فیفا اعلام کرد که در جام جهانی امسال از فناوری نیمه اتوماتیک آفساید استفاده خواهد شد که نویدبخش قضاوت های دقیق تر و سریع تر خواهد بود.
در بازی های سال ۲۰۱۸ سیستم VAR معرفی شد و حالا قرار است یک قدم جلوتر برویم تا مطمئن شویم انصاف بیش از پیش در فوتبال رعایت میشود. سیستم نیمه خودکار آفساید ۲۲ نوامبر در جام جهانی قطر به طور رسمی معرفی خواهد شد و به نظر میرسد فیفا مصمم است که استفاده از آن پس از این رقابتها نیز ادامه یابد.
این سیستم به تیم های داوری ویدیویی و داوران داخل زمین کمک میکند تا تصمیمات سریعتر، دقیقتر و قابل اطمینانتری بگیرند.
برای بهبود ارتباط با هواداران و در حالی که داور در حال تصمیمگیری در مورد آفساید بودن یا نبودن است، پخش مجدد بر روی صفحه نمایش ورزشگاه با یک انیمیشن سه بعدی بازسازی میشود و در ورزشگاه و تلویزیون ها پخش خواهد شد.
تمام این فناوری برای کمک به داوران در تصمیمگیری ایجاد شده و حکم آفساید به این شیوه دقیق و قابل اعتماد خواهد بود.
نحوه کار آفساید نیمه اتوماتیک
۱۲ دوربین نصب شده زیر سقف ورزشگاه حرکات توپ و حداکثر ۲۹ نقطه داده را برای هر بازیکن ثبت میکنند. ۵۰ بار در ثانیه برای محاسبه موقعیت دقیق آنها در زمین. ۲۹ مجموعه داده جمع آوری شده شامل اندام ها و اعضایی از بدن است که برای ایجاد آفساید در نظر گرفته میشود.
توپ آدیداس مورد استفاده در این بازی ها دارای سنسور مرکزی است که داده ها را ۵۰۰ بار در ثانیه به اتاق ویدیو ارسال میکند و این امکان را مهیا میکند تا لحظه دقیق ضربه زدن به توب با دقت تمام تشخیص داده شود.
با ترکیب داده های ردیابی اندام بازیکنان و توپ و استفاده از هوش مصنوعی، این فناوری جدید هر زمان که توپ توسط مهاجمی که در زمان بازی با توپ همتیمی اش در آفساید قرار دارد، دریافت میشود، یک اعلان خودکار به اتاق ویدیو ارسال میکند.
برای تایید این اعلان، پیش از گزارش به داور اصلی بازی، تیم داوری ویدیویی به صورت دستی لحظه دقیق شوت که توسط داده ها ارائه شده و همچنین خط آفساید که به صورت خودکار محاسبه شده را بررسی میکند. این پروسه تنها چند ثانیه طول میکشد و فرآیند تصمیم گیری سریع تر و دقیق تری را فراهم میسازد.
کل فرآیند در ۲۵ ثانیه
هنگامی که یک گل آفساید زده میشود، یک پرچم نارنجی بهطور خودکار ظاهر میشود. اپراتورهای ویدیویی از همان لحظه همه چیز را بررسی کرده و به تیم داوری اطلاع میدهند. میانگین کل این عملیات پیش از این سیستم ۷۰ ثانیه بود و حالا ۲۵ ثانیه است.
هنگامی که تصمیم گرفته شد و از طریق VAR به داور زمین اعلام شد، روند قبلی ادامه مییابد. یک بازسازی سه بعدی از موقعیت دقیق بازیکنان و توپ برای تماشاگران نشان داده میشود. این فرآیند زمانی انجام میشود که تصمیم پیش از این توسط داور گرفته شده باشد.
پیاده سازی فناوری این سیستم از سال ۲۰۱۹ آغاز شد، اما همهگیری ویروس کرونا همه چیز را به تعویق انداخت. در سال ۲۰۲۱ تستهای مختلفی به خصوص در فیفا عرب کاپ بر روی آن انجام شد. پیر لوئیجی کولینا، رئیس داوری فیفا از حامیان استفاده از این فناوری است.
بدون نظر