۶ نوع کمردرد رایج و خطرناک! (+ راه درمان)

۶ نوع کمردرد رایج و خطرناک! (+ راه درمان)

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

همانطور که می‌دانید، کمردرد یک مشکل بسیار رایج است و به دلایل مختلف ایجاد می‌شود. اجزای مختلفی شامل ستون فقرات (استخوان)، ماهیچه، دیسک، تاندون و مواردی از این قبیل در کمر وجود دارد. آسیب و اختلال ساختاری یا عملکردی در هر یک از این اجزا، منجر به ایجاد درد در ناحیه کمر خواهد شد. برای درمان کمردرد، باید به دنبال علت و زمینه اصلی ایجاد درد باشیم.

آشنایی با کمردرد و درمان‌های آن

تشخیص علت دقیق ایجاد درد، گاهاً کمی پیچیده خواهد بود. توصیف دقیق درد، توجه به علامت‌ها، شناخت شرایط وخیم‌کننده یا بهبودبخش، استفاده از آزمایشات پزشکی، تصویربرداری‌ها و موارد این‌چنینی، در روند تشخیص کمک‌کننده خواهند بود. پس از تشخیص، اقدام درمانی مناسب به کار گرفته می‌شود. یکی از راه‌های درمانی رایج، طب سوزنی است که بیشتر درمورد آن صحبت می‌کنیم.

6 نوع کمردرد رایج و خطرناک! (+ راه درمان)

انواع کمردرد (شایع‌ترین علت‌ها)

همانطور که گفتیم، به دلیل قرارگیری اجزا مختلف و خاص در ناحیه کمر، این قسمت از بدن به دلایل مختلفی در معرض آسیب قرار می‌گیرد. در ادامه به چند مورد از شایع‌ترین علت‌های کمردرد در جوامع مختلف می‌پردازیم.

  • آسیب دیسک: پارگی و سپس بیرون‌زدگی دیسک، از علت‌های رایج کمردرد خصوصاً در سنین بالاتر (به دلیل خشکی و انعطاف کمتر دیسک‌ها) است. بدیهی است که بسته به میزان آسیب و محل بیرون‌زدگی، علائم متفاوتی بروز کرده و شدت درد متفاوت خواهد بود.
  • آرتروز: آرتروز یا به طور دقیق‌تر، استئوآرتروز، بیماری مفصلی است که می‌تواند در مفاصل ناحیه کمر هم ایجاد مشکل کند. آرتروز همچنین با تنگ کردن کانال نخاعی، در صورت عدم درمان، منجر به وخامت بیشتر شرایط می‌شود.
  • آسیب عضلات: کشیدگی عضلات که گاهاً منجر به پارگی عضله یا تاندون‌های مجاور می‌شود، یکی دیگر از علل رایج کمردرد است که می‌تواند در هر سنی رخ دهد. کمردردی که به این علت ایجاد شود، اصولاً از طریق استراحت و تمرینات فیزیکی درمان خواهد شد.
  • آسیب اعصاب: گاهی آسیب به اعصاب موجود در ناحیه کمر یا نخاع، منجر به ایجاد دردهای شدید ریشه‌ای خواهد شد. درد ریشه‌ای، یک درد شدید و ممتد است. رایج‌ترین آسیب، مربوط به عصب سیاتیک است که منجر به درد در ناحیه کمر و پاها می‌شود. تنگی کانال نخاع هم با فشار به ریشه اعصاب، دردهای شدیدی را ایجاد می‌کند.
  • مشکلات احشایی: گاهی مشکلات پیش آمده در احشای کمر، منجر به ایجاد درد در این ناحیه می‌شود. ویژگی مهم این دسته از دردها، وجود دوره‌های وخامت و بهبود است. مثلاً دردهای مرتبط با مشکلات رحم، در زمان قاعدگی یا دردهای مربوط به دستگاه گوارش، پس از غذا خوردن تشدید می‌شوند.
  • قرارگیری در وضعیت نامناسب: گاهی قرار گرفتن بدن در یک حالت نامتناسب با انحناها و حالت طبیعی بدن، منجر به ایجاد درد در ناحیه کمر خواهد شد. بد نشستن، بلند کردن ناگهانی اجسام سنگین، رانندگی طولانی مدت، خوابیدن در حالت نامناسب و موارد زیادی از این دست، منجر به ایجاد دردهای خفیف تا متوسط در ناحیه کمر خواهند شد.

تشخیص علت کمردرد

تشخیص علت دقیق کمردرد و زمینه ایجاد مشکل، یک گام بسیار مهم در درمان یا تسکین درد است. تشخیص علت کمردرد، در درجه اول از طریق شرح حال بیمار پیش می‌رود. کیفیت و محل درد، عوامل تخفیف‌دهنده یا تشدیدکننده درد، فعالیت‌های آسیب‌زای اخیر، همراهی کمردرد با سایر مشکلات سیستمی، محل کشیدگی درد و موارد زیاد دیگری باید مشخص شوند.

سپس نوبت معاینه فیزیکی و انجام تست‌های مختلف است. این تست‌ها و مانورها بسیار متنوع هستند و عملکرد اعصاب یا ماهیچه‌های مخصوصی را بررسی می‌کنند. همچنین آزمایشات مختلف، نمونه‌گیری از مایع مغزی نخاعی و تصویربرداری (شامل سی‌تی اسکن، ام‌آرآی و مواردی از این قبیل) گام‌های مهم دیگری برای تأیید تشخیص هستند.

درمان کمردرد

با مشخص شدن علت و زمینه ایجاد درد، نوع درمان مشخص خواهد شد. طیف وسیعی از درمان‌ها برای درمان کمردرد وجود دارند که چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها را به طور خلاصه معرفی می‌کنیم.

قرص‌های مسکن

ساده‌ترین درمان کمردرد، استفاده از قرص‌های مسکن به منظور کاهش درد است. مصرف قرص مسکن، در واقع مشکلی را حل نمی‌کند و صرفاً در مسیر ایجاد حس درد، اختلال ایجاد می‌کند. ایبوپروفن و استامینوفن از قرص‌های رایج هستند که توصیه می‌شود پس از معاینه و تحت نظر پزشک مصرف شوند.

استراحت و ماساژ

نوع دیگری از درمان که در موارد کشیدگی یا گرفتگی، به خوبی جواب می‌دهد، استراحت و ماساژ است. استراحت باعث رفع خستگی در عضلات می‌شود. ماساژ هم با ایجاد جریان خون مناسب و کمک به عضلات، می‌تواند در بسیاری از کمردردها مؤثر واقع شود.

روش‌های تخصصی پزشکی

پس از تشخیص دقیق و وجود یک وضعیت ویژه، پزشک معالج نوع درمان را مشخص می‌کند. فورامینوتومی (گشاد کردن کانال نخاعی)، دیسککتومی (خارج کردن دیسک بیرون زده)، فیوژن (جایگزینی قطعات فلزی) و موارد بسیار زیاد دیگری، از جمله این موارد هستند. همچنین درمان مشکلات گوارشی، سرطان‌های متاستازدهنده و هر مشکل احشایی دیگری، می‌تواند کمردرد با علت مربوطه را رفع کند.

طب سوزنی

یکی از زمینه‌های اصلی درمانی در طب سوزنی، کمردرد است؛ خصوصاً کمردرد طولانی‌ مدت و مزمن. درمان کمردرد با طب سوزنی، در بسیاری از تحقیقات تأیید و اثبات شده است. درمان کمردرد با طب سوزنی باید تحت نظر متخصص طب سوزنی و پس از معاینات دقیق انجام شود. می‌توانید در زمینه آشنایی با روند درمان و انتخاب پزشک معالج، به سایت سوزنیران سر بزنید.

6 نوع کمردرد رایج و خطرناک! (+ راه درمان)

درمان کمردرد با طب سوزنی

همانطور که گفتیم، یک روش بسیار مؤثر و امن برای تسکین درد در ناحیه کمر، طب سوزنی است. طب سوزنی با تمرکز بر نقاط حیاتی، تقویت خونرسانی و تحریک اعصاب، قادر به درمان طیف وسیعی از دردها از جمله کمردرد است. اگر این روش درمانی به صورت اصولی و توسط یک پزشک متخصص و مجرب انجام شود، بسیار مفید خواهد بود.

مجموعه سوزنیران با مدیریت دکتر محقق، از بهترین متخصصان و تجهیزات در این زمینه بهره می‌گیرد. برای آگاهی بیشتر در زمینه طب سوزنی و دریافت خدمات درمانی، می‌توانید به سایت سوزنیران با نشانی  irsoozan.irمراجعه کنید.

6 نوع کمردرد رایج و خطرناک! (+ راه درمان)

کلام آخر

کمردرد یک مشکل رایج در افراد مختلف جامعه است که در مواردی بسیار آزاردهنده خواهد بود. اجزا مختلف ناحیه کمر، در معرض آسیب‌های متعدد هستند و طیف وسیعی از کمردردها را به وجود می‌آورند. در این مطلب به طور خلاصه ولی جامع، این علت‌ها را شناختیم و سعی کردیم بسته به نوع کمردرد، بع درمان‌های موجود هم اشاره کنیم. درمان کمردرد با طب سوزنی، یک درمان بسیار محبوب و مؤثر است که در مجموعه سوزنیران به طور تخصصی انجام می‌شود. در پایان، امیدواریم مطالب ذکر شده، برای شما مفید واقع شوند.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود