رئیس فدراسیون بوکس ایران پناهنده شد؛ حسین ثوری کیست؟

رئیس فدراسیون بوکس ایران پناهنده شد؛ حسین ثوری کیست؟

حسین ثوری، رئیس فدراسیون بوکس ایران که به همراه تیم ملی جوانان کشورمان برای حضور در رقابت‌ های قهرمانی جهان ۲۰۲۲ عازم اسپانیا شده بود، اعلام کرد به ایران بازنخواهد گشت.

در ادامه ی موج پناهندگی میان ورزشکاران ایرانی، حالا به نظر می رسد نوبت به مدیران ارشد ورزش کشور رسیده است.

دیروز شنبه فایلی صوتی از گفتگوی حسین ثوری، رئیس فدراسیون بوکس ایران با یکی از رسانه‌ های فارسی‌ زبان خارج از کشور منتشر شد. او در این مصاحبه‌ انتقادات سیاسی تندی را مطرح و اعلام کرد قصد بازگشت به کشور را ندارد. او همچنین گفت اعضای تیم هم اگر بخواهند می توانند با پاره کردن وثیقه های خود، پناهنده شوند و به کشور بازنگردند. ثوری سپس با انتشار ویدئویی از خود خبر پناهندگی اش را تأیید کرد.

این اتفاق در حالى رخ داده که برخى از بوکسورهاى ایرانى هنوز در مسابقات جهانى کار خود را آغاز نکرده اند و با شرایط فعلى مشخص نیست آن ها به رقابت ها ادامه خواهند داد یا خیر.

حسین ثوری که اهل سیستان و بلوچستان است، در روزهای گذشته در اینستاگرام خود به ناآرامی های اخیر کشور، به ویژه حوادث سیستان و بلوچستان واکنش نشان داده بود.

او ۳ سال پیش به دلیل پناهنده شدن مبین کهرازه، بوکسور ملی‌ پوش در جریان حضور در تورنمنت مجارستان، مدتی را در بازداشت به سر برد.

مسابقات بوکس جوانان قهرمانی بوکس از ۲۴ آبان‌ ماه تا ۵ آذر ماه به میزبانی اسپانیا و در شهر آلیکانته برگزار می‌ شود. بوکسورهای جوان ایران تا آخرین روزها به دنبال دریافت ویزا بودند و در آخرین لحظات مسافر اسپانیا شدند.

حسین ثوری در حالی بوکسورهای جوان ایرانی را در این سفر همراهی کرد که او در مسابقات بوکس قهرمانی آسیا در اردن، کنار ملی‌ پوشان نبود و این موضوع با انتقادات زیادی روبرو شد؛ تا حدی که شاهین موسوی، بوکسور دارنده ی مدال برنز این مسابقات، هفته ی گذشته در مصاحبه ای غیبت ثوری در اردن را در عملکرد داوران موثر دانسته و مدعی شده بود رئیس فدراسیون بوکس به دنبال سفر به اسپانیا بوده.

حسین ثوری کیست؟

حسین ثوری سال‌ ها رئیس هیئت بوکس سیستان و بلوچستان بود و سپس مدیرکل ورزش این استان شد.

با اتمام حدوداً سه دهه ریاست حاج احمد ناطق نوری در فدراسیون بوکس، حسین ثوری دی ماه ۱۳۹۶ جانشین ناطق نوری و به ریاست فدراسیون بوکس منصوب شد.

ثوری پس از اتمام دوره چهار ساله ی ریاستش، دی ماه ۱۴۰۰ برای دومین دوره متوالی رئیس این فدراسیون شد.

بوکس ایران در دوران ریاست حسین ثوری، نخستین مدال جهانی خود در تاریخ را توسط دانیال شه‌بخش به دست آورد، اما در رقابت‌های آسیایی اخیر، توفیق چندانی کسب نکرد.

واکنش تند احسان روزبهانی به پناهنده شدن رئیس فدراسیون بوکس

احسان روزبهانی، بوکسور مشهور ایرانی در گفتگوی با خبرگزاری مهر به خبر پناهنده شدن رئیس فدراسیون بوکس واکنش نشان داد.

روزبهانی با اشاره بازنگشتن رئیس فدراسیون بوکس به ایران گفت: «واقعا برای ثوری متاسفم که این طور به بوکس ایران لطمه زد. او ماهیت خود را به ورزش ایران نشان داد، این چهره واقعی ثوری است که حالا همه تماشا می‌کنیم! البته مقصر اصلی ماجرا استکی و مهدی پور هستند که حرف قهرمانان را گوش ندادند و برای او در مجمع رای جمع کردند، در تمام رسانه های به نفع او مصاحبه کردند و او را قدیس معرفی کردند که حالا می بینیم که چه فاجعه ای رخ داده است.»

وی در ادامه افزود: «ما در مورد ثوری هرچه در رسانه ها گفتیم مسئولان ورزش اهمیت ندادند، گوش کسی بدهکار این حرف ها نبود! هرچه گفتیم او به فکر بوکس ایران نیست کسی باورش نشد، او به بوکس ایران خیانت کرد و حالا حرف های ما ثابت شد.آقای وزیر لطفا با افرادی که برای گرفتن پست و جایگاه در فدراسیون اعضا مجمع را گول زدند برخورد کنید و دست آنها را از بوکس‌برای همیشه کوتاه کنید.»

وی افزود: «آقایانی که ثوری را حمایت کردند و چنین آبروریزی به راه افتاده حالا بدنبال سرپرستی فدراسیون هم هستند، امیدوارم سجادی وزیر محترم ورزش اطرافیان ثوری را بهتر بشناسد، آنهایی که بوکس را با حمایت های کورکورانه به این روز انداخته اند واقعا به هیچ عنوان شایسته ادامه فعالیت در بوکس نیستند. آقایان چون بار فنی نداشتند تنها راه ماندگاری شان در بوکس حمایت از ثوری بود! حمایت از کسی که پشت به کشورمان کرد. حالا همان نفرات باید جوابگو باشند!»

روزبهانی گفت: «مبین کهرازه وقتی در اتریش پناهنده شد، باید فکر این روزها را می‌کردیم، او نیز از اقوام ثوری بود، ثوری او را فراری داد، حالا هم تیم را به اسپانیا برده و امیدواریم خواهرزاده اش که همراه تیم ملی راهی اسپانیا شده به ایران بازگردد. مسولان وزارت ورزش اگر قرار است همین نفراتی که در بوکس هستند را دوباره به عنوان سرپرست منصوب کنند دیگر باید فاتحه بوکس را بخوانیم، چون همین نفرات با حمایت از ثوری بوکس را به این روز انداختند.»

وی در پایان، گفت: «بوکس یک مدیر خوب می‌خواهد، اگر بوکس برای مسولان ورزش مهم است این رشته را نجات بدهند. من بارها مصاحبه کردم و در مورد همین مسایل انتقاد کردم اما کسی به حرف من و امثال من گوش نداد و حالا آسیب خوردیم. حالا امیدوارم صدایم را مسولان ورزش بشنوند و خون تازه به رگ های بوکس تزریق کنند. با این نفرات حاضر در بوکس هیچ آینده ای در انتظار این رشته نیست. آقایان که حالا بدنبال سرپرستی هستند و مدعی حمایت چهره های سیاسی هستند چندین بار امتحان خود را پس دادند و نباید دوباره انتخاب شوند و بیش از این آبروریزی شود.»

۴ نظر

ورود

  • میهمان آذر ۱, ۱۴۰۱

    آقای روزبهانی بیشتر از اینکه بوکسور باشن شباهت به رییس حراست فدراسیون بوکس دارن خخخخ

  • سیامک آذر ۱۱, ۱۴۰۱

    بعدش آقایان میگن مدیران کشوری از اهل سنت بذارید

    آقای مولوی عبدالحمید اینم مدیر کشوری…

    شما که میگی بلدم بلدم بلدم…
    خخخخخخ