پرواز ۱۷ ساعته یک جنگنده اف-۱۶ به خلبانی هوش مصنوعی؛ پایان راه خلبانان انسانی

پرواز ۱۷ ساعته یک جنگنده اف-۱۶ به خلبانی هوش مصنوعی؛ پایان راه خلبانان انسانی

کنار بروید، به زودی قرار است ماوریک: هوش مصنوعی، خلبان نابغه نیروی هوایی ایالات متحده در آسمان ها باشد. یک ابزار هوش مصنوعی اخیراً یک هواپیمای VISTA X-62A لاکهید مارتین را به مدت ۱۷ ساعت در پایگاه هوایی ادوارزد در کالیفرنیا به پرواز درآورده است، اولین باری که از هوش مصنوعی برای خلبانی یک هواپیمای تاکتیکی استفاده می شود. هواپیمای VISTA که توسط بخش Skunk Works از زیرمجموعه های لاکهید مارتین و Calspan Corporation توسعه یافته، به نرم افزاری مجهز شده که به آن امکان می دهد ویژگی های عملکردی دیگر هواپیماها را تقلید کند. این هواپیمای آزمایشی یک نسخه تغییر یافته از جنگنده F-16D Block 30 Peace Marble Il است که با سیستم آویونیک Block 40 روزآمد شده است.

پرواز 17 ساعت جنگنده اف 16 با خلبانی هوش مصنوعی

تست پرواز VISTA AI می تواند نشانه ای از چیزهایی باشد که در راهند. جت های جنگنده نسل ششم، اگر چه هنوز در مرحله مفهومی هستند، اما انتظار می رود که گزینه پرواز بدون خلبان را داشته باشند. برای مثال، برنامه Next Generation Air Dominance (NGAD) متعلق به نیروی هوایی ایالات متحده قصد دارد خانواده ای از جت ها برای جانشینی جنگنده F-22 Raptor ساخت لاکهید مارتین را توسه دهد.

پرواز 17 ساعت جنگنده اف 16 با خلبانی هوش مصنوعی

۴ جنگنده نسل ششم قدرتمند و پیشرفته‌ای که تا سال ۲۰۴۰ وارد سرویس خواهند شد

ایالات متحده تنها کشوری نیست که روی استفاده از هوش مصنوعی برای هدایت جت ها متمرکز شده است. بریتانیا، ایتالیا و ژاپن نیز از نقشه های خود برای توسعه جنگنده ای جدید گفته اند که به جای خلبان از الگوریتم ها استفاده می کند. جنگنده های نسل جدید این کشورها می توانند در اواسط دهه ۲۰۳۰ وارد سرویس شده و در نهایت جایگزین جت های جنگنده Typhoon شوند. روسیه نیز وارد حوزه استفاده از هوش مصنوعی در هواپیماها شده است. بر اساس گزارشی که اخیراً منتشر شده، نیروی هوایی روسیه در حال روزآمدسازی جنگنده هایش با توانایی های هوش مصنوعی است که می تواند در تصمیم گیری به خلبانان کمک کند. در حالی که جزییات این سیستم هنوز عمومی نشده اما ظاهراً امکان می دهد که جنگنده ها بتوانند بسیار بهتر و کارآمدتر از قبل اطلاعات و داده های خود را به اشتراک بگذارند.

پرواز 17 ساعت جنگنده اف 16 با خلبانی هوش مصنوعی

جنگنده های نسل ششم دارای چه تکنولوژی های جدیدی خواهند بود؟

هوش مصنوعی، همچنین، در حال جلب توجه کمپانی های خصوصی است که امیدوارند از تکنولوژی های مدرن در شاخه های خدماتی خود نهایت استفاده را ببرند. کمپانی Shield AI اخیراً فاش کرد که ۶۰ میلیون دلار دیگر برای ساخت خلبانان هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده است. این کمپانی می گوید که نرم افزار Hivemind ساخت این شرکت یک خلبان هوش مصنوعی برای هواپیماهای جنگی و تجاری است که تیم های هواپیمایی را قادر می سازد عملیات های مختلفی را انجام دهند، از نفوذ به سیستم های دفاع هوایی تا نبردهای تن به تن در آسمان.

رونمایی رسمی از B-21 Raider؛ پیشرفته ترین و پیچیده ترین بمب افکن نسل ششمی جهان

پرواز 17 ساعت جنگنده اف 16 با خلبانی هوش مصنوعی

نرم افزار Hivemind از الگوریتم هایی استفاده می کند که به ادعای شرکت سازنده، می تواند هر کاری را انجام دهد، از برنامه ریزی عملیات تا نقشه کشیدن. در نهایت، این کمپانی می گوید که هواپیماهای استفاده کننده از این سیستم قادر خواهند بود تقریباً به تنهایی و مستقلاً عملیات های بلند شدن و پرواز را انجام دهند. برندون تسنگ، از بنیانگذاران Shield AI در نشست خبری خود گفته است که این شرکت در حال افزایش سرعت تحقیقات خود برای توسعه هواپیماهای به شدت هوشمند به منظور جلوگیری از درگیری های آینده است.

چند سال پیش، ایلان ماسک حتی پیش بینی کرده بود که به دلیل پیشرفت ها در حوزه هوش مصنوعی، به زودی جت های جنگنده نیز بلااستفاده خواهند شد. اما برخی تحلیل گران می گویند که هوش مصنوعی هنوز راه زیادی برای جایگزینی خلبانان انسانی در پیش دارد.

FCAS ؛ رونمایی از جت جنگنده نسل ششمی و پنهانکار جدید فرانسه با همکاری ایرباس

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • سجاد بهمن ۲۹, ۱۴۰۱

    حالا چه نیازی بود به این همه هزینه و ساخت یک آهن قراضه f16 کنترل از راه دور؟
    F16 اسقاطی هواپیمایی متعلق به ۶۰ سال پیشه
    اینکه تولید f16 متوقف نمی‌شود چون یک بانک پول سازی برای آمریکاست
    هزینه ساخت هر فروند از این قوطی حلبی ۸ میلیون دلاره ولی به ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار فروخته می‌شود

    • mr. saxobeat بهمن ۲۹, ۱۴۰۱

      اف شونزده خیلی وقته تولیدش متوقف شده اکر بنده اوشتباه نکنم و خدمتش در سرویس هوایی قراره در جهت پروازهای آموزشی،تست موشک ها و غیرست.
      شما فکر میکنید دکترین نظامی امریکا احمق هستند که نیومدن روی اف سی و پنج این کار رو کنن؟ اتفاقا این کار نشون دهنده هوش بسیار بالاشونه.استفاده از هوش مصنوعی برای این هواپیماها بسیار بسیار مفیده،هم میتونن بدون کنترل از مقر به پرواز درش بیارن و خلبان هاشون اموزش و در مقابله با هوش مصنوعی بشدت اطلاعات کسب کنن چرا که خطاشون بسیار کمتر هست و قدرت مانور در حد خلبان حرفه ای دارن و دنش آموخته هاشون میتونن تجربه جنگ هوایی کسب کنن و هم میتونن با رفع نقص هایی که ایجاد میشه در اینده در نسل ششم هواپیماهاشون استفاده کنن.
      واقعا موندم چرا یکمی فکر نمیکنید ببینید چه استراتژی ای پشت کارهاشونه،یه تیم از نخبه های لاکهید مارتینی که صد سال از هر کشور دیگه جلوترن اومدن همچین کاری کردن.

    • امیر بهمن ۲۹, ۱۴۰۱

      تا تو و امثال تو بفهمید آمریکا چرا و چطور داره اداره میشه بقیه هفتا کفن پوسوندن ?

      • سندرز بهمن ۳۰, ۱۴۰۱

        مدعیان عقل کل , کلا همیشه این شماها هستید که میدونید بقیه نمی دونن

  • سندرز بهمن ۳۰, ۱۴۰۱

    مدعیان عقل کل , کلا همیشه این شماها هستید که میدونید بقیه نمی دونن