سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
هر پدر و مادری دوست دارد فرزندش زیباترین و راحتترین اتاق خواب را داشته باشد. بنابراین، برنامهریزی برای طراحی دکوراسیون اتاق کودک گاهی از مدتها قبل از تولد نوزاد شروع میشود! چیدمان اتاق کودک و فضایی که کودک بیشتر وقت خود را در آن میگذراند، تاثیرات قابل توجهی بر روحیه و شخصیت آنها در بزرگسالی میگذراد؛ پس نیاز است تمام تلاش خود را برای فراهم کردن محیطی آرام، با نشاط و فعال برای آنها انجام دهید. در این مقاله به بررسی ۸ اشتباه رایج که در چیدمان اتاق کودک نباید انجام دهید میپردازیم، با ما همراه باشید.
۱- دیوارهایی بی روح در اتاق کودک
برخلاف پالت رنگ اتاق افراد بزرگسال، در مورد اتاق کودک رنگهای خنثی در صدر لیست قرار ندارند. مهم ترین و بهترین روش استفاده از انواع رنگ و طرحهای مختلف است. همچنین میتوان از اشکال هندسی متفاوتی برای دکوراسیون آن در نظر بگیرید. حتما از رنگهای شاد و ملایم مثل سبز ملایم و یا مرجانی استفاده کنید. شما به هیچ وجه اجازه ندارید که فضای اتاق کودکتان را با استفاده از رنگهای تیره و یا خنثی دلگیر و بیروح کنید زیرا فرزند شما باید همیشه احساس شادی و خوشحالی کند.
۲- افراط در یک تم یا یک موضوع ترند
این یک الگوی بسیار رایج است. شخصیت یا سریالی انیمیشنی وجود دارد که کودک شما کاملاً آن را میپسندد، بنابراین تمام تلاش خود را میکنید تا اتاق او را با این موضوع تزئین کنید. مطمئن باشید که بازار مملو از تزیینات با مضمون فیلمهای کودکان است که میتواند شامل همه چیز از پتو، فرش، سرویس خواب، برچسب دیواری و حتی مبلمان باشد. اما ناگهان، یک شخصیت جدید، یک فیلم یا بازی جدید وجود دارد که توجه را به خود جلب میکند و شما با دکوراسیونی میمانید که دیگر با علایق فرزندتان هماهنگی ندارد. به طور خلاصه، برای اینکه مجبور نشوید هر چند ماه یکبار دکوراسیون اتاق را تغییر دهید، از راه حلهای آسانتری استفاده کنید، و اگر واقعاً میخواهید لوازم جانبی مضمونی را اضافه کنید، وسایل کوچکتری را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی آنها را جایگزین کنید.
۳- در نظر نگرفتن فضایی برای بازی
یک سوال ساده از خود بپرسید: فرزند شما از چه چیزی بیشتر لذت میبرد؟ پاسخ در سراسر جهان یکسان است. همه بچهها عاشق بازی کردن هستند. به همین دلیل است که اضافه کردن فضای بازی به چیدمان اتاق بسیار مهم است. به جای پر کردن هر قسمت از فضای موجود با مبلمان، سعی کنید تا جایی که ممکن است فضای بیشتری را آزاد کنید و به کودک خود اجازه دهید بازی کند و سرگرمیهای جدید را کشف کند و خبر خوب این است که مبلمان بسیاری برای اتاق خوابهای کوچکتر طراحی شدهاند که میتوانند به شما کمک کنند بدون اشغال فضای زیاد، از فضا استفاده مفیدتری کنید. به عنوان مثال یک تخت خواب را در نظر بگیرید، در نگاه اول شبیه یک تخت یک نفره استاندارد به نظر میرسد، اما یک تخت دیگر در زیر آن پنهان است! این یک راه حل عالی برای اتاقهای کوچک مشترک کودکان است. به سادگی می توانید تشک دوم را بیرون بیاورید تا هر کودک تخت راحت خود را برای خوابیدن داشته باشد و صبح آن را پنهان کنید تا فضای بیشتری برای بازی در اختیار داشته باشند!
۴- عدم وجود فضای ذخیرهسازی کافی
اگر فضای ذخیره سازی اتاق کودک به دقت برنامه ریزی نشده باشد، در این صورت همیشه درهم و برهم خواهد بود. کودکان وسایل بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند. در اتاق کودک همیشه تعداد زیادی اسباببازی، کتاب، لباس، وسایل ورزشی و غیره وجود دارد. در این راستا گزینههای زیادی از جمله قفسه و شلفهای دیواری، سبداسباببازی و … پیش روی شما است که نه تنها فضایی منظم تحویل شما میدهند، بلکه جلوه ای مدرن نیز به آن میبخشند. آنها باید طوری قرار بگیرند که نه تنها مزاحم حرکت کودک نشوند، بلکه موجب آسیب به کودک نیز نشوند.
بیشتر بخوانید: ۱۰ ترفند برای مرتب کردن انواع اسباب بازی در اتاق کودک!!
۵- در نظر نگرفتن مکانی برای رشد خلاقیت کودک
کودکان علاقه دارند روی دیوارها نقاشی کنند. در این مواقع بهتر است عصبانیت خود را کنترل کنید و به آنها فرصت دهید تا این کار را بدون خراب کردن رنگ دیوار انجام دهند. یکی از راههایی که میتوانید این کار را انجام دهید این است که اجازه دهید بخشی از دیوار برای نقاشی و حس خلاقیت کودک استفاده شود. به عنوان مثال میتوانید از رنگ تخته سیاه استفاده کنید و از آن برای رنگ آمیزی بخشی از دیوار استفاده کنید. بهتر است مقداری گچ تخته سیاه ضد حساسیت برای آنها تهیه کنید و این فرصت را به آنها بدهید که بتوانند خلاقیت خود را کشف و پرورش دهند.
۶- وجود وسایل دکوراتیو غیر ضروری در اتاق خواب
در زمان طراحی دیزاین اتاق خواب کودک بیشتر نگاه مینیمالیستی داشته باشید تا بتوانید در پایان، فضایی کاربردی، آرامش بخش و البته هیجان انگیز خلق کنید. اغلب در اتاق کودکان تعداد زیادی از وسایل دکوراتیوی را میبینیم که کاربرد چندانی ندارند و جزء آخرین وسایلی هستند که فضای اتاق به آنها نیاز دارد. اتاق کودک باید به اندازه کافی فضای خالی برای بازیهای او و دوستانش داشته باشد. برای اتاق خوابهای کوچک مدل سرویس خواب را به گونه ای انتخاب کنید که فضای کمتری اشغال کند و به جای استفاده از یک کمد بزرگ برای اسباب بازیها شاید بهتر باشد که از شلفهای دیواری استفاده کنید.
۷- نادیده گرفتن علایق کودک در طراحی دکوراسیون
برخی از پدر و مادرها گاهی فراموش میکنند که در آخر این کودک آنها است که قرار است وقت خود را در آن محیط بگذراند و از اصل مهمی به نام شخصی سازی دیزاین غافل میشوند. البته این به معنای اعمال صد درصد ایدههای آنها نیست چرا که در برخی موارد ممکن است امنیت آنها را تحت تاثیر قرار دهد. به همین منظور پدر و مادر باید مترجمان خوبی باشند. مترجمانی که علایق کودک را به ایدههایی کاربردی تبدیل کنند و هر جا نیاز باشد در آن تغییراتی ایجاد کنند.
۸- انتخاب سبک به جای کارکرد
تولیدکنندگان دائماً در حال رقابت با یکدیگر هستند تا محصولاتی تولید کنند که مشتریان آن را دوست داشته باشند و پول خود را صرف آن کنند. در نتیجه، ما میتوانیم از تنوع زیادی از مبلمان، اسباب بازیها و اکسسوریهای اتاق کودک در تمام رنگها، شکلها و اندازههای ممکن لذت ببریم. اما اجازه ندهید ظاهرهای رنگارنگ و طرح های مد روز شما را گمراه کند! فقط به این دلیل که چیزی زیبا به نظر می رسد به این معنی نیست که در زندگی روزمره کاربردی خواهد بود. اطمینان حاصل کنید که همهی وسایلی که برای اتاق کودک تهیه میکنید، واقعا مفید و کاربردی هستند. سعی کنید تختی را انتخاب کنید که بعد از چند سال از شکل و شمایلش خسته نشوید و طرح آن طوری باشد که هم برای سالهای نوزادی مناسب باشد و هم برای سالهای کودکی! در این راستا خرید تخت نوزاد نوجوان علاوه بر کاربردی بودن، از نظر اقتصادی بسیار به صرفه میباشد.
کلام آخر: خوشحالیم که تا پایان همراه ما بودید، اشتباهاتی که در بالا ذکر شد اشتباهات رایجی هستند که باید مراقب آنها باشید. با در نظر گرفتن چنین مواردی میتوانید به راحتی یک اتاق چشمگیر، ماندگار و کاربردی برای فرزند خود طراحی کنید.
بدون نظر