آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

در این نوشتار به بررسی حقوقی این موضوع می پردازیم که آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟ از همین رو ابتدا ضروری است پس از ارائه تعریف قانونی طلاق توافقی، موضوع وکالت در طلاق توافقی و وظایف وکیل طلاق توافقی را مورد بررسی قرار دهیم.

وکالت در طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از انواع روش های انحلال عقد ازدواج دائم است که بنابر مقررات کنونی حقوق خانواده می بایست با اجازه دادگاه خانواده انجام شود. طلاق توافقی به معنای طلاقی است که به خواست و اراده زوجین انجام می گیرد. بر اساس قانون حمایت خانواده امروزه انجام هر نوع طلاق اعم از توافقی و غیرتوافقی تنها در صورتی ممکن است که نخست از دادگاه خانواده گواهی عدم سازش دریافت شود. صدور گواهی عدم سازش منوط به تنظیم دادخواست و تقدیم آن به دفتر دادگاه خانواده است.

تنظیم درخواست طلاق توافقی و تسلیم آن به دادگاه ممکن است توسط زوجین، یکی از آنها و یا وکلای ایشان انجام پذیرد. با توجه به اینکه طلاق از جمله دعاوی حقوقی می باشد که آرای صادر شده در مورد آن قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است، تنها وکیل پایه یک دادگستری می تواند به نمایندگی از زوجین دادخواست طلاق را در دادگاه خانواده طرح نماید.

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟

چه کسانی می توانند درخواست طلاق توافقی کنند؟

همانطور که اشاره شد درخواست طلاق توافقی ممکن است توسط یکی از افراد زیر طرح گردد:

  • زوج
  • زوجه
  • وکلای هر یک از آنان
  • ولی، وصی یا سرپرست قانونی افراد محجور نیز می توانند به نمایندگی از آنان درخواست طلاق توافقی را در دادگاه خانواده طرح نمایند.

علاوه بر تنظیم و تقدیم دادخواست، برای رسیدگی به دعوای طلاق توافقی زوجین می بایست هزینه دادرسی پرداخت کنند، لیکن رعایت سایر تشریفات مربوط به دادرسی مدنی در دادگاه خانواده ضروری نیست. در صورتی که هر یک از زوجین توانایی مالی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشند، می توانند دادخواست اعسار مطرح نمایند. اعسار به معنای این است که شخص توانایی مالی برای پرداخت هزینه های مربوط به دادرسی را ندارد. در صورت پذیرفته شدن درخواست اعسار، زوجین یا همسری که تقاضای اعسارش پذیرفته شده است از پرداخت هزینه دادرسی موقتاً معاف می گردد.

دادگاه خانواده با حضور دو قاضی تشکیل می گردد. ریاست این دادگاه با قاضی مرد است که صادرکننده رای نیز ایشان است. همچنین یک نفر قاضی مشاور زن در دادگاه حضور دارد و نظریه مشورتی وی می بایست در ذیل حکم درج گردد. قضات دادگاه خانواده می بایست متاهل بوده و حداقل ۴ سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند.

پس از تشکیل جلسه دادرسی قضات دادگاه خانواده نخست تلاش می کنند تا میان زوجین صلح و سازش ایجاد کرده و آنان را از تصمیم طلاق منصرف نمایند. چنانچه تلاش های ایشان نتیجه بخش نبود، دادگاه گواهی عدم سازش صادر می کند. با صدور گواهی عدم سازش و ابلاغ آن زوجین ظرف مهلت ۴ ماه می بایست در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و نسبت به جاری ساختن صیغه طلاق توافقی اقدام نمایند.

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

تا اینجا با اقدامات قانونی لازم برای انجام طلاق توافقی آشنا شدیم. حال می خواهیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟ در پاسخ به این پرسش از نظر حقوقی باید ابتدا موضوع اهلیت زوجین برای اقامه دعوی بررسی شود. برای مثال چنانچه یکی از زوجین مجنون باشد، به صورت مستقل نمی تواند دادخواست حقوقی را امضا کرده و آن را در دادگاه خانواده طرح نماید. همچنین ممکن است یکی از زوجین به دلیل بیماری، فاصله مکانی، زندانی بودن و … امکان حضور در دادگاه و مراجع قضایی را نداشته باشد. در همه این موارد شخص اصیل می تواند وکالت در دعوی را به وکیل طلاق توافقی بسپارد و در نتیجه پاسخ پرسش آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟. در این موارد مثبت است. وکیل طلاق توافقی گروه حقوقی دادارمنش (dadarmanesh.com/agreed-divorce-lawyer) می تواند به نمایندگی از موکل خویش در محاکم دادگستری و سایر مراجع حضور پیدا کرده و اقدامات قانونی مورد نیاز برای طلاق توافقی را انجام دهد.

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟

ضرورت مراجعه به وکیل طلاق توافقی

آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟ ضرورت مراجعه به وکیل طلاق توافقی خصوصاً در مواقعی روشن می گردد که میان همسرانی که راضی به جدا شدن از یکدیگر شده اند، چنان نفرت و بدبینی وجود داشته باشد، که حتی برای انجام اقدامات مربوط به طلاق توافقی حاضر به حضور یافتن در محاکم دادگستری و … نشوند. در چنین مواردی زوجین یا یکی از آنان می توانند با انعقاد وکالتنامه با وکیل پایه یک دادگستری، انجام اقدامات مربوط به طلاق توافقی را به وی بسپارند.

نکته حائز اهمیت در خصوص طلاق توافقی این است که یک نفر وکیل پایه یک دادگستری می تواند از طرف هر دو طرف به عنوان نماینده قانونی برای تنظیم دادخواست طلاق توافقی انتخاب شود. وکلای طلاق توافقی می توانند اقدامات قانونی مربوط به طلاق توافقی را ظرف یک تا چند هفته به انجام برسانند. وکیل طلاق توافقی در ازای خدمات خود ممکن است حق الوکاله یا حق مشاوره دریافت نماید. میزان حق الوکاله با توافق میان وکیل و موکل یا موکلین تعیین می گردد.

مشاوره حقوقی با وکیل طلاق توافقی

موضوعات مربوط به حقوق خانواده از جمله طلاق، مهریه، نفقه، حضانت و … اغلب از ابعاد حقوقی پیچیده ای تشکیل می یابد که تصمیم گیری را برای زوجین مشکل می سازد. در موارد ایجاد پرسش هایی از قبیل این که آیا طلاق توافقی نیاز به وکیل دارد؟ آیا انجام طلاق توافقی بدون حضور زوجین در دادگاه امکان پذیر است؟ شرایط و مراحل انجام طلاق توافقی چیست؟ و … شما می توانید با یک نفر وکیل پایه یک دادگستری مشاوره حقوقی داشته باشید.

ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری تهران

امروزه راهکارهای متعددی برای برقراری ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری وجود دارد. به طور کلی دو شیوه حضوری و غیر حضوری برای برخورداری از خدمات وکالت و مشاوره حقوقی وجود دارد. شیوه حضوری مستلزم تعیین وقت و مراجعه به دفاتر وکالت یا موسسات حقوقی است. شیوه غیر حضوری با دسترسی به اینترنت و ورود به سامانه های برخط موسسات حقوقی و وکلای دادگستری است. در این صورت شما می توانید به صورت برخط یا تلفنی موضوعات حقوقی مورد نظر خود را پیگیری نمایید.

گروه حقوقی دادارمنش با حضور بهترین وکلای دعاوی خانوادگی، ارائه دهنده انواع خدمات وکالت در دعاوی ازدواج و طلاق و همچنین مشاوره حقوقی تلفنی و برخط می باشد. برای ارتباط با وکلای دادارمنش کافی است به سامانه اینترنتی این موسسه به نشانی dadarmanesh.com وارد شوید.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود