کمپانی ترکیه ای Titra برای تولید اولین هلیکوپتر بدون سرنشین این کشور به نام Alpin از دولت ترکیه کمک مالی دریافت خواهد کرد. دولت آنکارا این پروژه را در «فهرست اولویت سرمایه گذاری منطقه ای» خود قرار داده و این بدان معناست که این برنامه با بودجه دولتی حمایت خواهد شد. کمپانی Titra مدعی شده که علاوه بر ۲۵۰ پهپاد کامیکازه، سالانه ۱۰ فروند هلیکوپتر بدون سرنشین Alpin نیز تولید خواهد کرد. یک منبع خبری نزدیک به دولت رجب طیب اردوغان گفته است: «دولت بعد از تست های میدانی موفق خریدار خواهد بود، با این امید که بعد از تایید در میدان نبرد، این سیستم به کشورهای دوست صادر شود».
هلیکوپتر بدون سرنشین دوربرد Alpin هم برای عملیات های نظامی و هم اهداف غیرنظامی و عملیات نجات به کار می رود. طراحی این هلیکوپتر بر اساس هلیکوپتر ایتالیایی سرنشین دار سبک Heli-Sport CH-7 صورت گرفته است. توسعه این هلیکوپتر به سال ۲۰۱۹ باز می گردد، زمانیکه کمپانی ترکیه ای قراردادی را با UAVOS امضا کرد که یک کمپانی فعال در حوزه پهپادهاست. بر اساس این قرارداد، کمپانی های Titra و UAVOS، هلیکوپترهای CH-7 را به یک پرنده بدون سرنشین دو منظوره با بال های روتاری تبدیل خواهند کرد. هلیکوپتر بدون سرنشین Alpin اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد. این هلیکوپتر ۷ متر طول و ۱.۵ متر عرض داشته و ارتفاع آن ۲.۳۵ متر است.
وزن آن در حالت خالی ۳۴۰ کیلوگرم بوده و به راحتی با یک کامیون کوچک حمل و نقل می شود. این هلیکوپتر بدون سرنشین می تواند حداکثر ۲۰۰ کیلوگرم بار، شامل سوخت، حمل کند. هلیکوپتر بدون سرنشین Alpin می تواند محموله های متعددی حمل کند و اطلاعات را به صورت لحظه ای به اپراتورها منتقل نماید. همچنین این پرنده بدون سرنشین دارای کانال های ارتباطی ماهواره ای است که از عملیات های آن در مناطق دوردست پشتیبانی می کند. از دیگر قابلیت های Alpin می توان به سیستم خلبان خودکار کاملاً مستقل، سیستم پرواز و فرود کاملاً خودکار، شبکه کنترل زمینی از راه دور، فرود خودچرخشی و کنترل پرواز بسیار کارآمد اشاره کرد.
از سیستم های دیگر به کار رفته در این هلیکوپتر باید از رادار SAR و دوربین های الکترواپتیکال مادون قرمز نام برد. هلیکوپتر Alpin از یک موتور Rotax 914 UL با قدرت تولید ۱۱۵ اسب بخار نیرو استفاده می کند و حداکثر سرعت کروز آن ۱۶۰ کیلومتر عنوان شده است. حداکثر برد پروازی Alpin حدود ۸۴۰ کیلومتر است و ارتفاع پروازی آن به ۵,۰۰۰ متر می رسد. حداکثر مدت پرواز این هلیکوپتر بدون سرنشین ۷ ساعت بوده اما در حالتی که بار آن کامل باشد این مدت به ۲ ساعت کاهش می یابد.
نکته قابل تامل در این هلیکوپتر بدون سرنشین طراحی اون هستش. طراحی که به ریز ترین نکات هم توجه شده و هم راستا با طراحی مدرن هستش.
امیدوارم در طراحی های داخلی هم به این امر توجه بشه .
سلام و خسته نباشید خدمت آقای حسین علی پناهی. اطلاعات مفید و کارآمد واقع شد.متشکریم