بر اساس خبرها و ویدئویی که در رسانه ها منتشر شده از دیروز «طرح ممانعت از ورود آقایان به واگن ویژه بانوان» در ایستگاه های مترو تهران و حومه اجرایی شد که واکنشها نسبت به آن در شبکه های اجتماعی متفاوت بوده است.
در ویدئویی که از این طرح منتشر شده شاهد حضور مامورانی در ایستگاه مترو ولیعصر (ع) هستیم که ضمن تذکر به مردانی که وارد واگن های ویژه خانم ها شدهاند آنها را از مترو پیاده میکنند. در خلال این ویدئو با افرادی مصاحبه میشود که همگی از اجرای این طرح بسیار راضی هستند و یکی از ماموران توضیح میدهد که «طی شکایات و گزارش های مکرر مسافران در خصوص ورود آقایان به واگن ویژه بانوان، طرح تفکیک بانوان از قبل اجرا میشده و اکنون نیز در حال اجراست که مورد رضایت اکثریت بانوان قرار گرفته است».
در همین راستا شرکت بهرهبرداری مترو تهران اعلام کرد:
کارکنان مترو با همکاری پلیس مترو در این طرح به منظور تکریم، صیانت و حفظ حریم واگن بانوان ضمن تذکر لسانی، از ورود آقایان به واگن ویژه بانوان جلوگیری میکنند.
یک و نیم واگن ابتدا و انتهای هر قطار مترو ویژه بانوان گرامی است و شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه برای حفظ حریم ویژه بانوان در این بخش اقدامات متعددی را انجام داده است؛ اما قطعا این مهم جز با همراهی و همکاری مسافران محترم و توجه به قانون و حقوق شهروندی بهطور کامل محقق نمیشود.
پیشتر در اسفند سال گذشته مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران در رابطه با نصب درهای جداکننده در واگن بانوان ادعا کرده بود:
۴۰ درصد تماس های مردمی با مترو در حوزه درخواستها و انتقادات در مورد ورود آقایان به واگن بانوان است و این درخواست در رتبه اول فراوانی اعتراضات مردمی است.
او همچنین در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفته بود: «ما برای تکریم بانوان واگن مخصوص برای آنها گذاشتیم و این ربطی به اسلام ندارد؛ چرا که در ژاپن هم واگن مخصوص بانوان وجود دارد. آیا آنها مسلمان هستند؟»
نصب پرده در واگن زنان نیز از موضوعاتی بود که قبلتر حاشیه ساز شده بود که در آن زمان مدیرعامل شرکت متروی تهران در اظهاراتی مدعی شد انتقادها صرفا به طرح گلدار این پرده ها بوده است.
متروی تهران سال هاست که واگن هایی را بهطور ویژه به بانوان اختصاص داده و یک و نیم واگن از ابتدا و انتهای قطار، ویژه خانم هاست و ورود به آنها برای مردان ممنوع است. موضوعی که بهویژه در ساعات شلوغی مسالهساز بوده و بارها باعث بروز درگیری بین ماموران مترو و مسافران مرد شده است.
رویکردها نسبت به راه اندازی واگن های ویژه بانوان همواره و در همه کشورهایی که اجرایی شده بحث برانگیز بوده و موافقان و مخالفانی داشته است. برخی آن را در جهت حفظ امنیت و محافظت از زنان در برابر آزار و اذیت جنسی مردان میدانند و برخی دیگر معتقدند این کار در راستای تفکیک جنسیتی است.
من خودم مردم، اما اینو واقعا جز معدود اتفاقهای خوب میدونم. اسمش تفکیک جنسیتی یا هر چیز دیگه ای که باشه، به خصوص ساعت شلوغی برای زنها یه جورایی نعمته.
اگر قانون بشه زنها هم حق ورود به واگن مردها رو نداشته باشن عالیه
باسلام به شمامن هم کاملاباخرف شماموافقم امامتاسفانه مدیرعامل محترم متروی تهران اصلاعین خیالش نیست که آقایان هم آدمدندومیگویدمابقی واگنهاعمومیست وواگن مخصوص آقایان نداریم که این واقعااشتباهست اگه بایدحریم رعایت بشه این باید۲طرفه باشه نه اینکه فقط ازماآقایان توقع داشته باشندکه رعایت کنیم من خودم بارهادیدم درحالیکه واگن بانوان خلوت بوده وجابرای نشستن هم بوده بعضی@ازآنهابازهم داخل واگن آقایان بوده اندوآنوقت پیرمردعصابدست مجبوربوده بایستدواین کمال بی انصافیه
نگاه قیافه دختر بازا وقتی میارنشو بیرون
البته بیشتر دخترا هم خودشون میخوان
تو وجود آدمی زاده
ولی اگه ناموسم سوار باشه نمیخوام طعمه این جیزا بشه باریکلا
واقعا تا الان واگن مخصوص بانوان نبود؟ والله این طرح خیلی وقته تو تمام کشورای دنیا اجرا میشه.
حتی قطارهای تخت خواب دارای کوپه های مخصوص بانوان هست و یا صرفا مرد یا مختلط.