JAGM؛ موشک هوا به زمین نقطه زن و جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

JAGM؛ موشک هوا به زمین نقطه زن و جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

ارتش و نیروهای تفنگدار ویژه دریایی ایالات متحده از آمادگی برای به کار گرفتن یک موشک جدید به نام موشک مشترک هوا به زمین (JAGM) خبر داده اند در شرایطی که کمپانی لاکهید مارتین عنوان سازنده این موشک، برای تولید انبوه آن آماده می شود. این تصمیم به اواخر ماه آگوست باز می گردد و پس از آنکه دو سلاح در رسیدن به اثر مرگبار مورد نظر در دریا ناکام بودند به تعویق افتاد، اتفاقی که باعث شد ارتش و نیروهای تفنگدار دریایی ایالات متحده یک سال برای انبوه سازی و استفاده میدانی از این موشک صبر کنند. در بیانیه لاکهید مارتین آمده است: «این مرحله مهم، همچنین با تکمیل موفقیت آمیز تست های عملیاتی JAGM روی هلیکوپترهای آپاچی AH-64E ارتش و هلیکوپترهای AH-1Z Viper تفنگداران ویژه دریایی همراه می شود».

JAGM موشک هوا به زمین جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

موشک های JAGM قرار است جایگزین موشک های مشهور Hellfire شوند که توسط لاکهید مارتین ساخته شده و در بخش های مهم نیروهای نظامی ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفته اند. با این وجود، سلاح جدید با موانع متعددی در دوره آزمایش مواجه شد، وقتی از هلیکوپترهای آپاچی و وایپر نیروهای زمینی و تفنگداران ویژه دریایی شلیک شد. این گلوله جدید دارای قابلیت جستجوی دو حالته و سیستم هدایتی است که در موشک هلفایر وجود داشت. پیش از سال ۲۰۱۸، ارتش ایالات متحده در جریان تست های شلیک-زنده از آپاچی AH-64E با شکست هایی روبرو شد، از جمله این که دستکم دو بار موشک به هدف برخورد نکرد. و در جریان تست اصلی نیز یکی از چهار موشک پرتاب نشده پس از برخورد به هدف منفجر نشد.

JAGM موشک هوا به زمین جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

سایت هدفگیری آپاچی و رادار کنترل آتش نیز اطلاعات نادرستی در اختیار موشک قرار داده بودند. اکنون ارتش ایالات متحده توانسته این مشکلات را در تست ها و ارزیابی های جدید رفع کند. در مقابل، تفنگداران ویژه دریایی دو شلیک با این موشک جدید انجام داده و هر دو به وسط قایق برخورد نکرده و بیشتر به سمت عقب قایق تمایل داشتند. هدف از این تست ها، تصمیم گیری در مورد تولید انبوه این موشک در حدود یک سال پیش بود اما نیروهای تفنگدار ویژه دریایی به زمان بیشتری برای سازگار کردن این موشک با پلتفرم های موجود نیاز داشتند. با این وجود تولید موشک JAGM آغاز شده و لاکهید مارتین در فوریه گذشته به رکورد تولید ۱۰۰۰ فروند از این موشک ها رسید.

JAGM موشک هوا به زمین جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

هدف اصلی پنتاگون بکارگیری موشک های JAGM در هلیکوپترها و هواپیماهای بدون سرنشین مانند Gray Eagle و همچنین سیستم های دفاع هوایی ماند سیستم دفاع هوایی کوتاه برد متحرک یا M-SHORAD است که ارتش به سرعت در سال گذشته در اروپا مستقر کرد. لاکهید اکنون در حال کار بر روی افزایش برد این موشک به ۱۶ کیلومتر است تا نسخه میان برد آن را تولید کند. این عدد دو برابر برد کنونی موشک خواهد بود بدون اینکه طول یا شعاع موشک تغییری پیدا کند. طول این موشک ۱۸۰ سانتیمتر و وزن آن حدود ۵۰ کیلوگرم خواهد بود. موتور آن راکتی بوده و دارای یک کلاهک چند منظوره است که برای نابودی خودروهای نظامی، واحدهای دفاع هوایی، لانچرهای موشکی، ساختمان ها، پناهگاه ها، کشتی های گشتی و نقاط فرماندهی، مخابراتی و کنترلی به کار می رود. در این موشک از سنسور لیزری نیمه فعال برای دقت بالا و رادار موج میلیمتری شلیک و فراموشی استفاده شده است که گزینه دوم برای هدف قرار دادن اهداف متحرک در همه شرایط آب و هوایی مناسب است.

JAGM موشک هوا به زمین جدید لاکهید مارتین برای هلیکوپترهای آمریکایی

این موشک چند سنسوری هوا به زمین دارای سیستم هدایت چندگانه است که عملکرد موشک در میدان نبرد را بهبود می بخشد. سنسور دو حالته آن با لیزر نیمه فعال بهبود یافته و سنسورهای رادار موج میلیمتری ترکیب شده تا دقت موشک برای اهداف ثابت و متحرک به بالاترین حد برسد، حتی اهدافی که در آسمان هستند. بدین ترتیب می توان اهداف مختلفی را به صورت تقریباً همزمان با این موشک هدف قرار داد، حتی اگر شرایط آب و هوایی مناسب نبوده و میدان نبرد چندان شفاف نباشد.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • مهدی شهریور ۲۵, ۱۴۰۱

    جنگنده ها موشکها و پدافند آمریکا مثل آیفونش یه سروگردن از حریفهاش بالاتره هیچ سلاح روسیو چینی و حتی اروپایی هنوز به کیفیت ابزار جنگیه آمریکا نزدیک نشده خصوصا که شرقیها دائما اغراق میکنن و درجنگ روسو اوکراین دیدیم که روسیه واقعا کم آورده میخواد به گرفتن هاناسکو دونسک و کریمه قناعت کنه اما اوکراین هنوز اجازشو نداده و اینا ثابت میکنن امروزه هیچ جنگی برنده نداره چون دیگران نمیگذارن