بحث حجاب و بدحجابی یا حتی بی حجابی این روزها به بحث اول کشور و شبکه های اجتماعی تبدیل شده و همه، همه جا در این مورد صحبت می کنند. جدال توییتری موافقان و مخالفان حجاب اجباری و استدلال های هر یک یکی از ترندهای اصلی کاربران ایرانی توییتر و البته دیگر شبکه های اجتماعی است. امامات جماعات هر هفته بخش زیادی از صحبت های خود را به موضوع حجاب و جنجال های اخیر مربوط به گشت ارشاد اختصاص می دهند و این موضوع نشان از اهمیت حجاب برای مردم و حاکمیت خبر می دهد.
درحالی که تقریباً تمام روزنامه ها و خبرگزاری ها به صورت روزمره به بحث حجاب و گشت ارشاد می پردازند و صاحبنظران سیاسی و اجتماعی در این مورد اظهارنظر می کنند، روزنامه جوان نیز در مطلبی به مفاد قانون عفاف و حجاب پرداخته و مدعی شده که بر اساس قانون، پوشیدن مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای خیلی بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کامل مشخص باشد، مانتوهای با رنگ زننده و تند و … برای زنان و استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ و نازک و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشند ممنوع است.
در مقاله روزنامه جوان چنین آمده است:
به اعتقاد برخی افراد امروز تنها وجه برخورد با پدیده بدحجابی در گشت ارشاد خلاصه شده است که البته هم سخن بی راهی نیست. هرچند که باید گفت بخشی از وظایف نیروی انتظامی در حوزه حجاب و عفاف نیز ایجابی است و تنها در یک بند از وظایف این دستگاه به حوزههای سلبی و برخورد با بدحجابان به عنوان برهمزنندگان نظم عمومی تأکید شده است، اما ضعف عملکرد گشت ارشاد، مفید یا غیر مفید بودن آن دلیل موجهی برای حذف آن نیست.
گشت ارشاد تنها به عنوان عملکرد نیروی انتظامی زیر ذرهبین منتقدان و گردانندگان پروژههای مختلف است و این نشات گرفته از کاستیهای قانونی محول شده بر سایر نهادها و سازمان است.
فارغ از وظایف محول شده برای دستگاهها در حوزه عفاف و حجاب همچنین طبق قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده از آنها در ملاعام خالف شرع است و یاعفت عمومی را جریحه دار میکند، کسانی که لباسها و نشانههایی که علامت مشخصه گروههای ضد اسلام یا انقلاب است را تولید کنند یا وارد کنند و یا بفروشند و یا در ملاعام و انظار عمومی از آنها استفاده نمایند مجرم شناخته میشوند و البسه و اشیاء مذکور در حکم قاچاق محسوب میشود. تنها یکی از مجازاتها در تخلف صورت گرفته تعطیل محل کسب به مدت سه ماه تا شش ماه است.
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مصوب سال ۹۰ یکی دیگر از قوانین مرتبط با حوزه عفاف و حجاب را دارد که از جمله اهداف آن ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیتها و ظرفیتهای نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی است.
از جمله مصادیق پوشش (مجاز و غیر مجاز) دانشجویان دارای بندهای مختلف درحوزه لباس، کفش و جوراب، جواهر آلات و حتی عطریات است. از جمله موارد مذکور در این قانون این است که لباسها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباسهای سایر محیطها نظیرجشن ها، محیطها، تفریحی ورزشی، استراحت و… متفاوت و به دور از مدهای افراطی باشد.
مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای خیلی بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کامل مشخص باشد، مانتوهای با رنگ زننده و تند و … از جمله مصادیق -مانتوهای نامناسب نام برده شده است.
همچنین برای پسرها استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ و نازک و شلوارهایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشند، ممنوع است.
اینها تنها بخشها و گوشههایی از قوانین موجود در حوزه عفاف و حجاب است که قطعا ذیل وظایف هرکدام از دستگاهها وظایف مشروح تری وجود دارد که مرور کوتاهی حاکی از رعایت نکردن آن خواهد بود.
حال آنکه احترام به قوانین کشور وظیفه تک تک شهورندان است، اینکه در کشور باید به اندازه حجاب به سایر موضوعات هم توجه کند جواز این نیست که قانون حجاب زیر سوال رود. دزدی فساد و تخلفات و … به همان اندازه قابل اهمیت است و باید به آن حساسیت داشت، اما ضعف و کم کاری در هر کدام از قوانین جواز سرپیچی کردن و تعلل ورزیدن از سایر موضوعات نخواهد بود.
به به ، از هر طرف در فشار و خفگان هستیم ، باید مراقب لباسمپن هم باشیم ، یعنی هیچ اختیاری تز خودمون نداریم و در واقع فرقی با حیوان نداریم ک دیگران برامون تصمیم میگیرن و به عنوان یه انسان هیچ حق انتخابی نداریم.
ورود طالبان به ایران مبارک !
تا هیچ غلطی نکنیم همین آش و همین کاسه
نه تنها همین الان نمیتونید هیچ غلطی بکنید بلکه تا ابد هم هیچ غلطی نمیتونید بکنید و وضع مملکت تا ابد همینجوری باقی خواهد موند اگر هم خیلی ناراحتی میتونی از اینجا بری !
…شو بابا ، بدبخت خود تحقیر ؛ شما برو چند ماه تو کشور های اروپایی زندگی کن بعد اون موقع میفهمی که ایران چه بهشتی بود . . .