با توجه به اینکه تامین هزینه های زندگی مشترک پس از ازدواج می تواند چالش برانگیز باشد، سازمان تأمیناجتماعی برای بیمه شدگان متاهل خود که برای اولین بار ازدواج کرده اند، تسهیلاتی را در نظر گرفته است که بر اساس آن می توانند مبلغی مشخص را به عنوان هدیه نقدی بلاعوض دریافت کنند که معادل یک ماه حقوق مبنای کسر حق بیمه است.
طبق ماده ۸۵ قانون تأمیناجتماعی، کمک هزینه ازدواج به عنوان یکی از تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به عنوان هدیه به بیمهشدگان اجباری واجد شرایط که برای بار اول تشکیل خانواده میدهند، پرداخت میشود.
مبلغ کمک هزینه ازدواج چقدر است؟
مبلغ کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی، برابر با یک ماه متوسط حقوق یا دستمزد بیمهشده است. حقوق متوســط هر بیمهشــده از تقســیم کردن مجموع حقوق دریافتی بیمهشــده در دو ســال قبل از ازدواج که بر مبنای آن از او حق بیمه کسر شده است، بر عدد ۲۴ به دست میآید.
به طور مثال اگر فردی در مرداد ماه سال ۹۷ برای اولین بار ازدواج کرده باشد، عقد دائم انجام داده باشد و ۷۲۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه نیز داشته و متوسط حقوق دریافتیاش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد؛ سازمان تامین اجتماعی مبلغی معادل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای او واریز خواهد کرد.
در صورتی که زن و شوهر هر دو بیمه شده سازمان تامین اجتماعی و واجد شرایط باشند، پرداخت کمک هزینه ازدواج به هر دو نفر انجام میشود. همچنین بیمهشدگان تامیناجتماعی که سالهای قبل ازدواج کردهاند و در زمان ازدواج شرایط فوق را داشتهاند و کمک هزینه مذکور را دریافت نکردهاند، میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند.
در حال حاضر نیازی به مراجعه حضوری به شعب تامین اجتماعی برای دریافت این حمایت نیست و مشمولان حائز شرایط می توانند درخواست هدیه ازدواج خود را در سامانه خدمات غیرحضوری ثبت کنند.
شرایط دریافت این حمایت طبق ماده ۸۵ تامین اجتماعی:
۱ -ازدواج اول بیمه شده باشد.
۲ -در تاریخ ازدواج(عقد دائم) رابطه استخدامی بیمه شده با کارفرما قطع نشده باشد.
۳ – بیمه شده ظرف پنج سال قبل از تاریخ عقد دائم حداقل ۷۲۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
۴ -عقد در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده باشد.
۵ – بیمه شدگان حرف و مشاغل آزاد، اختیاری، قالیبافان و کارگران ساختمانی مشمول دریافت هدیه ازدواج نیستند.
۶ -پرداخت هدیه ازدواج بیمه شدگان کارگاههای دارای قرارداد پورسانتاژی بر عهده کارفرما است.
بیمهشدگان متقاضی میتوانند با ورود به سامانه es.tamin.ir و مراجعه به منوی بیمهشدگان- حمایتهای کوتاه مدت- درخواست کمک هزینه ازدواج، صرفاً با ورود اطلاعات تاریخ عقد و کد ملی همسر، درخواست خود را برای دریافت این کمک هزینه ثبت کنند.
مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج:
– اصل و تصویر از صفحات مورد نیاز عقدنامه
– اصل و تصویر از صفحات اول و دوم شناسنامه بیمهشده و همسر
– تعهد کتبی بیمهشده مبنی بر اینکه ازدواج اول او است.
– ارائه دفترچه درمانی بیمهشده
ثبت نام اینترنتی کم هزینه ازدواج تامین اجتماعی:
برای ثبت نام اینترنتی کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی، نیاز است در سامانه تامین اجتماعی به آدرس erequest.tamin.ir ثبتنام و درخواست کمک هزینه ازدواج را ثبت نمایید. در صورتی که قبلا در این سامانه ثبتنام کردهاید نیازی به ثبتنام مجدد نبوده و میتوانید با نام کاربری (کد ملی) و گذرواژه ثبت شده در زمان ثبتنام، درخواستتان را ثبت نمایید.
ابتدا با کلیک بر روی دکمه زیر وارد سایت سامانه تامین اجتماعی شوید:
ثبت نام اینترنتی کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی
پس از ثبت نام، با وارد کردن نام کاربری( کد ملی) و گذرواژه وارد سامانه غیرحضوری تامین اجتماعی شوید.
پس از ورود برای ثبت نام کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی بر روی حمایتهای کوتاهمدت کلیک کرده و فرم ثبت نام هدیه ازدواج تامین اجتماعی را پر کنید.
در این صفحه اطلاعاتی مانند شماره بیمه، نام و نام خانوادگی، آخرین شعبه فعال و شماره موبایل شما نمایش داده میشود.
با پر کردن فیلدهای مربوط به مشخصات ازدواج و مشخصات همسر و زدن کلید «احراز شرایط و ثبت درخواست» درخواست شما ثبت میشود. در صورت ثبت موفقیت آمیز درخواست «پنل مدارک مورد نیاز» باز میشود که میبایست تصویر مدارکی مانند صفحه اول شناسنامه بیمهشده اصلی، تصویر صفحه اول شناسنامه همسر و . . . ارسال شود.
حجم هر کدام از فایلهای ارسالی باید کمتر از ۵۰۰ کیلو بایت باشد. در صورتی که مدارک به درستی ضمیمه نشود درخواست به شعبه ارسال نمیگردد.
مهلت دریافت هدیه ازدواج تامین اجتماعی:
کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی مطابق با قانون ۸۵تامین اجتماعی است و مهلت دریافت آن زمانی به اتمام میرسد که مجلس آن را لغو کند. بنابراین درصورتیکه شرایط دریافت آن را دارید میتوانید برای دریافت هدیه کمک هزینه ازدواج تامین اجتماعی اقدام کنید.
بر این اساس حتی بیمهشدگان تامین اجتماعی که سالهای قبل ازدواج کرده اند و در زمان ازدواج با وجود داشتن شرایط دریافت هدیه ازدواج تامین اجتماعی جهت دریافت آن اقدام نکرده بودند، میتوانند برای گرفتن آن اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید:
فرق بیمه سلامت با بیمه تامین اجتماعی چیست؟
شیوه جدید درج اعتبار دفترچه های تامین اجتماعی از اول خرداد ۹۹
۵ – بیمه شدگان حرف و مشاغل آزاد، اختیاری، قالیبافان و کارگران ساختمانی مشمول دریافت هدیه ازدواج نیستند.
خسته نباشید به تامین اجتماعی