رضا صفایی پور، بازیگر باسابقه ی سینما و تلویزیون از بیماری لاعلاج خود گفته است.
رضا صفایی پور از چندی قبل در گیر بیماری پارکینسون شده و همین موضوع نیز باعث کم کار شدن او در سینما شده است.
او که چند روز قبل به دلیل عوارض بیماری خود به بیمارستان منتقل شده بود، درباره ی آخرین وضعیت سلامتی خود گفته است:
بیماری لاعلاجی دارم که محمدعلی کلی هم داشت. این بیماری ناشی از عوارض کارهای رزمی است که انجام میداده و ضرباتی که خورده است حالا دارد عوارضش را نشان میدهد.
دوشنبه شب همین هفته از بیمارستان به خانه آمدم، البته این به معنای درمان و مرخصی من نیست. بیماریام پارکینسون است و چند شب پیش در جمع دوستان تعادلم را از دست دادم، با ۱۱۵ تماس گرفتند و آنها بنده را به بیمارستان یاس منتقل کردند.
در شروع حمله درد زیادی داشتم و به بیمارستان منتقل شدم اما بیماریام قابل مداوا نیست. پیگیریهایی برای چکاپ انجام دادیم قرار شد در نوبت آزمایش و امآرآی باشم که منتظر نوبت آن هستم.
الان بهترم اما این بیماری اذیت میکند. قرصهایی هم که میخورم تنها باعث میشود لرزشهایم کمتر شود و چیزی را درمان نمیکند. این همان بیماری لاعلاجی است که محمدعلی کلی هم داشت. ناشی از عوارض کارهای رزمی است که انجام میدادم و ضرباتی است که در کارهای رزمی میخوردم. این ضربهها حالا دارد عوارضش را نشان میدهد.
باید منتظر بمانیم و ببینیم چه اتفاقی رخ میدهد، کاری نمیتوان برایش کرد. پزشکان قرصها را کم و زیاد میکنند تا لرزشها کمتر شود اما هر شب حوالی ساعت ۱۰ این درد سراغ من میآید و از سر تا کتف و کمرم را درگیر میکند. قرص هم که می خورم، تا یکی دو ساعتی آرام میشوم اما مجدد دردش آغاز میشود. شاید اگر پزشک حاذق و خوبی معرفی شود، شرایطم کمی بهتر از این بشود.
پزشکان میگویند این بیماریای است که باید با آن مدارا کنید. اما با این شرایط سخت چگونه میتوان مدارا کرد؟ نزدیک ۱۰ سال است که من بیکارم و هیچ فعالیتی ندارم و این برایم سخت است، باید ببینیم خدا چه میخواهد و چه پیش میآید.
رضا صفایی پور پیش تر نیز در مصاحبه هایی از ورود به عرصه ی بازیگری ابراز پشیمانی کرده و از بیکاری و مشکلات مالی خود گفته بود.
صفایی پور در اینباره گفته بود: «اگر به گذشته برمی گشتم ادامه تحصیل می دادم و پزشک می شدم چرا که اینگونه احساس می کردم از توانایی هایم استفاده می شد. در حالی که الان با وجود بیش از ۴۵ سال فعالیت آن چیزی که انتظار داشتم نشده است و تفکرم نسبت به گذشته خیلی فرق کرده است.»
او همچنین گفته بود: «خیلی زشت است من برم پشت در اتاق مدیران و بگویم که بیکارم و مشکل مالی دارم، غرورم اجازه نمی دهد بگویم ماهیانه چقدر مستمری بازنشستگی می گیرم. مستأجرم، اما احساس ترحم نمی خواهم، ولی مسئولان بدانند همین قدیمی ها و پیشکسوتان بودند که سینما را زنده نگه داشتند و این صنعت را به دست شما رساندند.»
بیوگرافی رضا صفایی پور
رضا صفایی پور متولد سال ۱۳۲۸ در تهران و دارای مدرک دیپلم در رشته ادبی است.
فعالیت خود را با کشتی کج شروع کرد و بعد از کسب چند مقام قهرمانی در ورزش، وارد سینما شد.
صفایی پور فعالیت خود در سینما را به صورت جدی از سال ۴۲ زمانی که ۱۴ سال داشت به عنوان ورزشکار بدلکار با فیلم «ترس و تاریکی» به کارگردانی محمد متوسلانی شروع کرد.
سپس در سال ۴۸ با فیلم «قهرمانان» به کارگردانی ژان نگولسوک محصول مشترک ایران و آمریکا به عنوان بازیگر جلوی دوربین رفت و تا سال ۵۵ در نزدیک به ۱۰ فیلم حضور یافت.
پس از انقلاب، در سال ۶۲ با فیلم «سردار جنگل» ساخته ی امیر قویدل به بازیگری بازگشت و با ادامه ی فعالیتش در سینما رفته رفته با نام «طوفان» به شهرت رسید.
او در سال ۷۱ با بازی در سریال «سیمرغ» به کارگردانی حین قاسمی وارد تلویزیون شد.
رضا صفایی راد در سال ۸۶ در فیلمی به نام «پرچم های قلعه کاوه» به کارگردانی محمد نوری راد نقش آفرینی کرد که برای بازی اش در این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره نور لس آنجلس دریافت کرد.
آخرین نقش آفرینی رضا صفایی پور در سینما به سال ۹۹ در فیلم «گیجگاه» ساخته ی عادل تبریزی بازمی گردد.
رضا صفایی پور سال ها پیش ازدواج کرده و ۲ دختر دارد.
بدون نظر