برندینگ کامنتی یکی از رویکردهای بازاریابی جدید در دنیای استارتاپ هاست که مسیرهای غیرقابل پیش بینی و البته جذابی را در پیش می گیرد، بدون اینکه کسی بداند این برندینگ به کدام سمت رفته و چه ابعادی خواهد داشت. نمونه این موضوع را می توان در ماجرای شلوار دیجی کالای مریم دید که یک توییت ساده در مورد شلوار یکی از مشتریان دیجی کالا به یک ترند محبوب توییتری و در نهایت یک برندینگ و بازاریابی کامنتی منجر شد. در واقع ماجرای شلوار دیجی کالایی مریم باعث شد دستکم در مشهودترین و مشهورترین مورد رخ داده، یک تبلیغات جمعی و مشارکتی رخ دهد که در آن تمام برندها از یک ترند تبلیغاتی به سود خود استفاده کرده و همزمان برندهای دیگر را از این طریق تبلیغ می کردند.
تازه ترین مورد برندینگ کامنتی اشتراکی و جمعی در مورد کمپین «صدای سفر» علی بابا است. ماجرا با یک توییت ساده از اکانت سفرهای علی بابا آغاز شد. در متن این توییت آمده بود: «بوی خوش میرزاقاسمی توی یه رستوران کوچیک و محلی وسط گیلان…». بعد از آن بود که سیلی از استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی در زیر این توییت و در بخش کامنت ها با جملاتی مشابه اما در ارتباط با نوع کسب و کارشان به این توییت واکنش نشان داده و موجی جالب از برندینگ از طریق کامنت رخ داد. اگر چه کاربران خصوصی زیادی به این ترند توییتری واکنش نشان داده و کامنت های جالب و خنده داری در زیر توییت علی بابا نوشتند اما استفاده برندهای کسب و کار داخلی از این فضای منحصربفرد برای تبلیغ محصولات و خدماتشان بسیار جالب بود. بسیاری از برندهای مشهور داخلی با ترکیب میرزاقاسمی و گیلان یا استفاده های هوشمندانه از یکی از این دو دست به تبلیغ محصول و خدمات خود زدند.
دفتر طنز که در زمینه ترویج طنز فاخر فعالیت دارد در ادامه این ترند نوشت :«طعم خوش هندوانه توی پذیرایی شب شعر طنز «در حلقه رندان» وسط کلی طنزپرداز باحال… یکشنبههای آخر هر ماه ساعت ۵ عصر!». فیروزشاپ که اکانت برند معروف محصولات بهداشتی فیروز است، نوشت: «بوی پودر بچه». کالین نوشت: «لقمه ی کره پنیر وقتی رسیدی عطر و هوای گیلان و نفس می کشی».اکانت فروشگاه فرش و لوازم جانبی قالیچه نوشت: «صدای دف قالی و بوی پشم گوسفند». ایران سرور نیز زیر توییت علی بابا نوشته است: «در حالی که خیالت از سایتت راحت راحته». برند نوبار که در حوزه باربری و حمل بار فعالیت دارد نوشت: «فقط پیچیدن بوی میرزاقاسمی توی خونه ی جدید…».
آچاره نیز که اپلیکیشنی در حوزه تعمیرات است نوشت: «بله بوی میرزا قاسمی خوبه.. ولی بوی پوشال نم خورده ی کولر که تازه راه انداختیش با هیچی قابل مقایسه نیست». برند آب معدنی کرِست نیز می نویسد: «ما بو نداریم ولی اگه یه وقت لقمه پرید تو گلوتون رو ما حساب کنید». علی بابا پاسخ داد: «شما بوی مرام و معرفت می دین». برند آندره که در زمینه تولید محصولات پروتئینی فعالیت می کند نوشت: « بوی ساندویچ کالباس». بازار ارز دیجیتال اکسبیتر ادامه داد: «اگه همین میرزاقاسمی رو پارسال خورده بودی، الان فقط یه خاطره داشتی، اما اگه ارز دیجیتال می گرفتی، الان هم میرزاقاسمی داشتی، هم ترش تره، هم کته کباب!». برند اسنپ فود نیز این برندینگ کامنتی راه افتاده توسط کمپین صدای سفر علی بابا را چنین ادامه می دهد :«هوس میرزاقاسمی بود، سفر نبود، اسنپ فود» و باز علی بابا به عنوان آغازگر این برندینگ توییتری پاسخ می دهد: «اما میرزا فقط تو گیلان قاسمیه؛ تا بوده همین بوده».
اکانت هواوی ایران نیز از این برندینگ کامنتی توییتر بی نصیب و غافل نمانده و نوشته است: «با یه دوربین خوب حتی میشه بوها رو هم قاب گرفت». اکانت فروشگاه اینترنتی گوشکوه نوشت: «حالا بوی میرزاقاسمی گیلان نشد بوی زعفرون گوشکوه». اسنپ مارکت نیز این ترند را چنین ادامه داد: «بادمجون، پودربچه، آب و زعفرون یا گوجه، خرید با اسنپ مارکت کم خرجه!». فروشگاه اینترنتی مسترکالا هم «سفر بدون پاوربانک و هندزفری که اصلاً نمیشه» را به این برندینگ کامنتی اضافه می کند و الوپیک می نویسد: «خنکی اتوبان مدرس پشت موتور والا کمتر از وسط گیلان بودن نیست». فلایتیو که از رقیبان اصلی علی بابا به شمار می آید نیز به این کمپین تبلیغاتی رایگان در توییتر پیوسته و می نویسد: «میرزاقاسمی توی گیلان خوبه، ولی تا حالا وسط فلورانس استیک خوردی؟». عطاری اینترنتی عطارخونه ادامه داد: «به شرط اینکه با روغن سالم درست شده باشه».
کیش ایر نیز از قافله بهره بردن از برندینگ کامنتی تصادفی علی بابا بی بهره نمانده و نوشت: «سریع ترین راه سفر به گیلان و تجربه طعم و بوی لذیذ میرزاقاسمی توی یه رستوران محلی، پرواز کیش ایر هستش!». بی ام اس کالا که در زمینه خرید آنلاین تجهیزات هوشمندسازی و امنیتی ساختمان فعالیت می کند نیز میرزاقاسمی را در حهت تبلیغ خدمت خود به کار گرفته و می نویسد: «ما ی گجت هوشمند داریم میتونی بزارینش تو رستوران وسط گیلان بوی میرزا قاسمی رو از طریق موبایل بهت منتقل کنه، اینقدرم هزینه نکنید» و این ترند همچنان ادامه دارد…
بدون نظر