روز گذشته انتشار تصاویری از ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، هنگام پیاده شدن از خودرو ژاپنی نیسان تینا (تیانا) در بهارستان موجب ایجاد حواشی زیادی در شبکه های اجتماعی شد.
سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه، ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، برای نشست علنی مجلس شورای اسلامی و تقدیم لایحه هفتم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کل کشور در بهارستان حضور یافت که تصویر خودروی نیسان تینا رئیس جمهور حاشیه ساز شد.
برخی کاربران این خودروی لاکچری رئیسی را با پرشیایی که در اولین جلسه هیات دولت از آن استفاده میکرد، مقایسه کردند.
قیمت نیسان تینا
نیسان تینا (Nissan Teana) تقریبا ۱۰ سال پیش از خط مونتاژ پارس خودرو کنار رفت اما بهخاطر عکسی که دیروز منتشر شد و ابراهیم رئیسی را موقع پیادهشدن از آن نشان میداد، مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت و جستجوها در اینترنت برای پیدا کردن قیمت این خودرو خارجی افزایش یافت.
نیسان تیانا اوایل دهه ۹۰ پا به ایران گذاشت و همزمان با پایان مونتاژ آن توسط پارسخودرو در سال ۹۲ حدود ۱۳۵ میلیون فروخته میشد. بعد از یک دهه چیزی بهاسم نیسان تیانا صفرکیلومتر وجود ندارد و الان کف قیمت نیسان تیانا در بازار مدل های دست دوم به حدود یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون میرسد و آن طرف مدلهایی که بهقول معروف تمیزتر هستند و کارکرد کمتری دارند، نزدیک چهار میلیارد آگهی میشوند.
قیمت نیسان تیانا مونتاژی مدل ۹۲ توسط فروشندهای در تهران درحالی سه میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان اعلام شده که در این مدت ۶۹ هزار کیلومتر با آن رانندگی شده و روی بدنه هم چندتا خطوخش وجود دارد.
مشخصات فنی نیسان تینا
نیسان تینا مونتاژی به یک پیشرانه شش سیلندر مجهز شده است. حجم موتور نیسان تیانا ۲.۵ لیتر است. این موتور میتواند حداکثر ۲۲۸ نیوتن گشتاور خروجی و حداکثر قدرتی معادل ۱۸۲ اسب بخار تولید کند که این نیرو از طریق گیربکس CVT بهچرخها منتقل میشود.
مشخصات فنی نیسان تیانا نشان میدهد سرعت آن نهایتا تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت افزایش پیدا میکند و در بهترین حالت سرعت آن ظرف ۹.۵ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر میرسد.
نیسان تیانا البته نسبت به اغلب خودروهای داخلی در مصرف سوخت اشتهای بیشتری دارد و گفته میشود به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر، مصرف سوخت ترکیبی آن به ۹.۴ لیتر میرسد که البته این عدد در شهری مثل تهران تا ۱۲.۵ لیتر بهازای ۱۰۰ کیلومتر بالا میرود.
تیانا با طول و عرض ۴.۸ و ۱.۸ متری در دسته سدانهای بزرگ قرار میگیرد و چیزی نزدیک ۱.۵ تن وزن دارد. روی کاغذ هم گنجایش حجم باک بنزین نیسان تیانا ۷۰ لیتر است.
مشخصات فنی نیسان تیانا در هر دو تیپ XL و XV یکسان است و اساسا فرق این دوتا به تفاوت آپشنها برمیگردد.
تیپ ها و آپشن های نیسان تینا
نیسان تیانا توسط پارسخودرو در دو تیپ مختلف مونتاژ شد؛ XL و XV که در آیتم فنی هیچ فرقی ندارند و تفاوت آنها در آپشنها خلاصه میشود. تیپ XV که بهاسم نسخه هایکلاس یا همان فولآپشن معروف است، با امکاناتی مثل سقف پانوراما و سانروف، کنترل کشش، ایربگهای پردهای، چراغهای اتولایت و تهویه صندلیهای جلو راهی بازار شد اما از این آپشنها در تیپ XL که به اسم تیانا نیمهفول هم شناخته میشود، خبری نیست.
نیسان تیانا XL البته با امکاناتی مثل کروز کنترل، ترمز ضدقفل، چراغهای مهشکن عقب و جلو و چراغشور مونتاژ شده و از نعمت دکمههای کنترلی روی فرمان هم برخوردار است. همان زمانی که پارسخوردرو اقدام به مونتاژ و فروش نیسان تیانا میکرد، چیزهایی مثل مانیتور پنج اینچی هم قابل سفارش بودند.
طراحی ظاهری
نیسان تیانا بهخاطر ابعادی که دارد، جزو سدانهای نسبتا بزرگ فعلی دستهبندی میشود. طول ۴.۸ متری نیسان تیانا حدود ۳۰ سانتیمتر از سمند بزرگ است و تقریبا نسبت به همین سمند که هزار و ۲۰۰ کیلو وزن دارد، ۲۵۰ کیلو سنگینتر است.
تیانا اوایل ورود به بازار ایران حداقل بهخاطر اینکه بهجز امثال هیوندای سوناتا و کیا اپتیما رقیب دیگری نداشت از نظر ظاهری مورد توجه قرار گرفت. الان هم احتمالا بهخاطر فرم کشیده و حالت تشریفاتی که نیسان تیانا دارد، از آن بهعنوان خودرو تشریفات رئیسجمهوری استفاده میشود.
تیانا در نگاه اول طراحی سادهای دارد. در نمای جلو احتمالا جلوپنجره براق و افقی نیسان تیانا جلب توجه میکند و در نمای جانبی و پایین درها نوارهای کرومی بهچشم میآیند. داخل اتاق هم تریم چوبی احتمالا برای خیلیها جذابیت دارد و حضور تریم فلزی انصافا جلوه لوکسی به نیسان تیانا داده است.
بدون نظر