چین تایید کرده است که تنها در عرض یک ماه، ۶۰,۰۰۰ نفر در این کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا جانشان را از دست داده اند. این آمار هولناک از تلفات کرونا اولین عدد رسمی است که توسط چین اعلام می شود، بعد از این که این کشور تصمیم گرفت تقریباً تمام سیاست های سختگیرانه اش در این مورد را ماه گذشته کنار بگذارد. و این عدد نشان دهنده افزایش ۱,۰۰۰ درصدی در آخرین عددی است که چین در ۸ ژانویه به عنوان تلفات ناشی از شیوع کرونا در این کشور اعلام کرد که عدد ۵,۲۷۲ نفر بود.
این اعلام تلفات پس از آن می آید که چین در طی سال ها به لاپوشانی در مورد ابعاد واقعی شیوع کرونا در این کشور متهم بود. تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که مراکز سوزاندن اجساد در این کشور مملو از جنازه هستند و گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینکه خانواده ها در طول شب پشت در مراکز جسد سوزی صف می کشند و تنها دو دقیقه فرصت دارند که مراسم وداع با عزیزان و تدفین را برگزار کنند. حتی در برخی تصاویر دیده می شود که برخی خانواده ها مجبور می شوند خود اجساد عزیزانشان را بسوزانند در شرایطی که مراکز تدفین مملو از کیسه اجساد و انبارها پر از تابوت است.
چین گفته است که بین ۸ دسامبر تا ۱۲ ژانویه، ۵۹,۹۳۸ نفر جانشان را در اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند که متوسط سن آن ها ۸۰.۳ سال بوده است. مقامات رسمی چین می گویند که ۵,۵۰۳ نفر از این درگذشته ها به خاطر از کار افتادن سیستم تنفسی ناشی از کووید جانشان را از دست داده و ۵۴,۴۳۵ نفر نیز به دلیل ترکیبی از بیماری زمینه ای و کووید جان باخته اند. چین گفته است که این مرگ های مرتبط با کووید در بیمارستان ها رخ داده و این بدان معناست که تعداد بسیاری بیشتری در خانه ها مرده اند.
مقامات رسمی چین در ماه گذشته تنها از پنج یا تعداد کمتری مرگ در طول روز به خاطر کرونا گزارش می دادند، ارقامی که هیچ تناسبی با صف های طولانی دیده شده در مراکز تدفین و کیسه های جنازه در بیمارستان های شلوغ نداشت. چین در اوایل ماه دسامبر سیاست بسیار نامحبوب «کووید صفر» را کنار گذاشت که شیوع گسترده کرونا را در پی داشت. این استراتژی به دستور رییس جمهور شی جین پینگ در پیش گرفته شده که برخی از سختگیرانه ترین و شدیدترین سیاست های قرنطینه در جهان را به اجرا گذاشته بود.
اما بعد از موجی از اعتراضات شدید در سراسر کشور، چین تغییری بزرگ و غیرمنتظره در سیاست های خود در این باره را در پیش گرفت. پکن اکنون مدعی است که «اوج اضطراری» تازه ترین شیوع کووید در این کشور را پشت سر گذاشته است. گزارش ها نشان می دهند که ۶۴ درصد از جمعیت چین به ویروس کرونا مبتلا شده اند، در شرایطی که بیم آن می رود در جریان جشن های سال نو قمری در مناطق روستایی چین شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا باشیم.
بدون نظر