لنزهای تماسی امروزه هم به منظور بهبود دید و به عنوان جایگزین عینک و هم به خاطر زیبایی و تغییر رنگ چشم مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه استفاده از لنز برای همه ممکن است اما آگاهی به مشکلات احتمالی و انجام اقدامات احتیاطی برای حفظ ایمنی و سلامت چشم ها، ضروری است.
لنز چشم چیست و چرا استفاده میشود؟
یکی از روشهای اصلاح بینایی افراد این است که از لنزهای طبی استفاده کنند. لنزهای تماسی ورقهای نازک از جنس پلاستیک است. این ورقه نازک رویِ قرنیه چشم قرار میگیرد. قسمت رنگی چشم با گذاشتن لنزهای تماسی پوشیده میشود؛ به همین دلیل است که استفاده از لنزهای رنگی موجب تغییر رنگ چشم هم میشود. از لنزها برای بهتر دیدن اشیا، زیبایی چشم، پوشاندن لک و کدورت قرنیه و بینیازی از عینک استفاده میشود.
لنز چشم بهتر است یا عینک؟
لنزهای طبی از عینک میدان دید بیشتری دارند. در بیمارانی که به آستیگماتیسمهای بالا و قوز قرنیه دچار هستند، استفاده از لنزهای تماسی بهتر از عینک است. تصویر اجسام با لنزهای تماسی طبیعیتر از تصویر اجسام با عینک است.
استفاده از لنز چشم چه عوارضی دارد؟
– نرسیدن اکسیژن کافی به چشم
– عفونت چشم
– به وجود آمدن رسوبات در چشم
– شکسته شدن لنز در چشم
– خراش قرنیه
– قرمزی چشمها
به چشمان خود اکسیژن برسانید
ازآنجاکه لنزها روی قرنیه و بخشهایی از چشم قرار میگیرند، باعث میشوند که اکسیژن کافی به چشمهای شما نرسد. برای اینکه چشمانی سالم داشته باشید، باید همواره به چشمهای خود اکسیژنرسانی کنید. شما میتوانید با استفاده از این راهها اکسیژن چشم خود را تأمین کنید:
– طبق دستور چشمپزشک از عینک استفاده کنید. طولانیتر از زمان تجویزشده لنزها را در چشم نگه ندارید.
– لنزهای جدید سیلیکون هیدروژل را خریداری کنید که از لنزهای معمولی نرمتر هستند و مانع جریان هوا نمیشوند.
– برای پیشگیری از عفونتهای چشمی، لنز خود را تمیز کنید
لنزها احتمال ابتلا به آسیبهای چشمی را افزایش میدهند؛ زیرا باعث تسریع رشد باکتریها و عوامل عفونتزا خواهند شد. سطح جلویی و عقبی لنزهای کهنه، بهترین مکان برای تجمع این عوامل بیماریزا هستند. عوارض ابتلا به عفونتهای چشمی بسیار دردآور و ویرانگر است.
برای اینکه از چشمان خود در برابر عفونتها و بیماریها محافظت کنید، باید:
– برای تهیه لنزهای تماسی، ابتدا با چشمپزشک مشورت کرده و مارکهای معتبر و استاندارد را خریداری کنید.
– لنزهای خود را با مواد ضدعفونیکننده مخصوص تمیز نگه دارید.
– جعبه لنز خود را نیز با مایع ضدعفونیکننده تمیز نگه دارید.
– هر سه ماه یکبار جعبه لنز خود را دور بیندازید.
– قبل از هر بار استفاده از لنزها دستهای خود را با آب و صابون بشویید و آنها را با دستمال کاغذی تمیز خشک کنید.
چشمان خود را رسوبزدایی کنید
پس از مدتی گرد و خاک ممکن است به زیر لنز رفته و باعث شود که رسوبات در چشمان جمع شوند. این رسوبات باعث آسیب رساندن به چشم شما خواهد شد. برای اینکه از به وجود آمدن رسوبات در چشم خود پیشگیری کنید، باید:
– از برنامه تعویض لنزهای خود پیروی کنید. اگر موعد تعویض لنزهای شما فرارسیده است باید لنزهای قبلی خود را دور بیندازید. برای این کار خساست به خرج ندهید. حتی اگر لنزهای شما به نظر نو میرسند پس از چندین ماه استفاده، باید با لنزهای جدید جایگزین شوند.
– برای اینکه لنزها آسیبی به چشمان شما نرسانند، هرچند وقت یکبار چشمپزشک خود را ملاقات کنید. او سلامتی چشمان شما را بررسی میکند و درباره راههای حفاظت از چشمانتان شما را راهنمایی خواهد کرد.
حواستان باشد لنزها در چشم شما نشکنند
اگر میخواهید لنزها در چشمان شما نشکنند، هرگز با لنزهای خود به رختخواب نروید. اگر با لنز به خواب رفتید، پس از بیدار شدن سریعاً آنها را از چشم خود خارج کرده و به چشمپزشک مراجعه کنید. همچنین محکم مالیدن چشم ها موجب پارگی یا شکستن لنز در چشم شما می شود.
چشم خود را خراش نیندازید
اگر لنزها نادرست روی چشمها گذاشته شوند و به شکل نادرست از روی چشمها برداشته شوند، روی قرنیه چشمان شما خراش میاندازد. برای پیشگیری از خراش قرنیه، بهآرامی لنزها را روی چشمهای خود بگذارید و بهآرامی آنها را از چشمان خود خارج کنید.
بدون نظر