ضربه مغزی (concussion) می تواند بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد و ممکن است پس از آن احساس بدخلقی، تحریک پذیری یا حتی گیج شدن کنید. یک آسیب مغزی میتواند بر تمام قسمتهای مغز، از جمله سیستم لیمبیک، که مسئول احساسات است، تأثیر بگذارد. این بدان معناست که تغییرات عاطفی مانند زود رنجی و غم و اندوه گاهی اوقات پس از ضربه مغزی دیده می شود.
ضربه مغزی می تواند باعث بی خوابی شود
بسیاری از مردم بر این باورند که نباید بعد از ضربه به سر بخوابید، اما این یک افسانه است. تنها دلیلی که برای این کار وجود ندارد این است که تشخیص علائم را برای دیگران دشوارتر می کند. ضربه مغزی می تواند باعث خستگی شود، اما در کمال تعجب می تواند منجر به اشکال در خواب می شود.
به دلیل اختلال در تنظیم مغز ناشی از یک آسیب مغزی تروماتیک، الگوی خواب شما می تواند مختل شود.
از تماشای تلویزیون خودداری کنید
لم دادن جلوی تلویزیون ممکن است وسوسه انگیز به نظر برسد، اما این کار می تواند بیشتر از اینکه مفید باشد به شما آسیب برساند. همین امر در مورد چک کردن شبکه های اجتماعی در تلفن همراه نیز صدق می کند.
در چند روز اول پس از ضربه مغزی، زمان نگاه کردن به صفحه موبایل یا مانیتور، باید به حداقل ممکن برسد. مغز برای بهبودی نیاز به استراحت و زمان دارد، بنابراین تا زمانی که علائم شما شروع به برطرف شدن کند، باید تحریک به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
ضربه مغزی باعث گزگز در اندام ها می شود
ضربه مغزی می تواند علائم مختلفی از جمله بی حسی و گزگز اندام ها، سرگیجه، خستگی، احساس در سردرگمی و همچنین مشکل در تمرکز ایجاد کند. ضربه به مغز میتواند باعث اختلال در عملکرد از جمله تغییر ادراک حسی شود که به نوبه خود می تواند منجر به علائمی مانند گزگز در دست شود.
ضربه مغزی لزوما باعث بی هوشی نمی شود
در واقع، بیهوشی در کمتر از ۱۰ درصد موارد ضربه مغزی پیش می آید، اما این به این معنی نیست که ضربه وارد شده، جدی نیست. ممکن است فرد برای لحظه ای گیج شود و ضربه مغزی همچنان اتفاق افتاده باشد.
ضربه مغزی در موارد نادر می تواند کشنده باشد
اگرچه بسیار نادر است، اما ضربه مغزی دوم دقیقاً پس از ضربه مغزی اولیه میتواند منجر به تورم مغزی تاخیری شود که به عنوان سندرم ضربه دوم شناخته میشود. این حالت می تواند تهدید کننده زندگی باشد، چراکه می تواند منجر به تورم سریع و بالقوه کشنده شود، بنابراین اگر آسیب دیگری دیدید، به دنبال کمک فوری باشید.
شایان ذکر است که ضربه مغزی حتی می تواند بدون ضربه دوم کشنده باشد و پیش بینی آن غیرممکن است، بنابراین اگر نگران احتمال ضربه مغزی می دهید، فورا به دنبال کمک پزشکی باشید. چراکه آسیب شدید به مغز می تواند باعث خونریزی یا تورم شود.
علائم ضربه مغزی می تواند ماه ها ادامه داشته باشد
بیشتر علائم ضربه مغزی بین دو تا چهار هفته برطرف می شود، اما برخی از آنها می توانند چندین ماه ادامه داشته باشند. وقتی تروما ماه ها طول می کشد، آن را به عنوان سندرم پس از ضربه مغزی تعریف می کنند.
مشخص نیست که چرا این اتفاق در افراد خاص رخ می دهد، اما علائمی که تمایل به تداوم دارند می تواند شامل سرگیجه، اضطراب، افسردگی، خواب آلودگی، مشکل در تمرکز و سردرد باشد.
هنگامی که یکبار ضربه مغزی را تجربه کرده اید، احتمال آسیب مجدد افزایش می یابد
یک ضربه مغزی، خطر ابتلا به آسیب مغزی بیشتر را افزایش می دهد، که ممکن است بهبودی آن بیشتر طول بکشد. ضربه مغزی همچنین خطر ابتلا به سایر آسیب های مرتبط با ورزش را افزایش می دهد. چراکه مغز شما بعد از اولین ضربه، آسیب پذیرتر است و از آنجایی که کاملاً آنطور که باید کار نمی کند، احتمال آسیب مجدد، بیشتر است.
چه زمانی باید به دنبال کمک بود؟
اگر دچار آسیب به سر شده اید و هر یک از علائم زیر را هر چند مختصر تجربه کرده اید، به دنبال درمان فوری پزشکی باشید:
– از دست دادن هوشیاری هر چند مختصر
– از زمان مصدومیت بیمار شده باشید
– احساس گیجی می کنید
– احساس سرگیجه یا خواب آلودگی می کنید
– شما در تلاش برای درک آنچه مردم به شما می گویند یا در صحبت کردن، شنیدن، خواندن یا نوشتن مشکل پیدا کرده باشید
– سردردی دارید که پس از مصرف مسکن ادامه دارد
– رفتار شما تغییر کرده است، به عنوان مثال شما تحریک پذیرتر شده اید، علاقه خود را به چیزهای اطراف خود از دست داده اید
– بیش از حد معمول احساساتی می شوید
– مشکل حافظه پیدا کرده اید
– درست قبل از آسیب، الکل یا مواد مخدر مصرف کرده اید
– داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید یا از اختلال لخته شدن خون مانند هموفیلی رنج می برید
– در گذشته جراحی مغز انجام داده اید
بیشتر بخوانید:
۷ علت گشاد شدن مردمک چشم ها؛ از جاذبه جنسی تا آسیب مغزی
اگر از صدای غذا خوردن بقیه عصبی میشوید احتمالا اختلال مغزی دارید
بدون نظر