ساخت یک گلایدر فضایی با الهام از بزرگ ترین پرنده دریایی توسط ناسا

ساخت یک گلایدر فضایی با الهام از بزرگ ترین پرنده دریایی توسط ناسا

دانشمند ناسا با الهام از پرنده‌ای به نام آلباتروس یک گلایدر فضایی با پهنای بال ۳.۳۵ متر طراحی کرد که قادر است روزها بالای سطح مریخ پرواز کند.

این هواپیمای بدون موتور با وزن ۵ کیلوگرم و پهنای بال ۱۱ فوت (۳.۳۵ متر) که با آلباتروس، بزرگ‌ ترین پرنده دریایی جهان مطابقت دارد، پس از استقرار می‌تواند برای جمع آوری اطلاعات درباره جو و زمین شناسی سیاره سرخ مورد استفاده قرار گیرد.

این هواسر را می‌توان با استفاده از یک ماهواره کوچک به مریخ رساند و منتظر ماند تا بال‌های تاشده اش باز شده و تنها با استفاده از انرژی باد برای رانش به پرواز درآید.

ناسا با الهام از بزرگ ترین پرنده دریایی گلایدر فضایی می سازد

الگوی پرواز منحصر به فرد این گلایدر به آن اجازه می‌دهد تا از باد برای پرواز در اطراف ساختارهای زمین شناسی روی این سیاره نظیر دره ها و آتشفشان ها استفاده کند.

نمونه اولیه آن توسط یک دانشمند سیاره شناسی ناسا و متخصصان هوافضای دانشگاه آریزونا ساخته شد که به کمک بالون ها بر فراز منطقه ای بیابانی در جو زمین برده و رها شد تا زمین ناهموار مریخ را شبیه سازی می‌کند.

ناسا با الهام از بزرگ ترین پرنده دریایی گلایدر فضایی می سازد

در حال حاضر هشت فضاپیمای فعال به دور مریخ می‌چرخند و تصاویری با وضوح حدود یک فوت بر پیکسل از آن جمع آوری می‌کنند. همچنین سه کاوشگر در حال پیمایش زمین صاف و شنی این سیاره هستند که می‌توانند بدون هیچ‌گونه خطر فرود بیایند و مناطق کوچک را با دقت بیشتری نقشه برداری کنند.

اما آنچه در فاصله ۳۲۰ کیلومتری بین آنها قرار دارد، ازجمله فرآیندهای آب و هوایی و اشکال زمین شناسی عظیم مثل کوه ها مورد توجه دانشمندان است و نیاز به مطالعه بیشتر دارد. اینجا جایی است که همه تبادلات بین سطح و جو اتفاق می‌افتد. جایی که گرد و غبار جمع شده و به جو فرستاده می‌شود و جایی که گازهای کمیاب مخلوط می‌شوند.

ناسا با الهام از بزرگ ترین پرنده دریایی گلایدر فضایی می سازد

هلیکوپتر Ingenuity ناسا که سال گذشته در مریخ مستقر شد برای کاوش در این فضا طراحی شده اما تنها می‌تواند حداکثر سه دقیقه در هر بار پرواز کند. در حالی که این گلایدر جدید قادر است مدت طولانی تری در پرواز بماند و با استفاده از حسگرهای پرواز، دما و گاز و همچنین دوربین های خود منطقه را کاوش کند.

این هوابرد می‌تواند با CubeSats، ماهواره های کوچکی که خیلی بزرگ‌تر از یک دفترچه تلفن نیستند حمل شوند و پس از ورود به جو مریخ رها شده و مثل یک اوریگامی یا یک اسباب بازی استخری باز شوند.

برای ساخت این گلایدر مدل سازی ریاضی گسترده ای بر اساس داده های آب و هوایی مریخ انجام شده است. دانشمندان امیدوراند که به جای چند دهه آینده، طی سال های آتی این گلایدر در مریخ مستقر شود.

بیشتر بخوانید:

محققان ناسا: روی سطح مریخ برای زمانی طولانی حیات وجود داشته است

چشم انداز عجیب ناسا از آینده که هرگز به واقعیت تبدیل نشد

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود