در دنیای مدرن امروزی، میتوان با ابزارهای جدیدی برخورد کرد که میتوانند زندگی و کار ما را آسانتر و سرگرمکنندهتر کنند. برخی از این ابزارها عبارتند از DALL-E 2 که یک سیستم هوش مصنوعی جدید است که می تواند تصاویر و هنر واقعی را از یک توصیف به زبان طبیعی خلق کند و Stable Diffusion که یک مدل متن به تصویر است که میلیاردها نفر را قادر میسازد تا در عرض چند ثانیه هنری خیرهکننده خلق کنند. این تکنولوژی تصویرسازی هوش مصنوعی، پیشرفتی در سرعت و کیفیت است که با بررسی یک متن تصاویری متناسب با آن را تولید می کند.
تصور استفاده از چنین امکاناتی که هوش مصنوعی در اختیار قرار می دهد و این حقیقت که حالا میتوان تصاویر را بر اساس دستورالعملهای داده شده خلق کرد، بسیار هیجان انگیز است. اخیرا در تلاشی با استفاده از این ابزارها و به کمک هوش مصنوعی چهره زنان کشورهای مختلف ترسیم شده است. جالب اینجاست که هیچ کدام از این افراد در دنیای واقعی وجود ندارند و صرفا تصویر آنها بر اساس برآیند داده های موجود توسط هوش مصنوعی خلق شده است.
۱. ایسلند
۲. اتیوپی
۳. ایتالیا
۴. نپال
۵. مولداوی
۶. مراکش
۷. کوبا
۸. هند
۹. فرانسه
۱۰. تبت
۱۱. برزیل
۱۲. قبرس
۱۳. اندونزی
۱۴. اسپانیا
۱۵. گواتمالا
۱۶. نروژ
۱۷. پرو
نحوه عملکرد تصویرسازی هوش مصنوعی به زبان ساده به این شکل است: ابتدا یک اعلان متنی به یک رمزگذار متنی وارد میشود که آموزش داده شده که درخواست ها متنی را به یک فضای تصویر نگار تبدیل کند. در مرحله بعد، مدلی کدگذاری متن را به مزگذاری تصویر مربوطه نشان میدهد که اطلاعات معنایی دستور موجود در کدگذار متن را ضبط میکند. در نهایت، رمزگشایی تصویر به طور تصادفی تصاویری را تولید می کند که تجلی بصری این اطلاعات معنایی است.
البته، جزئیات پیاده سازی جالب زیادی وجود دارد ولی به طور خلاصه کل این پروسه در چهار مرحله انجام می شود:
مرحله ۱ – پیوند معنایی متنی و بصری
مرحله ۲ – تولید تصاویر از معناشناسی بصری
مرحله ۳ – ترسیم تصویری از معناشناسی متنی به معنای بصری متناظر
مرحله ۴ – گذاستن همه چیز در کنار هم
بیشتر بخوانید:
یه نکته ای وجود داره اشاره کنم؛
در اصطلاح چیزی وجود داره به نام کلیشه سازی؛
یعنی اینکه با تکرار یک سری عبارت یه چیز دقیقا توی ذهن مردم جا بیفته و غیر قابل بازگشت باشه.
کلیشه سازی در سیاست، خوار ساختن عمومی، سواد رسانه ای و مسائلی از این قبیل کاربرد زیادی داره.
در این هوش مصنوعی هم سعی شده از اطلاعات کلیشه سازی شده استفاده بشه تا تصاویر ایجاد بشن هر چند که در بعضی عکس ها نقص هایی وجود داره و درست به تصویر کشیده نشده مثل زن کوبایی.
سلام. درسته. کلیشه سازی هست. مثلا الان تو مملکت خودمون بگی کی خوشگله یا نشانه ی زیبایی چی هست میگن چشم ابی و مو بور و پوست سفید. در حالی که این نشانه ی نژادپرستیه. حتی ما که سفید حساب نمیشیم طوری تو گوشمون خوندن و برامون کلیشه سازی کردن که یه سفید پوست خوشگله و غیر این خیر. تو این عکسا ببینی همین کلیشه سازی به چشم میخوره
کوباییه شبیه منه ولی از من قشنگ تره