پس از اینکه رأی دادگاه عالی بریتانیا، قانونی بودن فرستادن پناهجویان این کشور را به رواندا تأیید کرد، قرار شد پروازی برای انتقال پناهجویان به رواندا در روز سه شنبه انجام شود. اما این پرواز جنجالی با دخالت دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شد. برنامه محافظهکاران برای انتقال پناهجویان ناامید و رها کردن آنها در این کشور آفریقای شرقی، خشم و اعتراض فعالان، خیریهها و رهبران مذهبی را برانگیخت. آنها این اقدامات را غیرانسانی توصیف کردند. پرواز برنامه ریزی شده، صدها هزار دلار هزینه داشت و تنها ۷ پناهجو در هواپیما حضور داشتند.
یک منبع در وزارت کشور، مداخله دادگاه اروپایی حقوق بشر را وحشتناک توصیف کرد. او گفت: «این وحشتناک است که با وجود احکام مکرر قضات داخلی، یک قاضی در دادگاه حقوق بشر اروپا، جابجایی مهاجران غیرقانونی را متوقف کرده است.»
انور سولومون، مدیر اجرایی شورای پناهندگان گفت: «از شنیدن این خبر که پرواز به رواندا طبق برنامه انجام نشد، احساس آرامش میکنیم. رنج انسانی، پریشانی، هرج و مرج و تهدید به حذف انسان ها، عواقب گسترده ای را برای افراد نا امید که صرفاً به ایمنی نیاز دارند، به همراه خواهد داشت.»
مارک سرووتکا، دبیر کل اتحادیه خدمات عمومی و بازرگانی گفت: «خوشحالیم که دادگاه حکم به توقف این پرواز داده است. وقت آن رسیده است که دولت، این سیاست غیرانسانی را متوقف کند و به طور جدی وارد سیستم پناهندگی شود تا با افرادی که به دنبال پناهندگی به کشور ما می آیند، منصفانه و طبق قانون رفتار شود.»
پریتی پتل، وزیر کشور انگلستان، گفت که از پرواز به رواندا ناامید شده است اما از انجام کار درست منصرف نخواهد شد. او مداخله دادگاه اروپایی حقوق بشر را بسیار تعجب آور توصیف کرد و افزود که بسیاری از کسانی که از این پرواز حذف شده اند در پرواز بعدی قرار خواهند گرفت. او گفت که تیم حقوقی وزارت کشور در حال بررسی هر تصمیمی است که در مورد این پرواز گرفته می شود و آمادگی برای پرواز بعدی از هم اکنون آغاز شده است.
بوریس جانسون ادعا کرده بود که اخراج پناهجویان به رواندا به کار قاچاقچیانی که آنها را با کشتی های ناامن از کانال مانش می فرستند، پایان می دهد. اما لرد کوکر، همتای او از حزب کارگر، این سیاست را غیراخلاقی، غیرقابل اجرا و پرهزینه توصیف کرد و گفت که بر خلاف ارزشهای بریتانیاست.
رهبران کلیسای انگلستان، از جمله اسقف اعظم کانتربری و یورک، این سیاست را اقدامی غیراخلاقی نامیدند که باعث شرمندگی ملت است و نخست وزیر را به برون سپاری مسئولیت های اخلاقی کشور متهم کردند.طبق گزارش ها، شاهزاده چارلز، طرح دولت را وحشتناک دانست و معترضان این اخراجها را نژادپرستانه خواندند.
بیشتر بخوانید:
بریتانیا از این پس مهاجران غیرقانونی که از کانال مانش عبور می کنند را به رواندا می فرستد
بدون نظر