اژدر هسته‌ای جدید چین با رآکتور کوچک یکبار مصرف و کاربردی‌تر از «پوسایدون» روسی

اژدر هسته‌ای جدید چین با رآکتور کوچک یکبار مصرف و کاربردی‌تر از «پوسایدون» روسی

چین از برنامه های خود برای تولید اژدرهای پهپادی هسته ای خبر داده است که توانایی شلیک دسته ای را در سراسر اقیانوس آرام خواهد داشت. محققان نظامی چین مدعی شده اند این اژدر جدید می تواند به زودی تولید انبوه شود و هر کشتی جنگی یا زیردریایی این کشور توان شلیک آن را خواهد داشت. رسانه های چینی مدعی هستند که این اژدرهای جدید از اژدر پهپادی هسته ای پوسایدون ساخت روسیه نیز بهتر خواهد بود، اژدری که در سال ۲۰۱۸ توسط ولادیمیر پوتین رونمایی شد. پوسایدن به عنوان اولین پهپاد زیردریایی پروانه دار هسته ای جهان شناخته می شود.

اژدر هسته ای جدید چین با رآکتور یکبار مصرف و قابلیت استفاده در جنگ های مدرن

این اژدر برای عبور از سیستم های دفاع موشکی ایالات متحده و نابود کردن اهداف ساحلی از طریق کلاهک کبالتی اش استفاد می شود که می تواند سونامی های هسته ای به ارتفاع تا بیش از ۱۰۰ متر را تولید کند. در ژانویه سال جاری اعلام شد که زیردریایی بلگورود (Belgorod) که یک زیردریایی هسته ای بسیار بزرگ به طول ۶۰۰ فوت است در سال جاری به خدمت نیروی دریایی روسیه در خواهد آمد. با این وجود چین مدعی است که برخلاف مدل روسی، اژدر آن ها تولید راحتتری داشته و امکان قرار دادن آن در لانچر معمول اژردها نیز وجود دارد بدون اینکه نیازی به تولید لانچر گرد جدید و خاصی وجود داشته باشد. به گفته رسانه های چینی، پوسایدونِ بسیار بزرگ و گرانقیمت بسیار غول پیکر بوده و تولید انبوه آن دشوار است و در سطح یک سلاح استراتژیک محدود است که تنها می توان از آن در قالب ماموریت های ویژه زیردریایی بلگورود استفاده کرد.

محققان نظامی پکن می گویند که طراحی خود برای یک رآکتور هسته ای کوچک و کم هزینه را به اتمام رسانده اند که توانایی رهاسازی دسته ای از اژدرها در اقیانوس اطلس را داراست و تا یک هفته در اقیانوس حضور خواهد داشت. هر اژدر از یک رآکتور هسته ای یکبار مصرف برای حفظ کردن سرعت کروز بیش از ۳۵ مایلی به مدت ۲۰۰ ساعت مداوم سود می برد و پس از این مدت در بستر دریا رها خواهد شد. سپس یک باتری، نیروی لازم برای حمله متداول جنگ افزاری را تامین خواهد کرد. محققان موسسه انرژی اتمی چین گفته اند که یک تفاوت کلیدی بین اژدر هسته ای چین و پوسایدون روسی خواهد بود: «به لطف انعطاف پذیری بالا و هزینه پایین، این سلاح زیردریایی بدون سرنشین با سیستم نیروی هسته ای می تواند به عنوان یک نیروی متداول مانند یک زیردریایی هسته ای تهاجمی مورد استفاده قرار گیرد و نه یک موشک هسته ای».

اژدر هسته ای جدید چین با رآکتور یکبار مصرف و قابلیت استفاده در جنگ های مدرن

گفته می شود که پوسایدن روسی توانایی با خاک یکسان کرد یک شهر بزرگ یا منطقه ای بزرگ با کلاهک هسته ای دو مگاتنی اش را داراست که حدود ۱۰۰ برابر قوی تر از بمب اتمی است که روی شهر هیروشیما رها شد. محققان چینی بر این باورند که چنین سلاحی باعث وقوع یک جنگ هسته ای تمام عیار می شود که تمام جهان را نابود کرده و بدین ترتیب هرگز مورد استفاده قرار نگرفته و توسعه نخواهد یافت. اما چین قادر خواهد بود از اژدر هسته ای خود برای استفاده در عملیات های شناسایی، ردگیری، حمله و ماموریت های استراتژیک استفاده نماید. رآکتور ارزان قیمت این اژدر توان تولید بیش از ۱.۴ مگاوات گرما از کمتر از ۴ کیلوگرم سوخت اورانیومی با غنای پایین را دارد. این انرژی برای تامین نیروی اژدر در اقیانوس آرام کافی خواهد بود.

اژدر هسته ای جدید چین با رآکتور یکبار مصرف و قابلیت استفاده در جنگ های مدرن

محققان چینی گفته اند: «وقتی هزینه ساخت به اندازه کافی پایین باشد، حتی اگر یک سلاح هسته ای باشد که یکبار مصرف است نیز هزینه تولید آن کم خواهد بود. این موضوع به نوبه خود ما را به سمت ساخت سیستمی ساده تر و کوچک تر سوق می دهند». این محققان بر این باورند که رآکتور ساخت آن ها می تواند به مدت ۴۰۰ ساعت با سرعت حدود ۱۰,۰۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند که توانایی طی کردن مسافت بین شانگهای تا سانفرانسیسکو را به این اژدر خواهد داد. در طول مسیر، رآکتور از اژدر جدا شده و در قعر اقیانوس قرار می گیرد و بدین ترتیب مکانیسمی ایمن آغاز می شود که واکنش سلسه وار بعدی را در پی دارد. بدین ترتیب از حوادث هسته ای که ممکن است توسط این اژدر راه بیفتد جلوگیری خواهد شد. محققان چینی می گویند: «حتی اگر بدنه نیز صدمه ببیند، فضای داخلی پر از آب می شود و کل بدنه روی شن مرطوب کف دریا خواهد افتاد و رآکتور هیچ حادثه مهمی را تجربه نخواهد کرد».

بیشتر بخوانید:

اژدر هسته ای و سونامی ساز «پوسایدون»؛ واقعیت یا فریبی از جانب پوتین برای ارعاب رقبا؟!

اولین ماموریت زیردریایی هسته ای روسی و غول پیکر بلگورود با اژدرهای مخوف ۲ مگا تنی

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود