این روزها همه در انتظار اخبار تازه ای از نتیجه گفتگوها برای احیا برجام هستند. طبق آخرین اخبار ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده است که بررسی نظرات طرف آمریکایی در تهران آغاز شده و پس از تکمیل بررسیها نظرات خود را در این رابطه به اطلاع اروپا خواهند رساند. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم اعلام کرد که این کشور پس از بررسی نظرات ایران در خصوص طرح اتحادیه اروپا، پاسخ خود را به اروپا اعلام کرده است. مقامهای ایرانی و آمریکایی هنوز جزئیات خاصی در خصوص محتوای موارد در حال بررسی برجام اعلام نکرده اند.جاناتان لیس، خبرنگار روزنامه هاآرتص اسرائیل، در مقالهای از جزئیات طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام خبر داد. به ادعای این روزنامه، اجرایی شدن کامل این طرح از روز امضا، ۱۶۵ روز طول میکشد. در این مدت حدودا ششماهه، دو طرف طی چهار مرحله، اقدامات متقابلی انجام میدهند.
۱. مرحله اول «روز صفر» نام دارد و در روز امضای قرارداد آغاز میشود. در این روز، طبق توافقی که در حال نهایی شدن است، برخی از زندانیان آزاد میشوند و تهران در مقابل برخی از پولهای خود را که در حال حاضر در بانکهای بینالمللی مختلف مسدود شده است را دریافت میکند و برخی تحریمها رفع میشوند. مقرر است جمهوری اسلامی ایران نیز در این مرحله تمامی موارد نقض برجام را متوقف کند، اما فعلا اجازه خواهد داشت ذخایر اورانیومی را که تاکنون انباشت کرده، حفظ کند.۲. سپس نوبت مرحله دوم میرسد که دولت آمریکا باید در این مرحله توافق را به تایید کنگره برساند. اگر چنین شود، کنگره ۳۰ روز وقت خواهد داشت تا توافق را بررسی کند و در این مدت هرگونه لغو تحریم که نیاز به اقدام قانونی داشته باشد، ممکن نخواهد بود. سپس هر دو بخش کنگره (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) باید با رای اکثریت، توافق را تایید کنند. اگر توافق رای نیاورد، رئیس جمهوری آمریکا میتواند با استفاده از حق وتوی خود آن را اجرایی کند؛ به شرط اینکه تعداد مخالفان به دو سوم کنگره نرسد که در غیر این صورت، وتو ممکن نخواهد بود.
۳. مرحله سوم توافق، ۶۰ روز پس از تایید کنگره از راه میرسد. در این مرحله، نماینده وزارت خارجه آمریکا رسما به شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام میکند که واشنگتن تصمیم گرفته است به برجام بازگردد.۴. سپس ۶۰ روز دیگر میگذرد تا وارد مرحله چهارم شویم که در آن، برجام کاملا احیا و اعمال میشود. در این مرحله، تهران و واشنگتن با صدور بیانیهای مشترک از تعهد خود به روند احیای برجام خبر میدهند و آمریکا تحریمهای بیشتری را علیه شرکتهای ایرانی لغو میکند.
به این ترتیب، پس از ۱۶۵ روز برجام احیا میشود. آمریکا عضوی از این توافق میشود و تحریمهای باقیمانده علیه ایران لغو میشوند. جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیتهای هستهای خود را در سطح برجام محدود میکند و پیشرفتهای خود را در زمینه غنیسازی، با تعطیل کردن سانتریفیوژها و جابهجایی آنها، پس میراند.
بعید به نظر میرسه حتی در سال های اینده برجامی صورت بگیرد !!!!
وقتی رئیس جمهور بعدی امریکا جمهوری خواه است و به قطع از برجام بایدن خروج میکند …..
هر وقت فرمانده اومد برجام هم اجرا میشه…حالا یه سلام بفرستید
خبر اومده لوکیشن ایشون در فلسطین اشغالیه…
و الان چون لاپید داره تمام زورش رو می زنه که برجام رو از بین ببره سایبری هاش هم با ناامید کردن مردم نسبت به آینده ی ترسناکی که هیچ وقت قرار نیست بیاد در حال انجام وظیفه ی خطور خود هستند.
حکایت اینکه از رایانه های سیا برای ویرایش مقاله ی جنگ عراق در ویکی پدیا استفاده شده بود!???
یا حکایت اینکه ادوارد اسنودن اعتراف کرد تمامی اطلاعات کشور های جهان تحت پروژه ی پریزم بررسی و تبدیل به کلان داده می شده و پس از آن با اطلاعات مسروقه، سیاست گذاری های Voa bbc و جمعی دیگر از دوستان انجام می شده است.