازنده‌اش یعنی بوئینگ مجددا از خانواده سلطنتی خریداری شد؛ موضوعی که نشان می‌دهد شاید این هواپیما بار دیگر زندگی جدیدی را تجربه کند.

در سال‌های اخیر بوئینگ تولید هواپیماهای خود را کاهش داده و گزینه‌های کوچک‌تر و ارزان‌تری معرفی کرده است، تا جایی که اخیرا اعلام کرد قصد دارد تولید این هواپیمای فوق‌العاده معروف در جهان را در اواخر سال جاری میلادی با وجود محبوبیت و توانایی‌اش متوقف کند.

بیشتر بخوانید:

شیخ اماراتی عشق ماشین یک هامر هفت متری ساخت + ویدیو

ناو هواپیمابر جرالد آر فورد، گرانقیمت ترین کشتی جنگی تاریخ بالاخره تکمیل شد + ویدیو

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۶ نظر

ورود

  • ارژنگ اردیبهشت ۷, ۱۴۰۱

    آن شنیدستی که در صحرای غور ، بار سالاری بیفتاد از ستور ؟
    گفت چشم تنگ دنیا دوست را یا قناعت پر کند یا خاک گور

  • kazem اردیبهشت ۷, ۱۴۰۱

    چه ابهتی داره این هواپیما

  • اکبر اردیبهشت ۸, ۱۴۰۱

    خب بدن به ایران ما که میخریم .?

    • Biotechnologist اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

      نه دوست عزیز توان خریدش رو نداریم هواپیما با پایه لاکچری هستش اگر هم خریداری میشد من و شما سوارش نمیشدیم حتی قبل از این تحریم ها در فکر میکنم دور اول ریاست‌جمهوری جناب احمدی‌نژاد هزارتا شکایت از ایرباس کردیم برای عدم تحویل هواپیما ۳۰۰میلیون دلاری رقم دقیق در خاطرم نیست و نوع هواپیما اما یادمه سفارشی‌سازی این هواپیما قیمتش رو به بیش از دو برابر رسونده بود اون زمان که اوایل جوانی من بود خیلی عصبانی از سفارش چنین هواپیمایی بودم البته اطلاعات و دید الان رو هم نداشتم و بعد متوجه شدم هواپیماهای دیپلماتیک هر کشوری حتی جیبوتی هم سفارشی‌سازی میشه این یک امر طبیعی هستش اما از اونجا که بویینگ این هواپیما رو دوباره خریده احتمال زیادی داره که به عنوان یک از سفارشات از قبل گرفته شده برای اینطور هواپیماها با عوض کردن شماره سری و نوسازیش دوباره بفروشتش اینکه به عنوان یک هواپیمای خطوط هوایی بفروشند هم بالا هست و از لوازم سفارشی شده در مدل های دیگه‌ای که سفارش قبول کرده استفاده کنه و قطعا سودی که ازین هواپیما می کنه خیلی بیشتر از هواپیماهای دیگه ای که ساخته هستش چون حتی اگه از این هواپیما برای لوازم یدکی یا ساخت تو مدل های جدید در دست ساخت استفاده کنه هم لوازم لاکچری و هم خود هواپیما چون سیستم اویونیک گرفته تا لاستیک های این هواپیما نو هستن و این هواپیما بدون هیچ مشکلی از سوییس به آمریکا رفته قابل استفاده هستند و بازیافت نمیکنه باز استفاده میکنه‌اش

  • امین اردیبهشت ۸, ۱۴۰۱

    به امید خدا فردا ایران همین رو میخره،، میندازه هوا،،، بابا با یه پالیش و یه سرویس میشه مثل روز اولش،، یه سیستم و یه روکش صندلی هم روش عوض کنید عالی میشه?????

    • Biotechnologist اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

      ایران سفارشات قبلیش از بویینگ رو بگیره این پیشکش اما ایران میتونست از طریق شخص ثالث اقدام به خریدش کنه چون ما هواپیمای دیپلماتیک هم کم داریم و قطعا خرید این نسبت به سفارش یک ایرباس سفارشی که اون رو هم نمیدن خیلی مقرون به صرفه هستش چون قطعا با قیمت خیلی کمتری باز خرید شده توسط بویینگ. اینکه گفته میشه زنگ زده اصطلاحه چون هواپیما بدنش آلیاژ آلومینیومه پولیش هم نمیخواد فقط زدن شماره و پرچم کفایت میکنم صندلی زیادی هم نداره و چون قطعا چرم هست و کسی استفاده نکرده عوض کردن کلا نیاز نداره و نکته دیگه هواپیما رو تو لانه نگه‌داری میکنن اصولاً?