آیا از مزایا و انواع سنگ بازالت برای ساخت و ساز خبر دارید؟

آیا از مزایا و انواع سنگ بازالت برای ساخت و ساز خبر دارید؟

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

بازالت شاید تنها نوع سنگ طبیعی است که در ماه به همان اندازه که روی زمین رایج است، وجود دارد. این سنگ رایج‌ترین سنگ روی پوسته زمین است و در طول زمان از طریق فوران آتشفشانی و خنک‌شدن گدازه ها شکل گرفته است. این سنگی صد در صد آتشفشانی است که از مواد مذاب هسته زمین شکل گرفته است. شاید تا به حال و قبل از خواندن این مقاله در مورد سنگ بازالت نشنیده باشید اما قطعا قبلاً آن را دیده اید. در این مقاله درباره سنگ بازالت و انواع آن برای شما خواهیم گفت.

بازالت چیست؟

طبق تعریف، بازالت یک سنگ آتشفشانی تیره و ریزدانه است که گاهی ساختاری ستونی شکل دارد. حتما شگفت زده می شوید اگر بدانید سنگ بازالت، دوام گرانیت را با رنگ ثابت و ظرافت سنگ آهک ترکیب می کند! سنگ بازالت بیشتر سطوح کف اقیانوس ها را در سراسر جهان می پوشاند. از سنگ بازالت برای ساخت خیابان ها و استادیوم ها در روم باستان استفاده می شد. گواه واقعی برای دوام سنگ بازالت همین بس که بسیاری از آن سازه های از این جنس در طول تاریخ و تاکنون در جای خود پابرجا هستند! سنگ روزتا نیز از بازالت ساخته شده است.

موارد استفاده از بازالت

در حالی که احتمالاً هرگز سنگ بازالت را برای فروش در یک فروشگاه ندیده اید، بدون شک در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره خود با آن مواجه شده اید. از نظر عمرانی، بازالت خرد شده برای ساخت پایه جاده ها، پیاده روها و راه آهن استفاده می شود. همچنین به عنوان بخشی از مخلوط های بتنی و پروژه های زه کشی پرکاربرد است. بازالت همچنین در اسلب ها و ورق ها برای ایجاد کاشی، آجر و سایر اشیاء سنگی برای ساخت ساختمان ها و محوطه سازی یا ساخت بناهای تاریخی استفاده می شود. به عبارت دیگر، این سنگ پایه و اساس بسیاری از زیرساخت های مدرن ما است. اگر ایده ترکیب گرانیت و سنگ آهک برای شما جذاب به نظر می رسد، می توان از آن در پروژه های به سازی خانه استفاده کرد. استفاده از سنگ بازالت به بنای شما ریختی منحصربفرد می بخشد که برای سال ها از آن تعریف خواهید شنید.

ویژگی های سنگ بازالت

از جمله خواص سنگ بازالت خاصیت جذب دی اکسیدکربن آن است. درست خواندید! طبق تحقیقاتی که به صورت آزمایشگاهی و میدان از حاشیه رود کلمبیا در آمریکا شده است نشان می دهد که سنگ بازالت دی اکسیدکربن هوا را جذب و در ترکیب با مواد معدنی بازالت تبدیل به ترکیبات کربناتی مانند آنکریت می کند. در نتیجه مانع انتشار گازهای گلخانه ای می شود. از دیگر ویژگی های این سنگ می توان به مقاومت بالای آن در برابر سرما و گرمای شدید و خاصیت عایق حرارتی بودن آن اشاره کرد. همچنین از نظر زیبایی و معماری این سنگ انتخاب خاص معمارانی است که به دنبال خلق فضاهای مدرن و خاص هستند چرا که سنگ بازالت مشابه بتن اکسپوز یا همان بتن نمایان است که ظاهری منحصر به فرد به هر بنایی می بخشد. از دیگر ویژگی های سنگ بازالت باید به خاصیت ترکیب شدن مناسب آن با مواد دیگر و چسبندگی بالای آن به ملات اشاره کرد. سورت یکدست، وزن سبک به نسبت سایر سنگ ها و قیمت مناسب نسبت به بقیه سنگ های بازار از دیگر ویژگی های سنگ بازالت است.

انواع سنگ بازالت

توده های بزرگ گدازه باید به آرامی سرد شوند تا یک الگوی مشترک چند ضلعی ایجاد کنند. به طور کلی می توان گفت که سنگ بازالت از نظر خواص شیمیایی که دارد به دو گروه عمده بازالت قلیایی و بازالت تولئیتی تقسیم می شوند. بازالت تولئیتی از نظر آهن نسبتاً غنی و از نظر فلزات قلیایی و آلومینیوم فقیر است. بازالت‌های کف اقیانوس، بیشتر جزایر بزرگ اقیانوسی و بازالت‌های سیلابی قاره‌ای مانند فلات رودخانه کلمبیا در این دسته قرار می‌گیرند. بازالت قلیایی از نظر فلزات قلیایی نسبتاً غنی است. این سیلیس اشباع نشده است و ممکن است حاوی فلدسپاتوئیدها، فلدسپات قلیایی، فلوگوپیت و کارسوتیت باشد. اوژیت در بازالت های قلیایی اوژیت غنی شده با تیتانیوم است و پیروکسن های کم کلسیم هرگز وجود ندارند.

بازالت با آلومینای بالا بیش از ۱۷ درصد آلومینا (Al2O3) دارد و از نظر ترکیب بین بازالت تولئیتی و بازالت قلیایی متوسط است. ترکیب نسبتاً غنی از آلومینا آن بر اساس سنگ‌هایی است که بلورهای پلاژیوکلاز ندارند. بونینیت هم شکلی از بازالت با منیزیم بالا است که معمولاً در حوضه‌های قوس پشتی فوران می‌کند و با محتوای کم تیتانیوم و ترکیب عناصر کمیاب مشخص می‌شود.

بازالت‌های جزایر اقیانوسی شامل تولئیت‌ها و بازالت‌های قلیایی هستند که تولئیت در اوایل تاریخ فوران جزیره غالب بود. این بازالت ها با غلظت بالای عناصر ناسازگار مشخص می شوند. این موضوع نشان می دهد که سنگ گوشته منشا آنها در گذشته ماگمای کمی تولید کرده است. (تخلیه نشده است). همچنین مواد معدنی دیگری در مقادیر ناچیز مثل اکسیدهای آهن، اکسیدهای آهن-تیتانیوم، مانند مگنتیت، اولواسپینل و ایلمنیت در سنگ بازالت موجود است. همین مواد ناچیز هستند که با خنک شدن بازالت باعث ایجاد خاصیت مغناطیسی قوی می شوند. بازالت از دمای مایع و جامد بالایی برخوردار است. مقادیر دمای مایع برای بازالت در سطح زمین مساوی یا بیشتر از ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد و دمای جامد مساوی یا کمتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد است که این مقادیر بالاتر از سایر سنگ‌های آذرین معمولی است.

جمع بندی

در این مقاله با سنگ بازالت، نحوه پیدایش، ویژگی ها، کاربردها و انواع سنگ بازالت آشنا شدیم. با این حال، قبل از خرید سنگ بازالت است که نیاز به مشاور بیشتر داشته باشید. ما به شما مجموعه ایران بازالت را معرفی می کنیم که با سابقه درخشان تولیدکننده انواع سنگ بازالت در کشور است. برای آگاهی بیشتر درباره این سنگ جادویی و خرید آن به سایت ایران بازالت مراجعه کنید.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود