اولین پرواز رسمی B-21 Raider؛ پیشرفته ترین و پیچیده ترین بمب افکن نسل ششمی جهان

اولین پرواز رسمی B-21 Raider؛ پیشرفته ترین و پیچیده ترین بمب افکن نسل ششمی جهان

نیروی هوایی ایالات متحده از اولین پرواز رسمی بمب افکن پنهانکار نسل جدید خود که «پیشرفته ترین هواپیمای نظامی که تاکنون ساخته شده» لقب گرفته، رونمایی کرد.  این ویدیو که در خارج از کارخانه تولید این هواپیمای سری نیروی هوایی ایالات متحده در کالیفرنیا در روز جمعه گرفته شده، بمب افکن B-21 Raider را نشان می دهد که برای اولین بار در کنار یک هواپیمای اسکورت اف ۱۶ به پرواز در می آید. انتظار می رود که تا اواسط دهه ۲۰۲۰ حدود ۱۰۰ فروند از این بمب افکن های پنهانکار وارد سرویس شده و جایگزین بمب افکن های قدیمی تر B-2 و B-1  شوند.

این بمب افکن به عنوان یک هواپیمای «چند منظوره» شناخته شده و توانایی انجام حملاتی فراتر از حملات هوایی معمول را خواهد داشت. با ظاهری شبیه به بمب افکن B-2، طراحی «بال پرنده» ای که از قبل در فهرست دارایی های نیروی هوایی ایالات متحده دیده می شود، بمب افکن پنهانکار B-21 توانایی حمل و پرتاب سلاح های متعارف و هسته ای را در سراسر نقاط جهان به خاطر برد طولانی و توانایی سوختگیری در میانه آسمان داراست.

در سال ۲۰۱۰ پیش بینی شد که هزینه ساخت هر فروند بمب افکن B-21 Raider در حدود ۵۵۰ میلیون دلار است که با احتساب تورم، این عدد در سال ۲۰۲۲ به حدود ۷۵۰ میلیون دلار می رسد. نیروی هوایی ایالات متحده قصد دارد دستکم ۱۰۰ فروند از این بمب افکن را خریداری کرده که جایگزین بمب افکن های B-1 و B-2 خواهند شد. این سرویس برآورد کرده که هزینه کلی این برنامه دستکم ۲۰۳ میلیارد دلار در طی ۳۰ سال خواهد بود تا ناوگانی کامل از B-21 شکل گیرد.

B-21 بخشی از تلاش های پنتاگون برای مدرن کردن هر سه پایه سه گانه هسته ای این کشور است که شامل موشک های بالستیک هسته ای سیلو-پرتاب و کلاهک های زیردریایی-پرتاب نیز می شود، در شرایطی که ارتش آمریکا از دکترین ضد تروریسم در دهه های اخیر به سمت توازن با مدرن سازی سریع ارتش چین تغییر رویه داده است.

چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ تعداد سلاح های هسته ای خود را با ۱,۵۰۰ مورد برساند و به باور پنتاگون، دستاوردهای این کشور در زمینه موشک های هایپرسونیک، جنگ سایبری و توانمندی های فضایی به خطرناک ترین و سیستمیک ترین تهدید برای امنیت ملی و بین المللی تبدیل شده است. کمپانی نورثروپ گرومن این بمب افکن پنهانکار جدید را یک هواپیمای نسل ششمی می داند، با توجه به توانایی های آن در اتصال به دیگر هواپیماها و یکپارچه کردن بدون مشکل سلاح های آینده با معماری سیستم های آن. از دیگر تغییرهای صورت گرفته در بمب افکن B-21 می توان به مواد پیشرفته استفاده شده در عایق کاری ها برای این که شناسایی شدن آن برای رادارها دشوارتر باشد اشاره کرد.

آستین در ادامه صحبت هایش در مراسم رونمایی از B-21 گفت: «پنجاه سال پیشرت در تکنولوژی کمتر قابل مشاهده بودن در این هواپیما به کار گرفته شده است. حتی پیچیده ترین سیستم های دفاع هوایی نیز در شناسایی B-21 در آسمان مشکل خواهند داشت». از دیگر قابلیت های پیشرفته این بمب افکن نسل ششمی می توان به روش های جدید برای کنترل ردپای الکترونیکی آن اشاره کرد، در شرایطی که B-21 می تواند رادارهای دشمن را گول زده و خود را شیئی دیگر غیر از یک هواپیمای جنگی جلوه دهد و همچنین استفاده از تکنولوژی های جدید در زمینه پیشرانه. همچنین B-21 از بادوام ترین مواد برای سطحی پنهانکار با کمترین احتمال شناسایی شدن استفاده کرده که به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز داشته و هزینه عملیات را بسیار کاهش می دهد.

در حالی که Raider در ظاهر شبیه B-2 است اما وقتی وارد آن می شوید، شباهت های این دو بمب افکن به پایان می رسند. کیتی واردن، مدیر اجرایی ارشد نورثروپ در این باره می گوید: «در مقایسه با B-2، شیوه کارکرد درونی آن بسیار پیشرفته تر است زیرا در زمینه توانمندی های کامپیوتری که اکنون می تواند در نرم افزار B-21 به کار بگیریم، تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده است». نورثروپ توانست تیمی متشکل از بوئینگ و لاکهید مارتین را در سال ۲۰۱۵ برای بدست آوردن قرارداد ساخت جدیدترین بمب افکن نیروی هوایی ایالات متحده شکست دهد. شش فروند از این بمب افکن که قرار است اولین پرواز عملیاتی اش را در اواسط سال ۲۰۲۳ انجام دهد در مراحل مختلفی از ساخت قرار دارند.

بیش از ۸,۰۰۰ پرسنل از نورثروپ گرومن، شرکای این کمپانی در صنعت هوایی و نیروی هوایی ایالات متحده در حال کار بر روی این پروژه هستند که بیش از ۴۰۰ تامین کننده در بیش از ۴۰ ایالت این کشور را شامل می شود. نورثروپ مدعی است که این بمب افکن پیشرفته دارای موادی است که به مقدار بسیار زیادی ردپای مادون قرمز، آکوستیک، الکترومغناطیسی، بصری و راداری آن را کاهش داده و آن را تقریباً غیرقابل شناسایی می سازد. انتظار می رود که قابلیت پنهانکاری B-21 حتی بتواند جدیدترین موشک های سطح به هوای روسی و چینی را شکست دهد، قابلیتی که به ادعای نورثروپ گرومن، ۹۰ درصد از بمب افکن های کنونی ایالات متحده عاجز از انجام آن هستند. همچنین بمب افکن B-21 دارای یک مخزن بمب دیجیتالی است که به بمب افکن امکان می دهد تا سلاح های جدید را بسیار سریع تر از قبل بپذیرد که امکان روزآمدسازی سریع و کم هزینه آن را ممکن می سازد.

این سیستم جدید به B-21 امکان می دهد تا توانایی حمل سلاح های هسته ای را داشته و تا ۱۳,۵۰۰ کیلوگرم سلاح را حمل کند. همچنین این بمب افکن دارای سنسورهایی است که با هوش مصنوعی کنترل شده که به گفته نورثروپ توانایی شناسایی اهداف دشمن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات مربوط به ان ها با متحدان برای حملات هماهنگ شده در زمان مشخص را دارد. این سیستم توانایی به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با نیروی زمینی، دریایی،هوایی و نیروی فضایی ایالات متحده را داراست. گفته می شود که B-21 بمب افکن بازدارنده ایالات متحده در مقابل چین است. برخلاف B-2 Spirit، انتظار می رود که B-21 Raider عملیات های بدون سرنشین را ممکن سازد.

اگر چه برنامه های کنونی برای B-21 Raider شامل دو سرنشین است اما نیروی هوایی ایالات متحده گفته است که نسخه آینده این بمب افکن باید توانایی کنترل کامل از راه دور را داشته باشد. B-21 Raider پیشرفته ترین و پیچیده ترین هواپیمای جنگی است که تاکنون ساخته شده است. همانند بمب افکن قبل از خود، انتظار می رود که B-21 Raider دارای سرعتی زیر سرعت صوت باشد و این یعنی که سرعت پرواز آن کمتر از ۷۶۸ مایل بر ساعت خواهد بود. بدین ترتیب این بمب افکن در مقابل جنگنده پنهانکار چینی J-20 با سرعت بیش از ۱,۳۰۰ مایل بر ساعت و توانایی حمل تا ۲۴,۰۰۰ پوند مهمات در شرایط سختی قرار می گیرد.

همچنین سرعت بمب افکن نسل ششمی ایالات متحده از جنگنده روسی SU-57, با سرعت حداکثری ۱,۳۳۰ مایل بر ساعت کمتر خواهد بود. علیرغم سرعت کمتر اما کمپانی نورثروپ گرومن مدعی است که B-21 در آسمان غیرقابل شناسایی خواهد بود و می تواند از سیستم های راداری دشمنان مخفی بماند. روسیه در حال حاضر بهترین و توانمندترین سیستم دفاع موشکی سطح به هوا را دارد که می تواند هواپیماهای رادارگریز را از فاصله ۲۵۰ مایلی شناسایی و هدف قرار دهد. چین نیز در حال حاضر از سیستم دفاع هوایی HQ-17 SAM  استفاده می کند که می تواند ۲۴ هدف متفاوت را رهگیری کرده و از فاصله ۹ مایلی به طور همزمان هدف قرار دهد

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲۵ نظر

ورود

  • اسو آذر ۱۳, ۱۴۰۱

    پس قاهر ما چی شد در کدام مرحله ساخت قرار دارد

    • ??? آذر ۱۳, ۱۴۰۱

      قطعات اصلیش از چین و تایوان و بازار سیاه خریداری شده و بارگیری شده، چند وقت دیگه تحویل داده میشه و ایشالا میره برا مونتاژ ?

    • امیر آذر ۱۳, ۱۴۰۱

      قاهر یا قاطر؟ ?

  • حمیدرضا سالاری آذر ۱۳, ۱۴۰۱

    ای کاش ماهم اینقدرپیشرفته بودیم،بخاطرداشتن چنین سطحی ازتکنولوژی به آنها غبطه میخورم

    • علی آذر ۱۴, ۱۴۰۱

      اگه نبودیم که خواهش نمیکردن آرکیو رو برگردونیم? گولبالشونم که زدیم تشکر میکردن که هواپیمای پشتیبانیشونو نزدیم?? حالا شب درازست و قلندر بیدار، الانم که یه شاهد کوچلو تو اوکراین و جاهای دیگه شده خاری در گلو، مابقی تجهیزات هم سریه به موقعش میاد بیرون ان شاء الله

      • Hamed آذر ۱۶, ۱۴۰۱

        (روزیاتو خیلی نامردیه اگه مطلب سیاسی بزاری بعدش کامنت اینارو ثبت کنی ولی جوابیه ی مارو ثبت نکنی)

        آره فرزندم به پدر جیره خورت افتخار کن. شما با فاصله بی لیاقت ترین و کم سواد ترین هستید که فقط تکنولوژی رو واردات میکنید و رنگشو عوض میکنید و نهایت زورتون همون قاهر۳۱۳ و مستعان۱۱۰ و ماکت های دست ساز دیگه هست
        حکومتی که مثل کیم جونگ اون و صدام فقط به قدرت نظامی خودش افتخار کنه(اونم قدرت نظامی برآمده از پشتیبانی خائنانه و با قیمت های گزاف چین و روسیه)، روزی با خاک یکسان میشه
        حکومتی که بجز قدرت نظامی پوشالی و کاغذی که تا حالا یه کشور اندازه ی یک شهر بنام اسرائیل صدها برابر ازش کشته گرفته(یرو فکت چک کن) و هنوزم که هنوزه در مقابلش هیچ غلطی نتونسته بکنه، و قدرت اداره ی مملکت رو در هیچ سطحی نداشته.. بهتره این قصه های شب نخ نما شده ی رائفی پوری و عباسی و امید نادانی رو نگه داری برای امثال خودت تعریف کنی که اگه این همه اقتدار داشتین از یک تار مو نمیترسیدین پ با یه هشتگ به خودتون نمیلرزیدین و از صدای یک دختر نوجوان خواب شب ازتون گرفته نمیشد کودک کش های وطن فروش

      • امیر آبان ۲۱, ۱۴۰۲

        زارت 🤣

      • علی دی ۲۸, ۱۴۰۲

        خاک تو سر امثال تو که به روسیه کمک میکنید و افتخارتون هم میشه.

    • علی آذر ۱۴, ۱۴۰۱

      فعلا با شاهد درگیرن، قاهر زوده براشون، اونم به موقعش???

  • علی آذر ۱۳, ۱۴۰۱

    تکنولوژی مستعان از این پیشرفته تره

  • ناشناس آذر ۱۳, ۱۴۰۱

    تا وقتی که خود تحقیرپندارانی مثل شما هستند پیشرفت کمی سخت میشه البته کمی

    • aa آذر ۱۴, ۱۴۰۱

      اگه براتون خیلی سخت نیست قیمت نون و تخم مرغ رو هم ثابت نگه دارید تا مردم از گرسنگی نمیرن. البته اگه سخت نیست براتون

    • Hamed آذر ۱۶, ۱۴۰۱

      تا وقتی مغز پسته ای هایی چون شما هست که فریب پروپاگندای حاکمیت رو عین چی میخوره، و از ببر کاغذی میترسه، و وطن فروشا رو وطن پرست و وطن پرستارو وطن فروش میبینه، پیشرفت سخت میشه البته بسیار

    • @@@ آبان ۲۰, ۱۴۰۲

      چمدان های دلار رو نفرستین غزه و سوریه تا برای کودکان ایران مدرسه و خانه و آب سالم تهیه بشه. نخبه ها رو وادار به مهاجرت نکنید تا این کشور ساخته بشه.
      ابلها مردانی مثل تو کشورمون رو ویران کردند و مردم رو گرسنه

  • رضا آذر ۱۴, ۱۴۰۱

    شاخه وشونه کشیدن این کشورها نمیدونم تاکجا پیش خواهدرفت قطعا همه کارشناسان این فن میدانند هرهواپیما وجنگنده ای رو درجنگهای مختلف فقط میشه استفاده کرد نه اینکه مثل کلاشینکف باشه که توی هر خط میدانی نبرد قابل استفاده باشه. هرجنگ تاکتیک وتکنیک خاص خودش رو داره

  • محمد زمانی سوادکوعی آذر ۱۴, ۱۴۰۱

    دم ایالت متحده گرم

  • T آذر ۱۷, ۱۴۰۱

    زنده باد آمریکا

  • ممد آذر ۱۸, ۱۴۰۱

    بر لبه تکنولوژی سوار شده این هواپیما

    ما هم بهتر به پهپاد های کپی شده از نمونه غربی
    بخصوص شاهد۱۳۶ که از روی هارپی صهیونیست ها کپی شده
    افتخار نکنیم

  • امیرمسعود بهمن ۲۸, ۱۴۰۱

    ساندیس خورها بیاین وسط

  • حسین بهمن ۳۰, ۱۴۰۱

    آفرین امریکا، دنیا به بمب و موشک بیشتر نیاز داره

    • ؟؟؟؟ آبان ۲۰, ۱۴۰۲

      برای حکومتهایی که به مردم خودشون هم رحم نمیکنن و نوجوانان رو بخاطر چند تار مو میکشن چی؟
      لابد اینها حق دارن موشک نطقه زن و بمب هسته یی داشته باشن

  • حاج محمود آبان ۲۰, ۱۴۰۲

    هواپیمای اسباب بازی که معلوم نیست اصلا بتواند پرواز کند متاسفانه دوستان خیلی سریع ترسیده اند

  • مهدی آبان ۲۷, ۱۴۰۲

    آمریکا این تجهیزات نظامی رو برای چی میسازه؟ میخواد باز به کدوم کشور لشکرکشی کنه؟ رو سر کدوم مردم بدبختی میخواد بمب‌هاشو بریزه با این هواپیما؟
    حالا اگه ایران از این پهباد رونمایی میکرد میگفتن : ایران میخواد خون و خون ریزی راه بندازه تو دنیا و ال و بل